Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Hvězdně nabité drama, které se mi líbilo spíše kvůli své originalitě a pohodovému sledování. Jinak opravdu nevím, čím je tento snímek takto hodnocen. Ale i Robert Redford párkrát zahlásí, což mne mile překvapilo. "Je trestný zastřelit někoho na svým pozemku?" ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Je to zajímavé, ale protože jsem minul úvodní titulky a ani se nepodíval do programu, vůbec jsem netušil, že tu hraje Redford, kteréžto jméno pro mně není zárukou vůbec ničeho (Freemana a JeyLo jsem pochopitelně poznal okamžitě - ovšem hvězdou tu pro mně zůstává Bart, můj oblíbenec z Medvědů:). Přestože tento film nepřináší snad vůbec nic nového, dívalo se na něj docela dobře. (Ve skutečnosti jde o Bartova stejnojmenného nástupce, ale to nevadí - mám rád medvědy:-) ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Běžně své staré komentáře nepřepisuju (nechť jsou mi připomínkou, jak jsem v některých ohledech bývala zabedněná :)), ale tentokrát udělám u tohoto filmu, opět viděného po 15 letech, výjimku. Jde o film o posouvání se dál v životě a překonávání vnitřních strachů a překážek, což mi celkově přijde jako hodnotné téma, přestože tehdy před 15 lety jsem to v tom nebyla schopná vidět. Morgan Freeman i Robert Redford samozřejmě herecky excelují, ale ani Jennifer Lopez nezůstává pozadu, přestože ji stále máme zafixovanou spíš jako zpěvačku. Tento delikátní, téměř komorní snímek, kde se toho jako by děje víc pod povrchem než navenek, možná nepůsobí oproti jiným filmům až tak výjimečně, ale celkově jde za mě o kvalitní a dobře napsané dílo. Jen je mi záhadou, kde Češi přišli na název Žít po svém – to je opravdu hodně „random“ a vůbec to k filmu nepasuje. ~(3,9)~ (aktualizováno 3.5.2024) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příliš patetické a místy přehrávané černobílé scény. Když už vystoupí duch filmu na povrch (děda vysvětluje vnučce, že neodbrzdila auto vlastní vinou), tak zase nastoupí přízemní likvidační scéna padoucha (chudák Damian Lewis:-). Ani ten medvěd mi v příběhu neseděl. Motiv dědy a vnoučete mnohonásobně líp vystihují filmy s Tomášem Holým. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli celý život říkám, že Jennifer Lopez nemusím, je tu jedna výjimka. Může za ni severský mág Lasse a na míru šitá role odhodlané matky, která nejde pro radikální čin daleko. K tomu zatrpklý Redford, věčně moudrý Freeman a rozněžňující soundtrack Christophera Younga v pravé americké divočině - a žánr návratů ke kořenům nemohl dostat lepší injekci než promluvy hašteřící se dvojky staroušů. A teď mě omluvte, mám neodbytnou touhu jít za medvědem.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Ve snímku se měl původně objevit také Paul Newman, ale namísto něj se do obsazení dostal jeho vícenásobný herecký partner (Podraz, Butch Cassidy a Sundance Kid) Robert Redford. (imro)
  • Jayne Dancose získala za snímek cenu Canadian Network of Make-up Artists za nejlepší makeup v celovečerním filmu. (imro)

Reklama

Reklama