Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi známá herečka Eva (Emília Vášáryová), která se vrací z protialkoholního léčení, by udělala cokoliv, aby znovu získala přízeň člověka, kterého v životě ranila nejvíce – svého syna. (AČFK)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

tomo41 

všechny recenze uživatele

Veľmi ťažké pozeranie, ktorému spracovanie veľmi nepomáha. Čím nechcem povedať, že film je spracovaný zle, no dá sa to natočiť aj diváckejšie. Každopádne je Eva Nová dobrým filmom, na ktorom sa dá mnohé vyzdvihnúť. Za všetko najviac snáď herecké výkony, ktorým kraľujú Milan Ondrík a hlavne Emília Vášáryová. Tá predvádza snáď najlepší ženský herecký výkon v našom filme za posledných 20 rokov. PS: Po dopozeraní to chce panáka. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"To je krásny koník." Co k tomu dodat? Prostě správnej film o alkoholikovi se vším všudy. S odmítající rodinou, se ztrátou původního zaměstnání, s opuštěním kamarádů z mokré čtvrti a samozřejmě s recidivou. No a tak mi dovolte, abych si slovy mého oblíbeného žlutého a plešatého tlusťocha připil na důvod vzniku tohoto snímku: "Na alkohol! Na příčinu a současně řešení, všech životních problémů." ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Magda… Jak se vám líbí… Teda Emília. Já asi doteď nevěděl, že jsou dvě…. sestry… (ne Tři)… Co se vlastně stalo Evě Nové? Jako kdysi Alena Mihulová i Emília Vašáryová je jednou nohou v hrobě… jako Eva Nová je nádherně stará (tedy hraje o deset let mladší postavu ;) vysloužilá alkoholička herečka matka zasloužilá socialistická umělkyně… Žít na tom bezútěšném Slovensku, kde se platí v Eurech, ale ženy tam jezdí pečovat o seniory nebo děti do Rakouska, aby uživily ty své (a o tom jsem četl odborné texty ;) v tom postsocialismu, je vyloženě hrdinství. Já bych v některých prostorách ani duševně nevydržel a raději spal pod mostem. A potkat novou milenku exmanžela, těhotnou laň a vůbec… kdy není Lady in Red jako Lady in Red, je vyloženě krutý Mullholand Drive. No nic… 100 intenzivních minut Emílie Vašáryové a jejího Stáří, kdy kamera není žádná milá a hodná. Režisér dokumentarista je nemilosrdný. Výkon slovenské Bette Davis Emílie Vašáryové je… zdrcující <3 Ustála to. Já taky. A už ji nikdy nechci vidět! ()

Zero_Signal 

všechny recenze uživatele

Žiaden iný film ma nepoloží na kolena tak ako Eva Nová. Určite jeden z najlepších slovenských filmov. Veľká pocta Markovi Škopovi a najmä Milke Vašáryovej. Keby to nebolo zo Slovenska ale trebárs z Británie, tak by to vyhralo oscary za najlepšiu réžiu, scenár, vedľajšieho herca a najmä za hlavnú herečku. Bez pochýb. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Silná rodnná dráma stárnucej herečky - akoholičky je predvšetkým herecký koncert Milky Vášáryovej. Film začínajúceho režiséra na hranom filmovom poli je nemilosrdnou sondou do života ženy, ktorej sa zrútil profesný svet, ale čo je horšie aj vzťah so synom. Príbeh je rozprávaný pomalým tempom, každá scéna dokáže doznieť v divákovi, psychológia postáv je prepracovaná do najmenších detailov. Záverečná scéna je len dokonalým vyvrcholením tohto mrazivého filmu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Dům, v němž bydlel syn Evy Nové (Emília Vašáryová), si štáb vybral z důvodu, že byl v té době na prodej a vyžadoval jen minimální úpravy. Pečovská Nová Ves je přitom od Bratislavy vzdálená 420 kilometrů. (klukluka)

Reklama

Reklama