Reklama

Reklama

Steamboy

  • Japonsko Steamboy (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaný velkofilm režiséra Katsuhira Otomo propojení dvourozměrné a trojrozměrné grafiky, vyrobený za pomocí plně digitálních technologií byl konečně dokončen. 10 let práce a rozpočet téměř 22 milionů dolarů dělá ze Steamboye nejdražší japonský animovaný film historie. Režisérova úplná oddanost celému projektu je zřejmá z každého filmového záběru. Vědecko-fantastický retrofilm se odehrává v prostředí viktoriánské Anglie. Hlavní hrdina filmu a zázračný vynálezce jménem Ray Steam získal tajemnou kovovou kouli, která obsahuje novou formu energie schopnou zásobovat celou zemi. Tenhle mladý muž ji však musí využít, aby bojoval proti zlu, zachránil svou rodinu a ubránil Londýn před zničením. Přepychové viktoriánské interiéry a elegance tvarů tehdejších strojů dovolily Otomovi vytvořit oslňující obrazové pozadí i samotné stroje. Více než 180 000 obrázků a 400 scén počítačové grafiky dělá ze Steamboye jeden z nejpropracovanějších animovaných filmů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Hopper 

všechny recenze uživatele

Steampunk v anime štýle odohrávajúci sa vo viktoriánskom Londýne, z ktorého veľa na konci neostane. Akcia je veľmi slušná, stopáž tiež z tých "na hranici únosnosti". Príbeh je originálny a nenudí v kombinácii so špičkovým technickým prevedením. Fakt je ten, že počúvať anglické mená v japončine je pomerne drsný zážitok, oproti ktorému je aj maďarský prízvuk uchu lahodiaca hudba. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Pára, trubky, ozubená kola, lodě, vlaky, podivné stroje, divná hejblata, ztělesněný svět "věku páry", tak jak by jej viděl Jules Verne. Příběh - asi nejslabší článek řetězu - je předvídatelný až hrůza. Bohatě to ale vynahrazuje naprosto jedinečný vizuál, postavený na kombinaci japonského anime a charakteristicky evropského, industriálního, prostředí. Velmi příjemné překvapení. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý animák, ktorý však zo začiatku pôsobí trochu pribrzdene (a to sú tam pôsobivé akčné scény i vynálezy). Postupne ako celý kolos speje do šialeného finále sa divákovi zatajuje dych. Vzťahy medzi postavami (rodinou) sú zaujímavo i keď možno príliš skratkovito nadhodené, ale dávajú priestor na rozvinutie debát o nevyhnutnosti/škodlivosti technického pokroku... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Animace a zobrazená technika v tomto retro sci-fi je na 5*, místy patetický příběh na slabší tři. Ale nadchlo mě zobrazení Křišťálového paláce, který byl postaven pro londýnskou 1. Světovou výstavu (vlastně první EXPO) v roce 1851. Rok 1866, ve kterém se film koná, je pro Křišťálový palác (ve skutečné historii) významný tím, že část z něj shořela a už nikdy nebyla obnovena (celý palác shořel v roce 1936 a Winston Churchill dívaje se na požár, poznamenal: "toto je konec věků"). ■ "Simone, co to děláme?" "Vedeme menší válku s Velkou Británií, slečno." "Simone?" "Ano, slečno?" "Ujistěte se, že vyhrajeme." ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé steampunkové dobrodružstvo, ktoré je samozrejme napriek vizuálu viac určené "odrastenejším" ako priamo deťom, tie by nemuseli násilie v ňom vstrebať správnou formou. Ja som bol uchvátený jednak vizuálom a jednak myšlienkou. Malo to dve hodiny a ja by som chcel viac. Vynikajúce. Ležalo mi to dlhé predlhé roky na disku, kým som sa k tomu odhodlal a zbytočne. V dobe vzniku by som tomu možno bol naparil aj plný počet. Perfektné. Toto sfilmovať, tak rozpočet si nechcem ani predstaviť, ale v dnešnej dobe je možné už všetko. Mohlo by to byť taká kombinácia Ligy výnimočných (vozidlá a vynálezy) a Smrteľných strojov (pojazdné mestá). Vedel by som si to predstaviť. Samozrejme by to asi pohorelo finančne na celej čiare, ale ja by som to sebecky pre seba chcel... :) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Produkce začala už v roce 1995, ale kvůli finančním problémům byla na rok přerušena. (Janko666)
  • Ve filmu se častokrát vyskytuje ikonický londýnský most Tower Bridge, což je nesmysl, jelikož se děj odehrává v roce 1866 a most byl vystavěn v letech 1886–1894. (Petsuchos)
  • Když se na začátku filmu Ray prochází po Manchesteru, jsou na pár sekund vidět Karl Marx a Friedrich Engels, povídající si na ulici. Oba dva žili v době, kdy se film odehrává, ve Velké Británii. (Raztubyl)

Reklama

Reklama