Reklama

Reklama

Alice in Borderland

(seriál)
  • Japonsko Imawa no kuni no Alice (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík posedlý hraním videoher se společně se dvěma kamarády ocitne ve zvláštní verzi Tokia, kde všichni musí hrát nebezpečné hry o přežití. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (144)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaná fantazie zastydlého puberťáka. Vykrádá to všude možně a jede to jen na efekt, vlastní esenci to nemá zhola žádnou. Jestli na tom byla obdobně i původní japonská manga netuším, seriál nicméně působí jako jedna z těch prázdných netflixáren, které se pouze bez vyšších ambicí chtějí hlavně zalíbit svému cílovému publiku. Dokonce je tu i místo zvané Pláž, jakože aby tam postavy mohly chodit v plavkách a vypadalo to tak pro cílovku víc sexy. První tři epizody mi to krev ještě tak úplně nepilo, s naprosto debilní epizodou čtyři jsem ale ztratil zájem jít tomu naproti. Gró celého seriálu, tedy ony hry, co jsou hrdinové nucení hrát, jsou v lepším případě banální, v horším případě úplně nesmyslné a jejich řešení z prstu vycucané. V závěru jsem nevěděl, jestli se spíš smát kvůli tomu, jak trapně jsou podána ta rádoby dramata mezi jednotlivými postavami v resortu, anebo brečet nad tím, jak zoufale neochotní jsou tvůrci říct k smyslu toho všeho něco konkrétního. Plácáme, plácáme, do operačního střediska tam na monitory mrdneme nějakou afektovanou bábu, a jedeme dál v druhý sérii. Tak jako prosim, beze všeho, ale beze mne. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec mangy a neviděl jsem Hru o oliheň, takže to pro mě bylo první setkání s tímto tématem a musím říct, že jsem asi nemohl zvolit lépe. Zejména druhá řada byla výborná. Téměř každý díl dokonalý, jeden totální psycho, druhý totální akce, třetí totální masakr. U jedné nedýcháte napětím, jiné citlivější jedinci proslzí. Je to brutální, nelítostné, nikdo si nemůže být jist životem, dokonce ani hlavní postavy, přesto se najde čas někdy překvapivé dialogy i čas představit osud i pocity většiny hlavních postav. Nechybí řada nečekaných zvratů, několik scén které fungují jako totální emocionální ždímačka. A jak už to u japonských filmů bývá, všechny holky nádherné, sympatické nebo zajímavé. ()

Reklama

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Alice in Borderland je seriál plný překvapení. Sympatičtí hrdinové, zajímavé hry, zvraty, akce, napětí a za mě asi nejlepší převedení mangy do hraného seriálu. Druhá série přidá plyn k podlaze ale zároveň se tu objevuje pár hluchých míst, ale jako celek je to lahůdka. Btw: ten konec je hodně k zamyšlení... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná záležitost, kde Netflix opět boduje a pro Japonsko je Alice in Borderland nejspíš událost dekády. Jumanji meets Cube meets Escape Room meets Battle Royale!! Alice in Borderland je výborný mix oblíbených filmů zkombinovaný do jednoho a je to neskutečná 8 hodinová jízda, kterou jsem sjel na jeden nádech. Skupina náhodných lidí z celého Tokia je transportována do paralelního světa připomínající virtuální realitu, kde lidé, aby přežili musí hrát nebezpečné hry a odměnou jest několikadenní vízum, kde po jeho vypršení Vás čeká Smrt, takže klíčem k přežití je hrát a vyhrávat. Jsou zde 4 druhy her: Týmové, fyzické, vědomostní a zlomyslné pohrávající si s myslí a emocemi rozdělených do různých úrovní od 1 do 10. V každém díle se hraje jiná hra a vždy se jedná o něco nápaditého a originálního. Hlavní hrdina je absolutní Geek, který v normálním životě nikdy nepracoval a celou dobu hrál jen PS hry, takže v tomhle světě vědomostmi vyniká. Vizuálně žrádlo a nepamatuji si na lepší technické zpracování z Japonska, postavy jsou velmi zábavné, sympatické a některé velmi záhadné, seriál je nabitý i hodně nečekanými zvraty, kde se mi ani jednou nepodařilo uhádnout chod událostí a pointa je správně překvapivá. Vrcholem byl pro mne 7. díl kde došlo na regulérní Battle Royale a krví se zde vůbec nešetřilo, došlo i na jeden výborný fight samurajský meč vs Kung-Fu. Koho baví hry, hádanky, řešení rébusů, které jsou inteligentně vyřešeny, tak bude spokojen jako já. Spokojenost veliká a cliffhanger na 2. sérii parádní. Příběh****, Akce*****, Humor**, Násilí****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra*****, Napětí****. 8.5/10. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Na japonské pomery dosť dobre zahrané anime. Určite veľmi porovnávaný seriál s kórejským Squid Game, no líšia sa u mňa najmä v tom, že Squid Game si zachovával jedinečnú atmosféru počas celého deja prvej série, zatiaľ čo atmosféra v Alice sa menila a nebol to úplne najpútavejší vývoj. Za to asi vďačí predlohe. Každopádne veľmi dobrý seriál. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (2)

  • Všechny zbraně v seriálu jsou airsoftové repliky od japonské firmy Tokyo Marui. Jediná vyjímka je Kloboučníkův stříbrný Colt 1911 Government. (UncleMorty)
  • Natočeno dle manga předlohy, kterou napsal Haro Aso. Manga vycházela v období od 17. října 2014 do 16. února 2015 a byla prvnotně natočena jako anime. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama