Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Text jednej slovenskej punkovej piesne znie: " vy nechápete môj a ja zas ten váš svet, tak načo páliť mosty, keď ich medzi nami niet.. " Viem ako sa cítil hlavný hrdina filmu, zdieľam jeho názor na svet. Prichádzam každý deň do styku s ľuďmi, ktorí sú slepí a hluchý k utrpeniu zvierat. Dívame sa na seba, a tak, ako oni považujú za absurdnú moju lásku a rešpekt k prírode, tak ja nedokážem pochopiť ich nezáujem a absolútnu absenciu súcitu, alebo úcty k životu. Tento film predovšetkým interpretuje márnosť, ktorú cíti hlavná postava pri komunikácii a živote s ľuďmi, ktorí ho nedokážu, či nechcú pochopiť. Našiel svoj domov a korene medzi bytosťami, ktoré mu boli bližšie, ako vlastný druh, pretože len v ich prítomnosti dokázal byť naozaj šťastný a sám sebou, bez pretvárky, nenávisti a večného boja. Zvolil si rodinu a zvolil si život, prostý, jednoduchý a čistý. Netušil, aká vysoká bude cena jeho šťastia. Nečakám, že tento film bude pochopený, konečne, svedčí o tom aj vaše nízke hodnotenie. Tak sa len pousmejte a vráťte sa do svojej pohodlnej ulity a hlavne neotvárajte oči, ten pohľad na okolný svet, by bol naozaj veľmi nepekný, ale to už asi viete a preto ich máte tak pevne zavreté. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení? Tenhle film? No to zas jednou čumím jak lemur 8-O. Lidi, lidi, já vás nechápu - z průměrných "96 hodin" čůráte do textilu, roztříštěný "District 9" taky sbírá kvanta pětihvězdičkových nadílek... a "Instinkt", přes veškerá klišé zajímavý, řemeslně dobře zpracovaný film, od vás dostává po jedné, dvou, maximálně třech hvězdičkách - tedy totéž jako megaultrahypersračka "Doom"... Polibte si elipsy, mně se tenhle kříženec "Přeletu na kukaččím hnízdem" a "Goril v mlze" líbil:-P. Pěkná hudba, vynikající herci, atraktivní prostředí blázince a pralesa, roztomilé gorilky, je to místy napínavé, není to hloupé, trochu to dojme, když se necháte dojmout... Pěkné, dobré drama. Chtěla jsem dát 4*, ale nasrali jste mě, takže plný počet:-P. 85% ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Už samotný výkon Anthony Hopkinse je dechberoucí. Nápad na film je originální a mě to bavilo. Taky bych nejradši utekla z civilizace, už občasná úzkost z lidí a davů mi bohatě stačí. Žít někde odříznutá od ohavné, špinavé a ničivé civilizace a klidně mezi opicemi by byla hodně osvěžující, ale bez sprchy a toaletního papíru bych se asi neobešla.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $34,105,207Tržby Celosvetovo $34,252,766║ V niektorých momentoch dosť silná až výstižná dráma zasahujúca do podstaty ľudstva a hlavne jeho umelého žitia, zbytočného utláčania a bezútišného plienenia. /75%/ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zcela nevěrohodný scénář je první problém, nevýrazná režie druhý, nepřesvědčivý Hopkins třetí. Zbývají jen ambiciózní námět, Winstonovy opice a skvělý Cuba Gooding Jr., což ovšem nestačí ani na průměrné hodnocení. Tak proč si tvůrci zbytečnou narážkou na Sigourney Weaver koledují o srovnávání s Gorilami v mlze? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • V USA měl film pracovní název Ishmael. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama