Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (147)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani BR II mam dost zmiesane pocity...asi tak, ako zmiesany bol samotny film. Prva polovica je "typickym" BR, s afektovanym ucitelom, skreklavymi detiskami a ako napisal jeden z predchadzajucich uzivatelov"...s jednym "pernamentnym, blondavym bersekerom"...v polovici sa vsak film radikalne lame a stava sa "povinnou literaturou" kazdeho teroristu a reklamou na automat Kalashnikov. Miestami bol pre mna BR II totalne ideologicky a v kazdom takomto okamihu som si spomenul na Usamu, Zarkawiho, Castra a im podobnym "leaderom" ako sa popod fuziky usmievaju, ze v Japonsku im natocili skvely instruktazny film. Prave to, ze film chce povedat az prilis vela a obhajit neobhajitelne je pricinou u mna pomerne nizkeho ohodnotenia. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Fukasaku toho chcel svetu veľa povedať. BR2 by som v pohode označil za jednú veľkú agitku s veľmi mlhavým posolstvom (ktoré sa dá vyložiť naozaj všelijak), pričom si dovolil nepekne rýpnuť do amíkov. Krajiny, ktoré boli za posledných 60 rokov USA bombardované, zopákol pre istotu dva-krát (!). Občas som mal pocit, že sa to točilo v Severnej Kórei. Preto asi to IMDB... BR2 je úplne iná ako jednička. Zmenili sa pravidlá a tu už nejde o prežitie, tu sa ide do vojny. Čo je plus. Film sa proste pustil svojou cestou a nesnaží sa variť kavu z výborného predchodcu. Ale nesadne to každému. Myšlienok je tu naozaj hafo a mám pocit, že spokojnejší budú tí čo na ne rezignujú. Okrem toho že som v tom mal trochu hokej, tak predsa len životná pravda z úst človeka, ktorý vo svojom veku sotva našiel sám seba mi znie trochu podozrivo a maximálne nepresvedčivo. Naštastie tu je formálne precízny zbytok a tým záverom (uf!!!) si to BRII prestrielal na 4 hviezdičky. Po miernom prestrihaní by som neváhal s piatou. ()

Reklama

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Snaha ešte niečo vytrieskať z úspechu prvej časti. Veľmi nepodarený scenár, ktorý na diváka pôsobí ako debilná zmiešanina vojnového filmu okoreneného o pravidlá hry BR, ktoré sú vo výslednom tvare samoúčelné a nefunkčné. Akoby ani nemali dopad na dej filmu. S jednotkou sa to naozaj nedá ani len porovnávať. A aby som nezabudol, niektorí herci naozaj solídne šliapu po hereckej profesii (zlatú malinu by si zaslúžil triedny učiteľ!). Pozitívom filmu je fajn kamera pri bojových scénach, z ktorých vyzerá asi najlepšie vylodenie - i keď to sme tu už mali vo filme Zachráňte vojaka Ryana a vyzeralo to omnoho lepšie. ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve světě, kde lidský život nemá téměř žádnou hodnotu. Svět kam dospělí posílají své ratolesti pozabíjet se navzájem. Vítejte v Battle Royale II. Začátek dvojky máme trošku svižnější a režisér počítá s tím, že jste s prvním dílem už měly tu čest. Narozdíl od 1. dílu, která byla spíš cool gore vyvražďovačka u dvojky poznáte (asi po 30-ti minutách), že je tady něco trošku jinak a spíš než s hororem máme co dočinění s průměrným akčním infantilním filmem, který si nedokáže udržet napětí a sledovanost. Sledovanost hlavně díky hercům. Ti jednají v krizových situacích ať už hloupě, pošetile a nebo nelogicky. Tím myslím přehnaně ječící děcka. Za 1. jim to nevěříte ani za nic a za 2. vám to trhá uši, protože tomu řevu se už jen podobá tahání kočku za ocas. Jinak co se týče herců tak mi ještě neseděl PSYCHO učitel v trochu elvisovkém stylu. 3* za úctu k prvnímu dílu. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak na famózní a atmosférickou jedničku to nemá ani náhodou. Je tu opravdu hódně moc věcí, které nedávají absolutně smysl (včetně samotného programu BR2), nicméně celkově se na to jakž takž koukat dá, úplná nuda to není, ačkoli se tu většina obsahu točí kolem akce a boje, což není zrovna ideál. Na druhou stranu úvodní "náborové" scény a instruktor jsou celkem fajn, oproti tomu za ten závěr bych fakt zabíjel :-) 50% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama