Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (105)

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Tak po dvou sračkoidních filmech v řadě jsem si řekl, že si zkusím opravit chuť seriálem. Volba padla na Эпидемия a lépe jsem vybrat nemohl. Opravdu oddechové ruské postapokalyptické drama, u kterého se určitě nebudete nudit - každý díl má slušné tempo, herečky mají pěkné měchy, jejichž tvary dovádí k dokonalosti všudypřítomná zima a navíc je téma pandemie vskutku aktuální. Takže s chutí do toho a já se těším na druhou řadu - 80%. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená ruská seriálová záležitost, jejíž největší síla tkví v propracovaném scénáři a uvěřitelných postavách. Seriál Epidemija rovněž zaujme syrovými kulisami, nebo také novátorskou kamerou, která výsledný dojem ještě o pořádný kus umocňuje. Také zde musím zmínit fakt, že tvůrci velmi efektním způsobem využívají i postavy vedlejší, což má na děj a celkový "feeling" velmi pozitivní dopad. Pokud tedy hledáte seriál, který dobře vypadá, má efektní spád a jehož kontury lehce kontrastují s dnešní "COVID" dobou, vězte, že jste ho právě našli. Tohle se totiž vážně moc povedlo. Skvělá práce! (Netflix) ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ruský Walking Dead bez zombíkov. Narazil som nato náhodou ale som milo prekvapený ako to nakoniec Rusáci pojali. Postavy sú bombové, súťaž miss sympatia asi nevyhrajú ale dokáže im fandiť. No a tie vzťahy medzi nimi tak tie sú na nezaplatenie. Ruský venkov je tak isto topka, a časť kde tetky z dediny ( presne také isté ako stretávame aj my doma) sa ozbroja zbraňami z WW 2 a vystrieľajú profesionálnych vojakov. 65 ročná nadržaná žena a nestabilná posteľ je príbeh zas o inom. No a keď vám umiera žena, čo je najlepšie spraviť keď ste rus... no predsa ožrať sa a vyspať sa s exmanželkou. Toto je len pár highlightov z tohto neskutočné seriálu. Ale teraz vážne, natočené je to skvelo, má to dravosť a ja som sa skvelo bavil. U mňa silné 4* a teším sa na pokračovanie. Kde dúfam ale pridajú viacej o nákaze, pretože tá figuruje veľmi málo. PS: Ukradnutie soundtracku Inception a Sunshine je tiež super. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Drsný survival, nebo do nebe volající kravina? Vongozero je tak trochu obojí. Scénář staví na krkolomných zvratech, nervozitě a neustálém napětí. O podstatě hrozby i stavu okolního světa se dozvíme jenom málo, a sled událostí pravidelně nedává smysl. Postavy se rvou se životem i mezi sebou, a rychle ze sebe sloupávají tenký nátěr civilizace. Přiznám se, že by mi vůbec nevadilo kdyby jich do cíle dojela stěží polovina. Jestli je to scenáristické selhání, nebo známka kvality, to si musí odpovědět každý sám. Herci jsou ovšem extratřída. Nebudu tady pět chválky na Viktoriji Aglakovovou - i když by si to zasloužila, takže jen poznamenám, že zbytek s ní v pohodě držel krok. ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po prvej sérii : Neviem čo si mám presne myslieť. Na seriál som sa veľmi tešil, po formálnej a vizuálnej stránke je nakrútený profesionálne a na vysokej úrovni. Scenáristicky výborné a nečakané udalosti sa tu však striedajú s úplne klišoidnými motívmi a napínavé až do krajnosti vyšpičkované scény sa striedajú s tými absolútne nelogickými WTF sekvenciami, kde hlavní protagonisti konajú akoby mimo základnej miery príčetnosti a akejkoľvek inteligencie. Postavy tvoria akúsi podivnú zostavu a sú skôr nesympatické (najmä teda jedna z nich) a divák im akosi nemá potrebu príliš fandiť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Žena v baru tančí na píseň „Zhestokaya Lyubov“ od Fillppa Kirkorova. (Duoscop)
  • Když zastaví cestář své vozidlo, aby pomohl skupině vytáhnout auta, tak vidíme po stranách cesty nahrnutý sníh. V následujícím střihu je ale sněhu po stranách méně. (Duoscop)

Reklama

Reklama