Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA - Byť je filmu 14 let, tak dle mého dokáže zaujmout diváka i dnes. Alespoň mě určitě, a tak nerozumím hodnocení 61% a vesměs záporným komentářům. Asi jsem byl velmi dobře naladěn na tento typ filmu, protože mi parádně sedl a s velkým zaujetím jsem ho sledoval. Anthony a Cuba předvádějí to, co je pro ně typické - tzn. kvalitní výkony. Samotný námět velice zajímavý a oslovující. Nebýt 5-ti (podotýkám 5-ti) reklam, které nám Prima "dopřála", byl by můj dojem ještě lepší. Ale tak...alespoň jsem si mohl dojít 5x na záchod :) 75% ()

mr.sulas 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z dvou filmů u kterých nejvíce nechápu proč je to hodnocení tak nízké!Ten druhý je Seznamte se,Joe Blackt!V obou hraje vynikající Anthony Hopkins a v obou předvádí výkon hodný jeho jména.Jsou to filmy u kterých se člověk musí hodně zamýšlet i přesto,že mají jednoduchou dějovou linii.To je potřeba vyzvednout na tomto filmu!Hodnotím,tak jak jsem hodnotil proto,že jsem u tohoto filmu seděl,před filmem nadechl a po skončení vydechl. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Filmařským instinktem nepolíbený snímek o drsném přírodovědci a ambiciózním psychologovi. Drsný výraz Anthony Hopkinse s vlasy a tváří bezdomovce zachraňují celý film i přes mnohé nelogičnosti v jednání jeho postavy. Šíleného vědce, který natolik přirostl ke gorilí smečce, že zanevřel nad lidským rodem, jsem mu bez problémů věřil. Kvalita filmu je však diskutabilní. Obsahuje skvělé scény a silné momenty, které jednoho donutí zamyslet se, dokonce i úsměvný úšklebek vyloudí, to když se smějete bláznům uvnitř žaláře i těm, co to řídí. Přesto jsem měl často pocit, že tvůrci špatně chápou logiku a dost podceňují myšlení diváka. Například nám podsouvají, že Hopkins v semknutí s gorilami strašně zdivočel, proto má až nadlidskou sílu, přitom jen posedával po džungli a snažil se gorilám koukat mezi nohy. Že by takhle rostly svaly? Možné je už asi všechno. Samotná postava Cuby Goodinga vypadá tak, že si herec omylem vzal party určené gorilám, těmto partům nerozuměl a tak jen něco hrál, aby se neřeklo. Nejvíc si to zkazil tím, že tak nějak nemohl pochopit, proč jeho svěřenec s gorilími instinkty vraždil pytláky. (…) Nakonec dojdete k samotnému závěru filmu, ale nebudete vědět, jestli jste sledovali drama o uvězněných bláznech nebo nějaký psychologický duel nebo přírodopisný film o dobrodruhovi, kterému blízký kontakt s přírodou podivně změnil život. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zcela nevěrohodný scénář je první problém, nevýrazná režie druhý, nepřesvědčivý Hopkins třetí. Zbývají jen ambiciózní námět, Winstonovy opice a skvělý Cuba Gooding Jr., což ovšem nestačí ani na průměrné hodnocení. Tak proč si tvůrci zbytečnou narážkou na Sigourney Weaver koledují o srovnávání s Gorilami v mlze? ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem přistupoval jako k hitovce (jak moc jsem byl vyveden z míry zdejšími 60%), ale hned ze začátku mi došlo, že jde o brak. Tenhle film se snad nemůže rozhodnout jestli má být psychologickým dramatem, thrillerem, ekologickou agitkou nebo snad jen popcornovkou pro každého. Nakonec je všechno a zároveň nic. Uznávám, pár pocitů to ze mě vyždímalo, to jak ty opičky smutně koukaly, ale bylo to až moc vynaložený práce na ždímání jen za pár kapiček emocí. Na filmu se dají vyzdvihnout jen dvě věci - Anthony Hopkins, který je perfektní jako vždy, a práce Stana Winstona. Kdybych si nepřečetl jeho jméno v úvodních titulcích, klidně bych i uvěřil, že se to celé natáčelo s živými ochočenými gorilami. Ale ani dva mistrové mistrů nezachrání film, který se měl jmenovat Nuda, a ne Instinkt. Nejlépe to asi vyjádřil POMO. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Missy Lantz byla tak rozladěná úpornou intenzitou filmu, že požádala, aby byla vyškrtnuta z produkce. (PußyMagnet)
  • V roce 2000 film vyhrál cenu Genesis Award v kategorii "Hraný film". (PußyMagnet)

Reklama

Reklama