Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Je to zajímavé, ale protože jsem minul úvodní titulky a ani se nepodíval do programu, vůbec jsem netušil, že tu hraje Redford, kteréžto jméno pro mně není zárukou vůbec ničeho (Freemana a JeyLo jsem pochopitelně poznal okamžitě - ovšem hvězdou tu pro mně zůstává Bart, můj oblíbenec z Medvědů:). Přestože tento film nepřináší snad vůbec nic nového, dívalo se na něj docela dobře. (Ve skutečnosti jde o Bartova stejnojmenného nástupce, ale to nevadí - mám rád medvědy:-) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Klidný film z klidné hezké přírody o klidných hezkých (duševně) lidech, který nepřináší vůbec nic nového. Jen si tak klidně plyne a vše nakonec klidně vyřeší. Aneb obvyklá šablona kterak padlá dcera se vrátila do rodného kraje a našla zde klid a mír. Takže klidných 50%. Jen ke konci dá Robert Redfort na chvíli vzpomenout proč za svuj život zaslouženě hrál množství drsných správných mužů. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemné rodinné drama - ničím sice nepřekvapilo, průběh byl po všech stránkách dokonale předvídatelný (akorát jsem se spletla v odhadu, že Damiana Lewise roztrhá medvěd:-)), ale trefilo se do nálady a potěšilo. Robert Redford i Morgan Freeman měli role na tělo, Jennifer Lopez nedostala mnoho prostoru, což mi v nejmenším nevadí, a mladičká Becca Gardner si po boku hvězd ostudu neuřízla. Hezké exteriéry lesů a hor, nevtíravá hudba, něco smutku, něco smíchu, malinko napětí... a názorná ukázka, jak zacházet s opilci a násilníky:-). 75% ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Hvězdně nabité drama, které se mi líbilo spíše kvůli své originalitě a pohodovému sledování. Jinak opravdu nevím, čím je tento snímek takto hodnocen. Ale i Robert Redford párkrát zahlásí, což mne mile překvapilo. "Je trestný zastřelit někoho na svým pozemku?" ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Spragg, Virginia Korus Spragg .. Tak krásný film a z mé strany velice příjemná lahůdka. Ano, je to dosti limitováno scénářem, který nedovolil jít v celkové kvalitě na nejvyšší stupínek, neboť neobsahuje něco vyloženě nového a objevného, ale i tak jsem si to plně užíval. Lasse Hallström má velice osobitý styl, jeho filmy jsou hezké, lidské a mám je rád. Proti obsazení Jennifer Lopez tentokrát nemám nejmenších výhrad, svoji roli bité matky s dítětem na útěku zvládla z přehledem. Mimo ní je ovšem největším lákadlem a tahounem celého snímku dvojice postarších kovbojů, žijících společné na farmě. Vzhledem k jejich věku se už ale nestzarají o stádo krav, ale jeden o druhého. Na oba herce je radost pohledět a zejména společné scény jsou špičkové. Robert Redford svého postaršího tvrďáka, trpícího ztrátou syna zvládl výtečně, zato Morgan Freeman sice na menším prostoru a to hlavně díky upoutání na lůžko vinou zranění medvědem předvádí nadstandardní výkon. Celkovému příjemnému vyznění pomáhá skvělá kamera, velmi líbivý hudební doprovod a přesná atmosféra amerického maloměstského venkova. Jako celek je to možná klišé, ale funguje to bezvadně. Rozhodně na mne ano. 85%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Snímek se první týden promítal v USA ve 753 kinech a tržby dosáhly 2 052 000 dolarů. (HOODY)
  • Jayne Dancose získala za snímek cenu Canadian Network of Make-up Artists za nejlepší makeup v celovečerním filmu. (imro)
  • Premiéra snímku měla být původně na konci roku, kdy je tzv. „awards season“. Do kin se tehdy dostávají snímky, které mají největší šanci získat některé z ocenění, co se rozdávají počátkem následujícího roku. Všechny předcházející díla Lasse Hallstroma uvedli v USA v tomto termínu. (imro)

Reklama

Reklama