Reklama

Reklama

V roce 2035 jsou roboti součástí každé domácnosti a lidé jim důvěřují. Až na jednoho – trochu paranoidního detektiva Dela Spoonera (Will Smith). Ten je přesvědčený, že zločin, který právě vyšetřuje, spáchal robot. Vyšetřování ho přivede k odhalení děsivé hrozby pro lidskou rasu... Společně s psycholožkou Susan Calvenovou vyšetřují smrt doktora Milese Hogenmillera, vědce, který pracoval s roboty pro U. S. Robotics. Příčinou smrti byla sebevražda, ale Spooner je přesvědčený, že vědce zavraždil robot. Tři zákony robotiky však zaručují, že taková věc je nemožná… (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 081)

genetique 

všechny recenze uživatele

Hustý, či už zvukovými, alebo digitálnymi efektami prešpikovaný inteligentný akčný sc-fi film, ktorý som si nesmierne zamiloval. Parádny scenár, plný zvratov a aj napriek svojej dĺžke si počas celého filmu udržuje atraktivitu, a to aj hlavne kvôli charizme Willa Smitha, ktorá z filmu na film narastá a s neho sa stáva ideálna hviezda pre takýto typ filmov. 100%. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Je parné léto a k tomu neodmyslitelně patří pořádný popcornový nářez. A protože rudoch Hellboy se zatím pozdržel kdesi za oceánem, pozornost si zatím jednoznačně zaslouží testosteronový bijec Will Smith, o němž producenti i režiséři moc dobře ví, že zpomalený a naštvaný chutná úplně nejlépe. Jeho drsná frackovitá image se zúročila i zde - těžko si na pozici rozporuplného vyšetřovatele záhadné (sebe)vraždy v přetechnizovaném roce 2035 představit někoho stylovějšího. Hláška střídá hlášku, pátrání se příjemně rozvíjí a iluze fungujícího světa se neustále prohlubuje. Scénář po delší době přichází s poměrně originálním námětem, i když to občas malinko zaskřípe a zavane moderním popem pro celou rodinu - zlí roboti jsou červení, hodný robot všechny zachrání atd. V globálu je však atmosféra příjemně temná a lehce odkazuje na Blade Runnera, i když jeho kultovního statutu snímek určitě nedosáhne. Triky mají naprosto oslnivou kvalitu (roste tu velká konkurence ostatním trikovým gigantům), roboti působí zcela přirozeným dojmem a když přijde na akci, dostávají všechny vaše smysly pořádně zabrat - rotace kolem osy, bullet-time a ostatní trademarky současného „postmatrixovského standardu“ přicházejí v jednom úhledném balíčku. Alex Proyas pobral to nejlepší z Vrány, Bad Boys a Minority Report, celek mírně přisladil Asimovem (prostě si od něj vzal roboty ;) a pod nálepkou akční sci-fi prodal na velice líbivém podnose. Co na tom, že má jeho film mnohem blíže k čiré komerci, než k artfilmu, který by stál za delší přemýšlení - je přece to léto. Vyrážejte do kin! ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem slyšel vcelku chválu - hodně akce, hodně triků. Od začátku je jasné, že ve sci-fi filmu je možné mnohé. Ale myslím, že i v tomto případě by si film měl udržet jakýsi ráz reality. Vše jsem překousl, ale závěrečný souboj s počítačem a roboty, kdy Smith přeskakuje z lávky na lávku, aniž by spadl a ještě u toho zvládá bojovat... To na mě byla příliš silná káva. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Akční sci-fi zhruba na úrovni druhého MATRIXU. Její největší slabinou není výjeb Asimova, ale mnohost inspiračních zdrojů a populismus, se kterým scénář klouže po těch nejvyšlapanějších cestách. Není divu, když za ním stojí mj. Akiva Goldsman, scénáristický robot, jehož kyselinová imaginace rozleptala už nejednu originální vizi (viz BATMAN NAVŽDY). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Poslední film Proyase, GARAGE DAYS, byla blbost, ale teď se vytáh a I, ROBOT natočil přesně ve svém typickém potemělém stylu. Samo že je to malinko stříklý Hollywoodem, ale pořád velice dobré. Příběh je hodně zneklidňující, akce špičková a Will Smith cool a určitě ve své nejlepší roli, hrdina s temnou minulostí mu sekne nejvíc !!! ()

Galerie (155)

Zajímavosti (40)

  • Natáčelo se od 5. května do října 2003 v Kanadě a ve státech USA Illinois a Kalifornie. (Varan)
  • Automobil Audi RSQ, který byl ve filmu použit, má pod kapotou desetiválcový motor o objemu 5,4 l. Hlavní zvláštností tohoto vozu jsou unikátní kulovitá kola "spheres", která nabízí řidiči okamžitou a rychlou akceleraci všemi směry, tedy i do boku. (epicride)
  • Firma, která se objevuje v pořadu Americký chopper (od r. 2003), vytvořila při příležitosti premiéry snímku kopii filmové motorky. (hammy333)

Související novinky

Ocelové jeskyně míří do kin

Ocelové jeskyně míří do kin

28.07.2016

Isaac Asimov vymyslel tři zákony robotiky a napsal stovky knih, takže je docela fascinující, že se dočkal jen dvou hollywoodských filmů. Chris Columbus natočil Pozitronového muže (aka Andrew - člen… (více)

Jaime Lannister jako mstivý egyptský bůh?

Jaime Lannister jako mstivý egyptský bůh?

07.06.2013

Další urostlý blonďák v roli nebešťana, který sestoupí mezi smrtelníky a předvede jim, zač je toho kladivo? I když v tomto případě spíš kopí, bitevní palici nebo efektní dvojzubec. Nikolaj Coster… (více)

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

15.04.2012

Po rozsáhlých přípravách mu studio Warner na poslední chvíli zrušilo biblickou akční fantasy Paradise Lost. Tvůrce Vrány, Já, robot a Proroctví tudíž hledá náhradní projekt. Zřejmě se jím stane… (více)

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

23.08.2008

Tři značně odlišné projekty v dnešní novince spojuje fakt, že osobnosti, které za nimi stojí, nedávno spolupracovali na mysteriózním thrilleru Knowing. Především je tady režisér Alex Proyas, tvůrce… (více)

Reklama

Reklama