Manu a Matěj na cestě z Říma na ostrov Capri
Obsahy(1)
Zpěvák Matěj Ruppert po boku kuchaře Emanuela Ridiho zjišťuje, že „vidět Neapol a zemřít“ by byla škoda. Gastrovandr povedené dvojice se zaměřuje na zdejší poklady, kterými jsou pizza fritta a genovese... Kdo viděl Neapol, nemůže být nikdy smutný, prohlásil prý v euforii nad krásami města pod Vesuvem německý básník Goethe. I naši kulinářští cestovatelé, Matěj a Emanuel, jsou okouzleni atmosférou zdejších uliček a trhů. Proč se na břehy neapolského zálivu pyšní omáčkou genovese, tedy janovskou? Ochutnejte další porci našeho cestopisu a uvidíte! (Česká televize)
(více)Recenze (2)
Vidět Neapol a zemřít. Další z výborných pokračování kuchařského cestopisu po Itálii. A nejen o jídle byla řeč, Manu přinesl spoustu zajímavostí z historie města. Ital je zásoben informacemi a skvělým průvodcem. A na závěr parádně vystřihl Matěj Ruppert " 'O sole mio". ()
Krásná Neapol a skvělá italská kuchyně mě navnadila se už po několikáté do této mé nejoblíbenější evropské země znovu podívat a tentokrát ochutnávat ty nejvybranější italská jídla. Při sledování přípravy jídel a následné vychutnávání se jen sbíhají sliny. ()
Galerie (7)
Photo © Česká televize / Michal Herz
Reklama