Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (143)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tak a dost! Tady mi na nějakou dobu přetekl pohár trpělivosti s klasickými českými - rádoby komediemi, kde jsou všechny postavy nesnesitelní idioti a chovaj se jak neskutečná hovada, a ještě ke všemu je to režijně celé podané tak, aby to působilo co nejvíce buransky a mohlo se tak zalíbit masám. A kdo kdy dneska viděl primářku z nemocnice ve starý feldě?? Kolečko si tu režíruje údajně příběh inspirovaný jeho dědou, ale dost možná to bude za pár let životní příběh jeho samotného...Potažmo jeho vlhkej sen pro důchodový věk. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spastický Barťák! Zdeněk je špičkový pediatr, který již 38 let paralelně udržuje milostný vztah se svojí kolegyní z ortopedie. V rodinném kruhu to má relativně na pohodu, jeho žena mu navaří a napeče, dcera se studující vnučkou podnikají pravidelné návštěvy a se svým bývalým zetěm se nesnáší. A jednoho krásného dne tajný milostný poměr nenadále praskne a našeho milého doktora na penzi postihne mrtvice. Bezbranný, se svěšeným koutkem úst a s afázií nehybně leží na nemocničním lůžku. A on i divák čeká, co se bude dál dít. Decentně zestárlý Jiří Bartoška v obklopení hereckých kolegyň - Ivana Chýlková jako milenka, Zuzana Kronerová jako manželka, Petra Hřebíčková jako dcera a Martina Czyžová jako šestnáctiletá vnučka. A všechny svorně tak nějak zdatně hrají, pokouší se být dramatické i komické a film má svá povedená i nepříliš realistická místa. Pánské osazenstvo čítá Jiřího Langmajera jako zetě, co si rád vyhulí trávu, Lukáše Melníka jako ošetřujícího lékaře a Štěpána Kozuba jako hudebníka a milovníka vážné hudby a současně nového partnera doktorovy dcery. A kde je účast Kozuba, zavání to extrémními scénami. A zklamáním je, že jeho umírněná herecká poloha sice není nikterak špatná, ale náznak extrému se nekoná a smrskne se jen v milostné svádění severokorejské hudebnice, což není zrovna vtipné, respektive ono to vtipné být mohlo, ale natočeno je to malátně. Film vtipem nesrší. Bartoška padá k zemi na zahradě hned v první půlhodině, pak se coby paralyzovaný chová místy podivně. Chvíli to vypadá, že své postižení jen předstírá, aby se vyhnul následkům odhalené nevěry a případného konce manželství. Dokonce jsem si myslel, že film nasadí v tomto smyslu i závěrečnou pointu. Tak tedy ne, nicméně některé úkony nezvládal - musel být třeba krmen, záhy ovšem zvládne coby řidič obtížný úprk od své milenky autem, u které pobýval. Scenárista a režisér v jedné osobě Petr Kolečko vlastně nenaplnil dokonale kritéria komedie a dramatu. Ani to tak nevadilo, kdyby třeba film měl lepší zakončení, podivně useknutý konec neladil. Humorné scény film obsahuje, dramaticky vychýlené je to maličko rovněž, herecky je to optimální. Kolečko ty svoje filmy dělá poměrně svébytně. Jeho druhý režijní filmový počin je akceptovatelný. A sled československých retro písní jako bonus. 6/10 ()

Reklama

dezert odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je tak čistý jako máloco za poslední dobu. Film, kde v podstatě chybí děj, zápletka a konflikt. Scény (a kolikrát ani záběry) na sebe skoro nenavazují, postavy se chovají do jednoho jak totální idioti, po nějakých vtipech ani památky. Režijně a scenáristicky na úrovni amatérských filmů, který se dostaly na festival v Uničově. Jestli tohle není dno Kolečkovy už tak dost pochybné tvorby, tak si nechci představovat, co přijde příště. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Kompletně celá rodinka se chová jako blázni vypuštění z blázince. Vnučka se chová jak stará panna poprvé slyšící o nevěře, dcera má všechno na háku a vesele trajdá po koncertech, matka/babička o všem sice ví, ale chová se jako ukřivděná nána. Jediná trošinku normální je postava Langmajera, ale taky žádná sláva. Scénář úplně mimo - Zdeněk po mrtvici sám odejde z bytu, poskládá vozík, dá ho do auta, v autě sám dojede domů, vyndá vozík, sedne do něj a pak ho jako musí dva lidi dotáhnout domů? Zuzana trajdá všude možně, její nový nápadník ji podvede, ona úplně přehlíží docela fajn lékaře a ke konci to vypadá že se zase vrátí ke Karlovi..... Proč, já se ptám proč? Bohužel ani dobré herecké obsazení to nevytrhne, Bartoška tři čtvrtě filmu slintá a kouká do blba, Chýlková hraje klasickou mrchu jako vždy, Hřebíčková taková nemastná neslaná, Kronerová se mi líbila jen při telefonátu s dcerou - tam byla skvělá, Langmajer průměr - jeho pěvecké číslo bylo dobré. Škoda, potenciál na dobrou komedii to mělo. Dle mého názoru se příliš dbalo na to, aby to nebyla ryze komedie a to byla chyba. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Neviem, kde nechal náš ,,dôležitý" pán Bartoška rozum, keď prijal úlohu v takomto filme, ale očividne, peniažky zase nesmrdeli.⚪Strašný gýč skoro bez dejového oblúka, v ktorom Bartoška polovicu filmu vlastne len mlčky preleží, čiže vlastne už asi chápem, prečo rolu prijal.⚪ Chce to byť komediálne a zároveň dramatické, ale nakoniec je to len fraška, ktorá nevzbudí žiadne emócie, ani ten smiech nie. Krúti sa to v jednej tej istej premise, ktorá aj tak nijako nevypointuje, Kronerová hovoriaca po česky je skôr smutná na pohľad, ,,epileptické dítě" Kozub hrá tak, ako v každom filme, keďže jeho herecká poloha je prakticky len jedna a jeho rola je úplne zbytočná. Začínam sa báť, že Kozub na mňa vyskočí už aj z chladničky. Obligátny Langmajer a Hřebíčková, bez tých sa v Čechách ani nezapne kamera :/⚪A zapojenie Žbirkovej hudby v tomto patvare je skôr dehonestujúce pre Mekyho.⚪ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)

Reklama

Reklama