Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

Raven0 

všechny recenze uživatele

OK, film plný hrdinských činů, hrdinských proslovů umírajících, hrdinských činů umírajících hrdinů a když se to spojí dohromady vznikne spousta mrtvých školáků a vojáků... Po šokující a úžasné jedničce, přichází občas hloupé, ale důstojné pokračování, které není jen laciným odvarem prvního dílu. Je zde spousta inovací a novinek. Na druhou stranu, je to dobře nebo špatně? Nechť každý posoudí sám. Ale už jen kvůli tomu nehoráznému masakru, který by v Americe rozhodně cenzurou neprošel, je to snímek hodný pozornosti. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je opoznání slabší než jednotka v podstatě je to stejné jedna třída devátáků je unesena a donucena hrát tuhle bizardní hru ,ale úkolem není ,aby přežil jeden ,ale aby zabili teroristu (ten co přežil v jednotce) velký mínus je tu ,že mají všichni vojenský uniformy což je docela nepřehledné oproti školní uniformě. Tentokrát má každý střelnou zbraň ,ale jsou spárovani což znamená dívka 1 s chlapcem 1 atd za následek to má ,že když se jeden pokusí utéct druhý vybuchne a on samozřejmě taky ,stejně tak ,když jednoho zabijí druhý zařve taky, či když jeden z páru vstoupí do nebezpečné zóny vyletí oba do luftu. Poněkud nesmyslná je ona cesta na ostrov ve člunech jelikož tam jich poměrně dost zařve.Spoiler- Nakonec se spřáhnou s teroristama a ti jim sundají obojky. Ani tentokrát se hra nedohraje. Celé je to místy dost nepřehledné a příliš je to vsazené na válku a pod. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani BR II mam dost zmiesane pocity...asi tak, ako zmiesany bol samotny film. Prva polovica je "typickym" BR, s afektovanym ucitelom, skreklavymi detiskami a ako napisal jeden z predchadzajucich uzivatelov"...s jednym "pernamentnym, blondavym bersekerom"...v polovici sa vsak film radikalne lame a stava sa "povinnou literaturou" kazdeho teroristu a reklamou na automat Kalashnikov. Miestami bol pre mna BR II totalne ideologicky a v kazdom takomto okamihu som si spomenul na Usamu, Zarkawiho, Castra a im podobnym "leaderom" ako sa popod fuziky usmievaju, ze v Japonsku im natocili skvely instruktazny film. Prave to, ze film chce povedat az prilis vela a obhajit neobhajitelne je pricinou u mna pomerne nizkeho ohodnotenia. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce to na mě nezabralo - akce je až příliš a chvílemi naopak zcela ustoupí nekonečným (byť často ne úplně špatným) dialogům. Zběsile nahuštěné vizuální orgie mě dnes už příliš nevytrhnou a v důsledku toho všeho člověk poněkud otupí (stopáž přece jen není krátká). Po obsahové stránce zůstávám poněkud dezorientován, ale asi by to zasloužilo ještě jeden pokus (do kterého se mi však příliš nechce), možná by hvězda přibyla. Co ovšem nemohu prominout, je nekonečné omílání scény (tolik populární v BR1) s explodujícími obojky, která se tím stává sebeparodickou a vykastrovanou.. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru je třeba si první díl užívat s rezervou, ale pokračování Battle Royal II: Requiem je o dost akčnější kousek. Důraz je kladen na řemeslnou zručnost. Proč? Jednak je příběh více než šílený a jednak, kromě trochu jiného základního tématu, nemá druhý díl se svým předchůdcem vlastně nic společného. To, co zde vidíte, jsou spíše dobře zpracované akční scény, které mohou snadno držet krok se scénami ze "Saving Private Ryan", ale které jsou více než přehnaně násilné. Když jsou děti roztrhány, zastřeleny nebo jinak zabity, nezbývá než kroutit hlavou a doufat, že film brzy skončí. Kritika školských systémů, která je znovu přebírána, je tak směšná, že se jí dalo předejít. Vinu ale nelze svalit pouze na autory. Za prvé hlavní muž a režisér Kinji Fukasaku zemřel krátce po dokončení prvního dílu, a za druhé první díl vznikl podle knihy Koushun Takami. Nejvíc směšný byl sadistický učitel, který jen zřídka mohl vypadat hloupěji. Jeho úspěch je jen korunován jeho více než hloupým skonem. Pro mě je pokračování BR satirou prvního dílu, proto jen lepší průměr. 3/5 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)

Reklama

Reklama