Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (144)

otík 

všechny recenze uživatele

Není to žádná velká pecka, ale jako česká komedie na sychravé večery obstojí. Film si překvapivě pro sebe neukradl Bartoška (vzhledem k roli to ani nešlo), ale zcela jej ovládla Zuzana Kronerová. Její postava Bartoškovy manželky je naprosto úžasná a zahraná je ještě líp. Všechny ostatní postavy včetně Chýlkové jsou jen do počtu. Díky Kronerové mám z filmu možná i větší radost, než si film zaslouží. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Neviem, kde nechal náš ,,dôležitý" pán Bartoška rozum, keď prijal úlohu v takomto filme, ale očividne, peniažky zase nesmrdeli.⚪Strašný gýč skoro bez dejového oblúka, v ktorom Bartoška polovicu filmu vlastne len mlčky preleží, čiže vlastne už asi chápem, prečo rolu prijal.⚪ Chce to byť komediálne a zároveň dramatické, ale nakoniec je to len fraška, ktorá nevzbudí žiadne emócie, ani ten smiech nie. Krúti sa to v jednej tej istej premise, ktorá aj tak nijako nevypointuje, Kronerová hovoriaca po česky je skôr smutná na pohľad, ,,epileptické dítě" Kozub hrá tak, ako v každom filme, keďže jeho herecká poloha je prakticky len jedna a jeho rola je úplne zbytočná. Začínam sa báť, že Kozub na mňa vyskočí už aj z chladničky. Obligátny Langmajer a Hřebíčková, bez tých sa v Čechách ani nezapne kamera :/⚪A zapojenie Žbirkovej hudby v tomto patvare je skôr dehonestujúce pre Mekyho.⚪ ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No castingově je film našlapanej až na půdu, samé české herecké hvězdy. Bohužel vnitřně film už tak našláplý není. Jistě parkrát jsem se zasmál, parkrát jsem si říkal, zda se nejedná o bráchu Teorie tygra. Asi bych řekl, že film je vhodný pro zvednutí nálady, ale určitě se stane, že někomu náladu spíše sníží. Já zůstal někdy v mezipatře. ()

Alex_01 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je prostě moc slepých míst podle mě. Nějaké ty "písničkové" části, celé scény, některé postavy (jako kamarádka od babičky) by se prostě s klidem daly dát do prdele a alespoň by to nějak zhustilo některé ty lepší části. Málo situací, divná konstrukce scén, místy divně rozostřená kamera a vše místy až moc doslovně zalité sluncem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Několik komentujících vyzdvihuje Langmajerovo pěvecké vystoupení jako humorný vrchol filmu. Když jsem k tomuto obelisku trapnosti dospěla, bylo mi jasné, že do konce to nedokoukám. Takže jeden z mála filmů, který hodnotím, aniž bych viděla celý. Dala jsem ještě kus, ale pak už to nešlo. Pořád stejné: trapné herecké výkony, hysterická historka, přemrštěná taškařice – i to by se dalo unést, kdyby aspoň trochu, aspoň špetku, to bylo vtipné. Nebylo. SHRNUTÍ Klišoidní postavy v křečovitém příběhu. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)
  • „Od začátku jsem myslel na to, že by pediatra Zdeňka měl hrát Jiří Bartoška a sbíral jsem odvahu ho oslovit. Nakonec je to jediný herec, kterého jsme pro roli oslovili, a jsem rád, že to vzal,“ prohlásil režisér Petr Kolečko. (Duoscop)

Reklama

Reklama