Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA - Byť je filmu 14 let, tak dle mého dokáže zaujmout diváka i dnes. Alespoň mě určitě, a tak nerozumím hodnocení 61% a vesměs záporným komentářům. Asi jsem byl velmi dobře naladěn na tento typ filmu, protože mi parádně sedl a s velkým zaujetím jsem ho sledoval. Anthony a Cuba předvádějí to, co je pro ně typické - tzn. kvalitní výkony. Samotný námět velice zajímavý a oslovující. Nebýt 5-ti (podotýkám 5-ti) reklam, které nám Prima "dopřála", byl by můj dojem ještě lepší. Ale tak...alespoň jsem si mohl dojít 5x na záchod :) 75% ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Určitě trochu zklamání, protože od filmu s takovým námětem a hlavně tak nabitým hereckým obsazením bych čekal přeci jen o něco víc. Anthony Hopkins, který tu vypadá spíš jak Sean Connery sice odvádí svůj tradičně profesionální výkon, ale jinak je to jeden kýč vedle druhého a nakonec vlastně ani pořádně není jasné jaké poselství se nám tvůrci snažili sdělit. Mělo to být o muži, který obětoval svůj život i rodinu své práci? O opicích, nebo mentálně postižených?? Díky solidním hercům a nepříliš složitému scénáři je to sice bez problémů koukatelné, Anthony se svým fanouškům zase představí v trošku jiné poloze, ale druhé Gorily v mlze rozhodně nečekejte. ()

Reklama

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Velice silný příběh, který řekne hodně moc o věcech o kterých společnost většinou mlčí, což ještě více než přístup člověka k přírodě a ke světu obecně. "Tento živočich nemyslí, řídí se jen instinktem." Ale co je to "instinkt"? Vždyť je to právě výtvor myšlení, produkt inteligence! Ano, instinkt je inteligence, instinkt je domyšlené poznání a vědění, zasunuté tvorem pro větší pohodlí do podvědomí. Hopkins a jeho ochranářský cit, mě naprosto učaroval a navíc pohled na úžasné primáty. Tento snímek je určený především těm, kteří stojí o to pochopit přírodu a živé tvory a jejich podstatu. Podle mě dosti nedoceněný film. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další těžce podhodnocenej film a já to nechápu, páč to je fakt dobrej film. Malý, nenápadný, ale o to zajímavější. Hopkins je jako vždy naprosto fenomenální (ten prostě konkurenci nemá), ale Cuba Gooding jr. byl také výborný. Navíc se to odehrává ve vězení a je to drama (a vězeňské filmy jsou, jak známo, nejlepší) a flashbacky jsou zase v dřungli (a filmy z divočiny jsou, jak známo, taky nejlepší) takže já jsem si prostě nemohl stěžovat. Hlavní dvojka je nesmírně sympatická, chápete jejich chování a činy a nejde jim nefandit. Příběh byl fajn, scénář zajímavý a všechno to prostě pospolu skvěle fungovalo a díky hercům to perfektně šlapalo, fakt fajn zážitek. A dějový oblouk s režimem ve věznici, to pro mě osobně byla učiněná lahůdka, čili jsem spokojen a hodnotím velmi vysoko. 85%. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Už samotný výkon Anthony Hopkinse je dechberoucí. Nápad na film je originální a mě to bavilo. Taky bych nejradši utekla z civilizace, už občasná úzkost z lidí a davů mi bohatě stačí. Žít někde odříznutá od ohavné, špinavé a ničivé civilizace a klidně mezi opicemi by byla hodně osvěžující, ale bez sprchy a toaletního papíru bych se asi neobešla.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • V USA měl film pracovní název Ishmael. (PußyMagnet)
  • Missy Lantz byla tak rozladěná úpornou intenzitou filmu, že požádala, aby byla vyškrtnuta z produkce. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama