Reklama

Reklama

Galaxie teroru

  • USA Galaxy of Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po ztrátě spojení s kosmickou lodí Remus, ke které dojde poté, co loď neplánovaně přistane na asteroidu Morgentus, se jí vydává na pomoc záchranná loď Explorer vedená velitelem Ilvarem (Bernard Behrens) a zkušenou kapitánkou Trantorovou (Grace Zabriskie). Po přistání a prohlídce Remusu záchranáři objeví nedaleko vraku obrovskou, zdánlivě opuštěnou základnu a rutinní záchranná mise se změní v noční můru. Při průzkumu základny dochází k záhadným úmrtím jednotlivých členů a zbytek posádky musí čelit nejen vzrůstající nevraživosti ve vlastních řadách, ale hlavně svému zhmotnělému strachu. Působivý sci-fi horor vznikl v produkci Rogera Cormana. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Príjemné dve hviezdy. Bavilo ma to,nenaštvalo, len je to proste moc lacné, triky úsmevné a trošku moc nápadne sa to podobá na o dva roky staršieho Votrelca. Toto je ale béčko (nebyť Englunda, bolo by to céčko) a to, že to bude po niečom opakovať, to má v popise žánru. Proste lacné, blbé, zábavné. V jednej veci má ale Galaxy of Terror predsa len pred Votrelcom navrch a to je napadnutie hostiteľa. Žiadne zámotky, larvy a podobne, ten votrelec vás pekne po staru znásilní! Nebyť záveru, ktorý stavia predchádzajúci dej na hlavu, išiel by som s hodnotením aj na tri. Samozrejme v rámci žánru. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Konečně film,který se může srovnávat s majstrštyky páně Woodova.-- Ono to bylo celý asi takhle: někdy vokolo r.44 byl E.Wood brutálně znásilněn ošklivou mimozemšťankou,zrovna když si na záchodě četl něco o Rin Tin Tinovi. Pár let nato se tahle zrůda (mimozemšťanka,nikoli Wood) vrátila na zem ,aby tu předčasně porodila pána,nějakého Englunda a po pár letech přenášení i B.D.Clarka. No a když se tihle dva po letech setkali,ukázali scénář všem ,ale zaplatil to nakonec Corman,kdo jiný.-Takhle nějak to bylo. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Your countdown to hell is about to begin! Tak takováhle slova spolu s pěkným plakátem jsou tady jen šaškárna na oblbnutí... Jedná se o klasický béčko jako kráva, co se snaží uhrát to na vážnou věc. Zápletka: Ne moc sehraný záchranný tým se vydá na pomoc nezvěstné posádce jedné vesmírné lodi. Když pod pilotním vedením psychicky rozemletý ženský, který bych řízení něčeho takovýho v životě nesvěřil, doletí až na danou planetu, narazí jen na mrtvoly a na futuristickou pyramidu plnou hmyzáků a červů... Tak to alespoň tak do tří čtvrtin vypadá, pak se to celý rozmotá trochu v něco jinýho. A musim říct, že v ještě větší zhovadilost:) Plusem ale zase je docela dobrý provedení, od prostředí po vraždy. V jedný hezký scénce znásilní členku posádky megačerv, to je celkem ujetý. Ve středně velkých rolích se objeví smrkáč Englund a drsňák Sid Haig. Takže bych to shrnul, prostě průměr. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkové hororové sci-fíčko zajímavé perfetkní výpravou, hereckým obsazením a obstojnými gore scénami. Tvůrci diváka zvou na slizkou a krvavou jízdu v podobě záchranné mise na planetu Morgentus, kde kleklo spojení s vesmírnou lodí Remus. Jízda se odehrává ve společnosti partičky ostřílenců v čele s drsnou kapitánkou Trantorovou a seniorským velitelem Ilvarem. Jejich tým kromě dvou chlápků, jejichž vzájemná rivalita užírá pěkný kus stopáže, a dvou pohledných ženštin, z nichž jedna se ocitá před kamerou, jak ji příroda stvořila, tvoří ještě vystrašený cucák a divácky nejatraktivnější dvojice v podání Englund a Haig. Tahle nesehraná partička se po průzkumu Remu, kde je nečeká nic hezkého, pouští do průzkumu planety a naráží na záhadnou pyramidu, kde je nečeká nic tuplem hezkého. A jak už to tak bývá, s přibývající stopáží řídne počet hrdinů. Jednotlivé postavy nejsou vůbec špatné, herecké výkony nemá smysl komentovat, ale jejich chování je poněkud pomatené, stejně jako celkový koncept snímku. Ovšem kratičká stopáž ozdobená o nějaké to slizké monstrum, mrtvolu, Haiga se smrtícími krystaly a v neposlední řadě ženskou nahotu zasazenou do správně ujeté scény vylepšují spolu s výpravou tomuto vesmírnému béčku trošku reputaci. U mě za tři hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Názov vážne klame, nejde o žiadnu galaxiu teroru, ale o planétu teroru, respektíve o jedno miesto na planéte, kde je teror. Ale radšej poďme k veci. Zaujímavá mytológia, niekoľko veľmi vydarených exteriérových aj interiérových záberov, je cítiť, že architekti si dali záležať. Vo filme z produkcie Rogera Cormana ostatne figuruje aj začínajúci James Cameron. Vzhľadom na vzhľad monštra ani nejde o tak prvoplánový béčkový kopirák Votrelca, ako napríklad neskôr v prípade Creature. No možno by to chcelo nejaký poriadne producentsky ošetrený remake, meno Cameron som tu už spomínal... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Vedúcim výpravy sa stal v tomto filme Bill Paxton. Bolo to v čase, keď ešte svoju hereckú kariéru poriadne nerozbehol. Prácu mu tu ponúkol pomocný režisér James Cameron, ktorý ho neskôr vo svojich filmoch pravidelne obsadzoval. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles a Santa Monice. (Terva)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Reklama

Reklama