Reklama

Reklama

Alice in Borderland

(seriál)
  • Japonsko Imawa no kuni no Alice (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík posedlý hraním videoher se společně se dvěma kamarády ocitne ve zvláštní verzi Tokia, kde všichni musí hrát nebezpečné hry o přežití. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (144)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.+2. řada: *** Kvalitou/zábavností neskutečně nevyvážené a roztříštěné. Díky tomu se hodnocení pohybuje po epizodách od odpadu až po maximum. Průměr jak první tak druhé řady (a i celého seriálu) proto končí na průměrných třech. Zcela zásadní je proto hodnocení u jednotlivých epizod. Jako celek ale oceňuji perfektní vysvětlení/ukončení seriálu. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po prvotnom pocite, že to nebude úplne ono, nakoniec milé prekvapenie. Troška vám možno na začiatku potrvá kým postavám budete fandiť ale potom je to celkom slušná jazda. Je to založené na princípe nejaký "svet" v ňom sú hry a musíte ich hrať aby ste prežili. Hry sú miestami dosť drsné, nechýbajú logické úlohy ale zase aj čisto akčné, kde sa zabíja hlava nehlava. Neodkryje sa toho mnoho a tak vás to núti pozerať ďalej. Finálne 2 časti výborné, bavil som sa skvelo, postavy si ma získali. Veľká škoda, že 3 časť dali tak skoro, emočne by kráľovsky fungovala skôr ku koncu, ale zase vôbec som niečo také nečakal. Poďme na ďalšiu sériu. PS: Veľká škoda ako to dopadlo s Beach, tie japonky v plavkách sa dobre obzerali. Zatiaľ a 4*. Po druhej zvyšujem na 5* a prevláda nehorázna spokojnosť. Komentár je samostatne napísaný tam, určite odporúčam, top seriál. ()

Reklama

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Alice in Borderland je seriál plný překvapení. Sympatičtí hrdinové, zajímavé hry, zvraty, akce, napětí a za mě asi nejlepší převedení mangy do hraného seriálu. Druhá série přidá plyn k podlaze ale zároveň se tu objevuje pár hluchých míst, ale jako celek je to lahůdka. Btw: ten konec je hodně k zamyšlení... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem viděl obě série, nemám v oblibě příběhy, kde jsou masově vražděni lidé. Líbil se mi svět, zajímalo mě prázdné Tokyo a příroda, která se ho stále silněji zmocňuje. Zajímaly mě hlavní charaktery kolem hlavního hrdiny (který byl sám jen ok). Ke konci první série mě vyloženě štvala jedna emocionální scéna, ale naštěstí se v druhé sérii ukázalo, že měla logický smysl. Úplný závěr měl logiku, dojem trochu vylepšil, na 4 hvězdy to však celkově není. Pokud bych měl doporučit seriál s hrami na život a na smrt, pak raději psychicky klaustrofóbní čínské Die Now. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Víceméně souhlas s komentářem od kolegy J*A*S*M, s tím rozdílem, že mám díky sledování anime o něco větší odolnost k těm úplně největším klišé a pravidlům tohoto média. Ale právě proto mám rád i mezi anime (resp. jejich manga předlohami) hlavně ty, které s nimi buď pracují fakt dobře, nebojí se je narušit nebo dokonce jdou úplně proti nim. V této hrané adaptaci mangy nebyla vidět kromě výživného násilí snaha udělat cokoliv nějak nápaditě nebo zajímavě. První dvě epizody ještě působily jakžtakž nadějně a byl jsem zvědavý na řešení celého toho tajemství, a třetí epizoda aspoň fungovala na bázi překvapivosti, ale pak to začalo být fakt strašně pitomé. Na úrovni děje i postav. A nepomáhali ani herci, kteří z většiny buď neuměli vůbec hrát nebo byli zcela nudní, případně neměli ani kousek charismatu. Vztah mezi hlavní postavou a Usagi byl např. vybudovaný tak, že jsem neměl tušení, jak k němu vůbec došlo. Nevím zda chyba scénáře nebo chyba úplné absence chemie mezi herci. Poslední dvě epizody měly být podle všeho pořádný masakr, a několik momentů zejména v poslední epizodě fungovalo, ale tou dobou jsem byl už příliš unavený a znechucený dosavadním průběhem. Manga je pravděpodobně lepší, ale zjišťovat to nehodlám. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno dle manga předlohy, kterou napsal Haro Aso. Manga vycházela v období od 17. října 2014 do 16. února 2015 a byla prvnotně natočena jako anime. (UncleMorty)
  • Všechny zbraně v seriálu jsou airsoftové repliky od japonské firmy Tokyo Marui. Jediná vyjímka je Kloboučníkův stříbrný Colt 1911 Government. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama