Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 2
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašná síla! Až taková, že jsem u toho měl tendenci nahlas cosi naléhavě sdělovat televizi. To když už se Alex chovala ale jo divně- pod vlivem všech těch neblahých okolností a nemoci, která se u ní na základě toho rozvinula. Mám pocit, že zejména některým ženám přijde ten seriál jako hotový zjevení. Schválně si kvůli tomu prolezu všechny komentáře. Jen mám obavu, že týraný ženy alkoholiků a jiných psychopatů na Netflix moc nekoukají. P.S.: Před pár lety mi v negativním slova smyslu trochu zamotala hlavu manželka fotografa Jindřicha Štreita, která v dokumentu o svém choti hodila do placu moudro své babičky, která ji poučila, že od zlého se neutíká. Já naopak říkám (a klidně vám to i podepíšu), zdrhejte a neohlížejte se. Máme jen jeden život a je děsně krátkej. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kvalitní drama, na kterém mě nejvíc zaujala nejednoznačnost postav. Ona mě občas docela srala a naopak jsem fandil tomu týpkovi. Pak se vše dokáže přirozeně otočit a vy chápete, proč se ty týraný ženský vracej a hned zase zdrhaj. Taktéž oceňuji lidské řešení konfliktů. Nedějí se tam žádné vyhrocené výjevy, vše je takové obyčejné a to je dobře. Herecky mi přišel dobrej ten týpek, věřil jsem mu to ale nejvíc utkví správně šílená Andie MacDowell. Úplně jsem zapoměl, že existuje, ale cáklou matku dala bravurně. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

NETFLIX minisérie - (8/10). Po shlédnutí první epizody jsem vůbec nečekal, že to dokáže příběh natáhnou na deset epizod. Nezdálo se mi to jako dostatečně silné téma, ale jak já se šeredně spletl. Tvůrci z toho dokázali postupem času vykřesat výborné drama, které ukazuje křehkost ženského života. Někdy dokáže být alkohol tou nejhorší drogou a udělá to z člověka monstrum. Příběh krásně, nenásilně plyne a diák se stane jakousi součástí každodenního života plného strastí, který Alex prožívá. Jediný film, který jsem s Margaret Qualley zatím viděl bylo Tenkrát v Hollywoodu. Tady mi ukázala, že to má v sobě a mateřskou lásku jsem ji věřil všemi deseti. Na těchto minisériích se mi hrozně líbí, že odvypráví silný příběh několika dílů a divák na ně poté vzpomíná třeba i více než na nějaké seriály, které mají více sérií. Nejlepší epizoda: Nebeská modř (E09) ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Podivně návyková věc, kterou si zprvu pustíte coby kulisu, jenom abyste o chvíli později zjistili, že jste o deset hodin starší. Nádherně natočený lidský drama, který žene kupředu parádní scénář, bezchybný herectví a pěknej soundtrack. Po všech sci-fi, horrorech, thrillerech a akcích člověk tak nějak zjistí, že prostě potřebuje vidět drama zakořeněný ve skutečnym světě. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍTE SE VÍC SNAŽIT…“ ///    Seriál pro ty, kteří nemají kam jít, ani komu zavolat a přesto se nebojej vzít osud do svých rukou... Drama s podtextem „sociální“ pro svobodný matky…. Tak kurva, proč na to koukám já? Asi proto, že je to po těch všelijakých thrillerech a vyvražďovačkách příjemná změna. Vobčas to teda se mnou cloumá stejně jako při hororu a nejsem schopnej přijít Alex na slušný jméno. Hold život a nikdo nejsme dokonalej. Napadaj mě různý myšlenky, vybavuju si příběhy ze svýho okolí a i když jí třeba nadávám do „krav“, přeju ji štěstí. Protože o tom nejsou jen tyhle příběhy, ale vo tom je přece celej život (Ty vole, ty fakt asi budeš ženská…) Ale bacha! Jestli se vás tohle opravdu týká, je možný, že vás během sledovačky opustí touha „odejít“. A ne proto, že se dá „starej“ dohromady…   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother's Will to Survive“, kterou v roce 2019 napsala Stephanie Land, neznám. 2.) Lžu sama sobě. Abych přežila.  /// Thx za titule „Petr Miklica“.     /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Obaja hlavní herci Margaret Qualley (Alex) a Nick Robinson (Sean) pochádzajú z oblasti, kde sa seriál odohráva. Margaret Qualley pochádza z Kalispell, Montana, čo je neďaleko Missouli, kde býva postava Alex. Nick Robinson pochádza priamo zo Seattlu, kde sa seriál odohráva. (Arsenal83)
  • Americký filmový inštitút označil seriál za jeden z desiatich najlepších televíznych programov roku 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama