Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další těžce podhodnocenej film a já to nechápu, páč to je fakt dobrej film. Malý, nenápadný, ale o to zajímavější. Hopkins je jako vždy naprosto fenomenální (ten prostě konkurenci nemá), ale Cuba Gooding jr. byl také výborný. Navíc se to odehrává ve vězení a je to drama (a vězeňské filmy jsou, jak známo, nejlepší) a flashbacky jsou zase v dřungli (a filmy z divočiny jsou, jak známo, taky nejlepší) takže já jsem si prostě nemohl stěžovat. Hlavní dvojka je nesmírně sympatická, chápete jejich chování a činy a nejde jim nefandit. Příběh byl fajn, scénář zajímavý a všechno to prostě pospolu skvěle fungovalo a díky hercům to perfektně šlapalo, fakt fajn zážitek. A dějový oblouk s režimem ve věznici, to pro mě osobně byla učiněná lahůdka, čili jsem spokojen a hodnotím velmi vysoko. 85%. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA - Byť je filmu 14 let, tak dle mého dokáže zaujmout diváka i dnes. Alespoň mě určitě, a tak nerozumím hodnocení 61% a vesměs záporným komentářům. Asi jsem byl velmi dobře naladěn na tento typ filmu, protože mi parádně sedl a s velkým zaujetím jsem ho sledoval. Anthony a Cuba předvádějí to, co je pro ně typické - tzn. kvalitní výkony. Samotný námět velice zajímavý a oslovující. Nebýt 5-ti (podotýkám 5-ti) reklam, které nám Prima "dopřála", byl by můj dojem ještě lepší. Ale tak...alespoň jsem si mohl dojít 5x na záchod :) 75% ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Z jedné poloviny slušné herecké výkony a několik dobrých scén, mezi které patří zejména ty z rozhovorů Thea Cauldera a Ethana Powella. Právě u nich je důležité to, co tu zmiňoval Skejpr a to je kladený důraz na oči, pravděpodobně jsem to u žádného filmu taktéž ještě neviděl. Z druhé poloviny nepovedený scénář, stejně tak režie a podivné myšlení, či chování hlavních postav. Film sráží také to, že je od začátku celkem jisté, proč Ethan vraždil. I přesto to nevidím tak tragicky, jako většina. Já se docela dobře bavil. 60% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Filmařským instinktem nepolíbený snímek o drsném přírodovědci a ambiciózním psychologovi. Drsný výraz Anthony Hopkinse s vlasy a tváří bezdomovce zachraňují celý film i přes mnohé nelogičnosti v jednání jeho postavy. Šíleného vědce, který natolik přirostl ke gorilí smečce, že zanevřel nad lidským rodem, jsem mu bez problémů věřil. Kvalita filmu je však diskutabilní. Obsahuje skvělé scény a silné momenty, které jednoho donutí zamyslet se, dokonce i úsměvný úšklebek vyloudí, to když se smějete bláznům uvnitř žaláře i těm, co to řídí. Přesto jsem měl často pocit, že tvůrci špatně chápou logiku a dost podceňují myšlení diváka. Například nám podsouvají, že Hopkins v semknutí s gorilami strašně zdivočel, proto má až nadlidskou sílu, přitom jen posedával po džungli a snažil se gorilám koukat mezi nohy. Že by takhle rostly svaly? Možné je už asi všechno. Samotná postava Cuby Goodinga vypadá tak, že si herec omylem vzal party určené gorilám, těmto partům nerozuměl a tak jen něco hrál, aby se neřeklo. Nejvíc si to zkazil tím, že tak nějak nemohl pochopit, proč jeho svěřenec s gorilími instinkty vraždil pytláky. (…) Nakonec dojdete k samotnému závěru filmu, ale nebudete vědět, jestli jste sledovali drama o uvězněných bláznech nebo nějaký psychologický duel nebo přírodopisný film o dobrodruhovi, kterému blízký kontakt s přírodou podivně změnil život. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Hopkins jako vyšinutej típek vydělal a gorily taky zabraly. Takže se někdo rozhodl tuhle kombinaci spojit a vydělat dvojnásobně. Možná to byl slibný námět, kdyby ho nezpracovala do scénáře a režije třetí liga. Ani Hopkins neudělá z céčka áčko. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Missy Lantz byla tak rozladěná úpornou intenzitou filmu, že požádala, aby byla vyškrtnuta z produkce. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama