Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je opoznání slabší než jednotka v podstatě je to stejné jedna třída devátáků je unesena a donucena hrát tuhle bizardní hru ,ale úkolem není ,aby přežil jeden ,ale aby zabili teroristu (ten co přežil v jednotce) velký mínus je tu ,že mají všichni vojenský uniformy což je docela nepřehledné oproti školní uniformě. Tentokrát má každý střelnou zbraň ,ale jsou spárovani což znamená dívka 1 s chlapcem 1 atd za následek to má ,že když se jeden pokusí utéct druhý vybuchne a on samozřejmě taky ,stejně tak ,když jednoho zabijí druhý zařve taky, či když jeden z páru vstoupí do nebezpečné zóny vyletí oba do luftu. Poněkud nesmyslná je ona cesta na ostrov ve člunech jelikož tam jich poměrně dost zařve.Spoiler- Nakonec se spřáhnou s teroristama a ti jim sundají obojky. Ani tentokrát se hra nedohraje. Celé je to místy dost nepřehledné a příliš je to vsazené na válku a pod. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani BR II mam dost zmiesane pocity...asi tak, ako zmiesany bol samotny film. Prva polovica je "typickym" BR, s afektovanym ucitelom, skreklavymi detiskami a ako napisal jeden z predchadzajucich uzivatelov"...s jednym "pernamentnym, blondavym bersekerom"...v polovici sa vsak film radikalne lame a stava sa "povinnou literaturou" kazdeho teroristu a reklamou na automat Kalashnikov. Miestami bol pre mna BR II totalne ideologicky a v kazdom takomto okamihu som si spomenul na Usamu, Zarkawiho, Castra a im podobnym "leaderom" ako sa popod fuziky usmievaju, ze v Japonsku im natocili skvely instruktazny film. Prave to, ze film chce povedat az prilis vela a obhajit neobhajitelne je pricinou u mna pomerne nizkeho ohodnotenia. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Kenči Fukasaku stvořil v roce 2000 nesmrtelnou klasiku, která vyráží dech a ve mě zanechala nezapomenutelné vzpomínky jako málokterý film. V tomto filmu se k ději vrátil, ale bohužel hned po prvním natáčecím dni zemřel a na jeho místo nastoupil jeho syn Kenta. Syn sice není jako otec a samotného by mě zajímalo, co by vzniklo, kdyby Kenči žil. Připadalo mi, že vraždění dětí dětmi nefunguje tak skvěle jako v prvním díle. Působilo to na mě jako tuctový akční film, který 1. dílu možná trochu kazí jméno. Co se týká mého hodnocení, tak tento snímek považuji za čistý průměr, ale pamatovat si ho budu dlouho, protože tyto díla mohou napadnout natočit jen šikmooké pány v dalekém Japonsku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že to nie je také ako jednotka. Stáva sa z toho propaganda a všetko začína byť na príbehu účelové. Ale kupodivu to stále baví. Film už nie je taký elegantný a dych berúci ako jednotka ale veľmi zaujímavým spôsobom stavia prvú časť do diskurzu a kontradikcie. Dá sa o tom diskutovať poriadne dlho ( ak je na stole správne pitie a snack), a takých filmov( ktoré nedosahujú kvalitu originálu, ale rozpráva sa o nich) nie je veľa. Myslím, že by si séria zaslúžila lepšie pokračovanie alebo finále. Ale mimo toho, to stále prinieslo v prelomových rokoch myšlienky a postavy, ktoré by dnes vďaka PC až tak hladko nefungovali. Pozerateľný priemer. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Cameronovi Vetřelci i tento film by si zasloužil podtitul: "Tentokrát je to válka“. Saving Private Ryan, Black Hawk Down a první BR dohromady. Akčně-válečné scény jsou spolu s patosem dovedeny do (snesitelného) extrému. Velmi nekompromisní (krve je spousta, mrtvých ještě mnohem víc) a velmi zábavná (ve stylu: "pořád se něco děje“) podívaná a celkově hodně solidní pokračování s minimálně dvěma božskými scénami (pád "dvojčat“ a vylodění). 80 % ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama