Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi známá herečka Eva (Emília Vášáryová), která se vrací z protialkoholního léčení, by udělala cokoliv, aby znovu získala přízeň člověka, kterého v životě ranila nejvíce – svého syna. (AČFK)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Fajla 

všechny recenze uživatele

Emília Vašáryová a její herecký koncert. Film má velmi nadčasové a univerzální téma - ústup ze slávy, alkoholismus, rozvrácená rodina. Proto bych řekl, že je to skoro ideální festivalový film. Bohužel jde zároveň o téma neoriginální a tak nějak předvídatelné. Moje pozitivní hodnocení jde tedy hlavně na konto paní Vašáryové, která byla v této roli naprosto úžasná. Už dlouho jsem neviděl film, kde by hlavní protagonista tak suverénně "táhnul" celý film. Zajímavé také je, že film je téměř celý bez hudby. Toho jsem si všiml, až když na to při diskusi po projekci upozornil jeden z diváků. Já mám originální filmovou hudbu moc rád, ale tady musím ocenit, že to dobře zvolené "ticho" má své kouzlo a dokáže podtrhnout sílu filmu a jeho civilní charakter. Jsou to za mě rozhodně lepší 3 hvězdičky, 65%. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Eva Nová je ďalší z mála podarených slovenských filmov. Príbeh rozpráva o vyhasnutej hereckej hviezde ktorá na nešťastie prepadla alkoholu a roky sa z ich pazúrov nevie vyslobodiť. Rodinu má rozvrátenú, jej jediný syn ju nenávidí, nemá peniaze, nemá kam ísť. Emília Vášáryová tomuto filmu bezpodmienečne vládne, jej herecký výkon by mal získať nejaké ocenenie. Umelecké vsuvky a chladne emočné scénky milo prekvapili. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Emíliá Vášáryová nie je moja najobľúbenejšia slovenská herečka, ale ako Eva Nová exceluje. Jej silný, prenikavo presvedčivý výkon (v ktorého dosiahnutí jej určite pomohol evidentne nekompromisný režisér, ktorý vedel, čo chce a nebál sa to tak urobiť bez ohľadu na to, čo si o ňom kto pomyslí) patrí k najväčším plusom nezabudnuteľnej snímky. Ďalšie pozitívum predstavujú ostatní herci hrajúci plnokrvné vedľajšie postavy s vlastným príbehom (suseda, sestra, syn, manželka) a prvú hodinu temná, bezvýchodisková, totálne drsná atmosféra, kedy sa ľudia správajú z rôznych príčin skutočne hnusne (a návštevy rôznych, hm, kultúrnych podujatí sú čistou depkou, to by som si radšej strelil do hlavy, než sa niečoho takéhoto zúčastňovať). Pozeralo sa mi to takmer ešte ťažšie, ako Cannibal Holocaust. Čo myslím ako pochvalu. Preto zamrzí posledných 40 minút, kedy scenár nudí, varí z vody, je nezáživný, motá sa od jednej nie príliš zaujímavej scény k scéne epizodickej, ktorá sa pokojne mohla dať preč. Veľmi zlý dojem/pocit som mal tiež z WTF pasáže s dôchodkyňami a z "bazénu" , to už som si vravel, že je priveľa. Za pokazený scenár (ktorý sa začína pôsobivo a relatívne tak aj pokračuje, ale rozhodne tak nekončí) dávam „len“ 3*. ()

tomo41 

všechny recenze uživatele

Veľmi ťažké pozeranie, ktorému spracovanie veľmi nepomáha. Čím nechcem povedať, že film je spracovaný zle, no dá sa to natočiť aj diváckejšie. Každopádne je Eva Nová dobrým filmom, na ktorom sa dá mnohé vyzdvihnúť. Za všetko najviac snáď herecké výkony, ktorým kraľujú Milan Ondrík a hlavne Emília Vášáryová. Tá predvádza snáď najlepší ženský herecký výkon v našom filme za posledných 20 rokov. PS: Po dopozeraní to chce panáka. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Magda… Jak se vám líbí… Teda Emília. Já asi doteď nevěděl, že jsou dvě…. sestry… (ne Tři)… Co se vlastně stalo Evě Nové? Jako kdysi Alena Mihulová i Emília Vašáryová je jednou nohou v hrobě… jako Eva Nová je nádherně stará (tedy hraje o deset let mladší postavu ;) vysloužilá alkoholička herečka matka zasloužilá socialistická umělkyně… Žít na tom bezútěšném Slovensku, kde se platí v Eurech, ale ženy tam jezdí pečovat o seniory nebo děti do Rakouska, aby uživily ty své (a o tom jsem četl odborné texty ;) v tom postsocialismu, je vyloženě hrdinství. Já bych v některých prostorách ani duševně nevydržel a raději spal pod mostem. A potkat novou milenku exmanžela, těhotnou laň a vůbec… kdy není Lady in Red jako Lady in Red, je vyloženě krutý Mullholand Drive. No nic… 100 intenzivních minut Emílie Vašáryové a jejího Stáří, kdy kamera není žádná milá a hodná. Režisér dokumentarista je nemilosrdný. Výkon slovenské Bette Davis Emílie Vašáryové je… zdrcující <3 Ustála to. Já taky. A už ji nikdy nechci vidět! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Závěrečná scéna v bazénu se točila při teplotě 15°C. (klukluka)
  • Eva Nová sa z liečebne vracia do svojho bytu v Petržalke. Byt je situovaný na Budatínskej ulici v blízkosti Tesca, ale keď sa Eva Nová vracia od syna prvýkrát domov, vystupuje na zastávke Jungmannova, čo je od jej bydliska okolo 30 minút peši. Aj keby chcela prestúpiť (čo jej odchod zo zastávky nenasvedčuje), cestovala dosť nelogicky, nakoľko autobus z hlavnej stanice jej stojí priamo pred Tescom. (zetpi)
  • Snímka bola uvedená v svetovej premiére, v sekcii Discovery, na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte 2015. (JančiBači)

Reklama

Reklama