Reklama

Reklama

Alice in Borderland

(seriál)
  • Japonsko Imawa no kuni no Alice (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík posedlý hraním videoher se společně se dvěma kamarády ocitne ve zvláštní verzi Tokia, kde všichni musí hrát nebezpečné hry o přežití. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (144)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Je to japonské a jako takové je potřeba si zvyknout na styl vyprávění. Nakonec to člověk překousne a baví se docela dobře, problém jsou ale naprosto nelogické poslední tři díly, které to srazí hrozně dolů. Každopádně nápad a nečekané momenty ze začátku série jsou rozhodně fajn. Co zde ovšem naprosto extrémně nefunguje jsou emocionální momenty. (Hodnocena první série) ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Mystery mix Matrixu a Battle Royale po japonsku. Seriál je pořádně ujetý, super zpracovaný a má sem-tam fajn nápady. Tempo bohužel sráží typické asijské přehrávání zejména v emo scénách, kdy se budete držet za hlavu a zuřivě klikat na fast-forward. Méně je někdy více, zejména u emocí, ale to asi autorům shohen anime a seriálů, jako je tento, nikdo nevysvětlí. Dočkáme se tak osudového řvaní, minuty trvajících srdcebolných flashbacků do minulosti - často i u postav, které jsou vám úplně šumák a zhebnout si zasloužili. Prostě klasika. Kdo ví, třeba se v druhé sérii trochu polepší. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela mi to připomnělo Hru na oliheň, ale je to starší. Odehrává se to v Japonsku a účastníky to nutí hrát různé hry. Ty často končí smrtí. Převážně se tu objevují mladí a ze začátku není zcela jisté, o co ve hře jde. Postupně poznáváme jednotlivé postavy, jejich minulost, motivaci. Nakonec se utvoří parta, která to táhne až do konce. Jednotlivé hry jsou dost zajímavé a originální. I postavy jsou celkem sympatické. Závěrečné vysvětlení mě sice trochu zklamalo, ale aspoň odpověděli na všechny otázky. "Kde máš oblečení?" ()

Arigato 

všechny recenze uživatele

Seriál bych připodobnil ke kombinaci Squid Game a ne tak morbidního Saw. První série se rozjela zajímavě a tlačila před sebou velký otazník, kvůli kterému se většina zainteresovaných diváků pustila i do té další. Ta je o něco údernější a hry jsou o něco zajímavější, také tedy svým filozofickým přesahem. Druhá série se taktéž pyšnila větší produkcí, i její soundtrack se mi hodně líbil, akorát škoda přetrvávající herecké plochosti většiny postav, vyjma asi jen představitelek Kuiny a Usagi. Jsem zvědav, jestli tvůrci využijí žolíka pro další partii nebo s ním už zavřou. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec mangy a neviděl jsem Hru o oliheň, takže to pro mě bylo první setkání s tímto tématem a musím říct, že jsem asi nemohl zvolit lépe. Zejména druhá řada byla výborná. Téměř každý díl dokonalý, jeden totální psycho, druhý totální akce, třetí totální masakr. U jedné nedýcháte napětím, jiné citlivější jedinci proslzí. Je to brutální, nelítostné, nikdo si nemůže být jist životem, dokonce ani hlavní postavy, přesto se najde čas někdy překvapivé dialogy i čas představit osud i pocity většiny hlavních postav. Nechybí řada nečekaných zvratů, několik scén které fungují jako totální emocionální ždímačka. A jak už to u japonských filmů bývá, všechny holky nádherné, sympatické nebo zajímavé. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno dle manga předlohy, kterou napsal Haro Aso. Manga vycházela v období od 17. října 2014 do 16. února 2015 a byla prvnotně natočena jako anime. (UncleMorty)
  • Všechny zbraně v seriálu jsou airsoftové repliky od japonské firmy Tokyo Marui. Jediná vyjímka je Kloboučníkův stříbrný Colt 1911 Government. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno