Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (105)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Drsný survival, nebo do nebe volající kravina? Vongozero je tak trochu obojí. Scénář staví na krkolomných zvratech, nervozitě a neustálém napětí. O podstatě hrozby i stavu okolního světa se dozvíme jenom málo, a sled událostí pravidelně nedává smysl. Postavy se rvou se životem i mezi sebou, a rychle ze sebe sloupávají tenký nátěr civilizace. Přiznám se, že by mi vůbec nevadilo kdyby jich do cíle dojela stěží polovina. Jestli je to scenáristické selhání, nebo známka kvality, to si musí odpovědět každý sám. Herci jsou ovšem extratřída. Nebudu tady pět chválky na Viktoriji Aglakovovou - i když by si to zasloužila, takže jen poznamenám, že zbytek s ní v pohodě držel krok. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Že Rusáci dělají opak toho, co lidi, je klasika, ale patlat se kvůli tomu s neinteraktivní videohrou, kde se postavy chovají přesně tak, jak nechcete, chce celýho Kostomarova. Nejnesympatičtější seriálová skvadra všech dob v čele s neandrtálskou krasavicí Irinou je ideální společností do laskavých časů covidu - i osvícenci s rouškou na bradě šňupající skořici proti čipům v nose pak totiž vypadají jako docela dopohudki spoluobčani. ()

Reklama

Tirkus 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosté překvapení z ruské produkce. Hned první díl mě vtáhl do děje a vytvořil atmosféru, která se dalšími epizodami pouze zlepšovala. Na rozdíl od spousty podobných děl jsou zdejší postavy obyčejní lidé, kteří jsou věrohodně napsaní (souhlasím ale s tím, že Ira byla neskutečně otravná kráva, ale k její postavě se to celkem hodí). Z prostředí zasněžených ruských lesů mě samotného celkem mrazilo, gore bylo udělané výtečně a tvůrci se nebáli ukázat i trochu drsnější scény. Na případné další série kouknu rád. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rusi opäť raz prišli s niečím zaujímavým a s iným pohľadom na problematiku pandémie. Celkom dobre dokázali zvládnuť a predostrieť pred diváka psychológiu chovania sa ľudí v čase všeobecného chaosu. Áno, takto by to mohlo vyzerať naozaj - skrátka ľudia sú ako divé svine keď ide o život. A posledný diel celkom slušne navnadil na ďalšiu sériu. Zatiaľ slušný nadpriemer. 80/100 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že si pustím zrovna ruský seriál. Námět mě ale zaujal, tak proč ne. Je to dost dobře udělané a působí to autenticky. V Moskvě vypukne smrtící epidemie a v lidech to probudí to nejhorší. Každý se snaží se zachránit bez ohledu na ostatní. Sledujeme zde osud dvou rodin, které spolu prchají daleko k jezeru, kde by měli mít klid. Nemají to ale vůbec jednoduché a musí se potýkat s nástrahami. Je to opravdu velmi surové. Člověk vidí, čeho všeho jsou lidi schopni ve snaze přežít. Naše skupina si na své cestě projde doslova peklem. Končí to trochu otevřeně, tak snad bude ještě další série. "Máte benzín?" ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Když ve 33. minutě vystupuje Pavel (Alexandr Jacenko) ze sanitky, tak za sebou zavře dveře. V dalším střihu jsou ale otevřené. (Duoscop)
  • Když se jeden z pronásledovatelů podívá do auta, tak v něm hraje hudba. V předešlém záběru, když v něm seděla Polina (Viktorija Agalakova), bylo ale rádio vypnuté. (Duoscop)
  • Když v domě zaútočí nakažená žena na skupinu, tak drží v ruce sekeru. Po zásahu už ji ale nedrží. (Duoscop)

Reklama

Reklama