Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých snímků. Nemám sice moc rád takovéto filmy. Raději dám přednost komedii, akčnímu snímečku, nebo fantasy a sci-fi. Ale tento film patří mezi filmy na které se dá podívat, hlavně také díky skvělému hereckému obsazení. Nejsem filmový kritik a nejsem ani fanatik, který musí každou novinku ihned vidět v kině pomalu jako premiéru. Jsem jen divák, který se rád podívá na pěkný film. Takže mé názory berte jako pozvání ke zhlédnutí dobrého a kvalitního filmu aspoň z mého pohledu. Doporučuji. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Instinkt toho má hodně co říci, navíc k věcem, o kterých společnost většinou mlčí, což ještě více než přístup člověka k přírodě a ke světu obecně, je postoj lidí k odlišnosti, v tomto případě spojené s duševní jinakostí. A odtud se zas kouzelně vracíme k podstatě zvířecí, neboť Instinkt vytváří dokonalý kruh. A taky kruh začarovaný, z něhož se cestu podaří najít jen silným a výjimečně obdařeným jedincům a někdy ani těm ne... ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Otřesná hudba, zmatená režie a scénář průhledný jak bezbarvý lak na nehty - ne, tenhle film se tak úplně nepovedl. Například nad první scénou s Goodingem mi zůstává dosud rozum stát. Jasně, chápu její účel, ale musela probůh trvat snad deset minut? Zlatý Tarr :). Za zmínku stojí snad jenom Hopkins, který tu roli vzal asi jenom proto, že se nemusel učit dialogy. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení? Tenhle film? No to zas jednou čumím jak lemur 8-O. Lidi, lidi, já vás nechápu - z průměrných "96 hodin" čůráte do textilu, roztříštěný "District 9" taky sbírá kvanta pětihvězdičkových nadílek... a "Instinkt", přes veškerá klišé zajímavý, řemeslně dobře zpracovaný film, od vás dostává po jedné, dvou, maximálně třech hvězdičkách - tedy totéž jako megaultrahypersračka "Doom"... Polibte si elipsy, mně se tenhle kříženec "Přeletu na kukaččím hnízdem" a "Goril v mlze" líbil:-P. Pěkná hudba, vynikající herci, atraktivní prostředí blázince a pralesa, roztomilé gorilky, je to místy napínavé, není to hloupé, trochu to dojme, když se necháte dojmout... Pěkné, dobré drama. Chtěla jsem dát 4*, ale nasrali jste mě, takže plný počet:-P. 85% ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Ako keby sa scenárista snažil vybrať prvky z rôznych filmov od King Konga, cez Gorily v hmle až po Vykúpenie z väznice Showshank a čo ja viem čo ešte - v snahe vytvoriť silný film ale nakoniec skĺza do nudnej drámy plnej klišé. Už len z toho scenáru muselo byť jasné, čo sa z toho bude dať vyťažiť a trochu sa aj čudujem Hopkinsovi, že to vzal. Ale jeho výkon, ani C. Goodinga nespochybňujem, dokonca si myslím, že vďaka nim dvom to nie je úplný prepadák. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • V roce 2000 film vyhrál cenu Genesis Award v kategorii "Hraný film". (PußyMagnet)
  • Missy Lantz byla tak rozladěná úpornou intenzitou filmu, že požádala, aby byla vyškrtnuta z produkce. (PußyMagnet)
  • V USA měl film pracovní název Ishmael. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama