Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (117)

Dominik 261 

všechny recenze uživatele

Zložitá životná cesta Alex. Je to smutná dráma, komédiu som tam nepostrehol. Pekne natočené v krásnom prostredí. Trošku mi tam chýbala nejaká znelka alebo originálny soundtrack, aj keď počas epizód boli dobré skladby. Herecké obsadenie je fajn. Alex resp. Margaret Qualley veľmi dobre sadla táto rola a bola uveriteľná. Seriál sa zo začiatku pomalšie rozbiehal a tvoril základy, na ktorých stál silnejší záver. Správanie jednotlivých postáv bolo občas divné ale tak to v živote chodí. Koniec bol pekný a dojemný. Celkovo si to zaslúži slušné 4*. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašná síla! Až taková, že jsem u toho měl tendenci nahlas cosi naléhavě sdělovat televizi. To když už se Alex chovala ale jo divně- pod vlivem všech těch neblahých okolností a nemoci, která se u ní na základě toho rozvinula. Mám pocit, že zejména některým ženám přijde ten seriál jako hotový zjevení. Schválně si kvůli tomu prolezu všechny komentáře. Jen mám obavu, že týraný ženy alkoholiků a jiných psychopatů na Netflix moc nekoukají. P.S.: Před pár lety mi v negativním slova smyslu trochu zamotala hlavu manželka fotografa Jindřicha Štreita, která v dokumentu o svém choti hodila do placu moudro své babičky, která ji poučila, že od zlého se neutíká. Já naopak říkám (a klidně vám to i podepíšu), zdrhejte a neohlížejte se. Máme jen jeden život a je děsně krátkej. ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Miluju tyto dramatické napínáky. Pestrá směsice různorodých vztahů, předvídatelnost žádná a Nick Robinson ikdyž je o pouhé dva roky starší než já, tak prostě Pan herec. Po tomto seriálu mám okamžitě chuť, si s ním zopakovat seriál učitelka ať si opětovně zopakuju nejen jeho skvělé herectví, ale i jeho krásu. Jinak doufám že matkou samoživitelkou snad nikdy nebudu. Bojím se už i tak sama o sebe že dopadnu stejně jak toto mladé děvče a nemusím mít k tomu dceru. Pokud člověk není bohatý a nemá jisté zázemí plynou z toho pro psychiku dítěte velké problémy. Vystřídá řadu strýců, okruh lidí, domů, bytů a není to dobrý.. No, ale jelikož nebyl tento seriál nekonečný jako Ulice na TV Nova, tak mladá maminka našla trvalé zázemí na vysoké. Kde by se jí nemuselo taky dařit, ale tím příběh skončil. Ale samozřejmě u mě došlo i k dojetí. Ať žije Netflix! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Oceňovaná minisérie od Netflixu, která vnikla na motivy skutečného příběhu. Alex se nachází v hrozné situaci a žádné z jejích rozhodnutí neznamená okamžitou výhru, cesta z úplného dna je totiž plná překážek a komplikací. A pokud navíc nemáte na koho se spolehnout, tak je ještě těžší.Hlavní trojice hraje skutečně skvěle. Margaret Qualley je Alex a její zoufalou matku ji věříte bez váhání během vteřiny, a stejně tak je tomu u Nicka Robinsona a jeho alkoholika Seana. Možná ještě o stupínek výš je pak Andie MacDowell v roli Pauly. Všichni vás během sledování donutí je nesnášet, kvůli jejich rozhodnutím, ale asi i kvůli tomu je to uvěřitelné. Ani hlavní hrdinka se nechová vždy skvěle, ale vždy za to zaplatí.Jedna bezvýchodná situace následuje druhou, problémy neubývají a deprese číhá za každým rohem. Vůbec si nedovedu představit, kolik takových "Alex" na světě je, ale vím, že to není ojedinělý případ. Těch těžkých otázek je vážně dost. Jak uniknout před agresivním přítelem? Jak zajistit, aby moje dítě mělo kde spát a co jíst? Jak se dokázat postavit na vlastní nohy? ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Někdy, když nečekáš nic, tak dostaneš hodně, což se v tomto případě stalo. Příběh mladé matky, která se jedné noci rozhodne utéct se svou dcerou od partnera někam pryč, není ničím výjimečný, ale čím se tento počin naprosto vymyká jsou herecké výkony a geniální scénář. Andie MacDowell jsem nikdy nemusela, ovšem zde v roli neléčené bipolární matky je naprosto na zabití, ale zároveň úplně k sežrání. Její filmová dcera ( až na konci série jsem si uvědomila, že je to její vlastní dcera) se o ni celý život stará i když je sama v prdeli a má malou dceru. Ono dostat se z vlastních sraček, když navíc nemáš nikoho na koho se můžeš obrátit je dost na hovno, ale zde je to o level sraček výš. No, sama jsem to zažila a vím, že to jde, ale chce to mít koule a jít si za svým. Za mě 90% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Obaja hlavní herci Margaret Qualley (Alex) a Nick Robinson (Sean) pochádzajú z oblasti, kde sa seriál odohráva. Margaret Qualley pochádza z Kalispell, Montana, čo je neďaleko Missouli, kde býva postava Alex. Nick Robinson pochádza priamo zo Seattlu, kde sa seriál odohráva. (Arsenal83)
  • Hlavní natáčení seriálu započalo dne 28. září roku 2020 a skončilo 9. dubna 2021 ve Victorii v Britské Kolumbii (Kanada). (dan4815)

Reklama

Reklama