Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Snaha ešte niečo vytrieskať z úspechu prvej časti. Veľmi nepodarený scenár, ktorý na diváka pôsobí ako debilná zmiešanina vojnového filmu okoreneného o pravidlá hry BR, ktoré sú vo výslednom tvare samoúčelné a nefunkčné. Akoby ani nemali dopad na dej filmu. S jednotkou sa to naozaj nedá ani len porovnávať. A aby som nezabudol, niektorí herci naozaj solídne šliapu po hereckej profesii (zlatú malinu by si zaslúžil triedny učiteľ!). Pozitívom filmu je fajn kamera pri bojových scénach, z ktorých vyzerá asi najlepšie vylodenie - i keď to sme tu už mali vo filme Zachráňte vojaka Ryana a vyzeralo to omnoho lepšie. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Smiešne a zbytočné pokračovanie BR s ďalšou pseudo-myšlienkou... Nasmial som sa poriadne, tak aspoň to je plus... Je tu viac akcie, ktorá je však až na zaplakanie neoriginálna a doslova kopíruje scény z Ryana, Skaly, Obojku, Running Mana a bohvie čoho ešte. Najväčšia katastrofa sú však dialógy, ktorých je tu bohužiaľ požehnane. Pozrite si to, aby ste nemali pocit,že vám niečo dôležité ušlo... ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

První "Královská bitva" ve mne zanechala opravdu hluboký dojem. Byl to jeden z mých prvních asijských filmů, zároveň jsem byl ve věku hrdinů, tudíž při sledování se mi psychika houpala sem a tam, melancholika zkloubená s otevřeným násilím prostě ve mě něco nechala a stále na ten film vzpomínám (a přemýšlím, koho bych zabil v naší třídě:-). O to větší zklamání přináší Requiem. Z výše uvedených pocitů ve mě nevylolal ani jeden, i když se s tím asi počítat ani moc nedalo. Přece jen, originalita s dalšími díly obvykle mizí - tady se snad kromě obojků filmaři nevykrádají. Jenže, příběh jedničky byl neotřelý, silný, ne úplně blbý s únosným výskytem logických děr. BR II to ovšem prohrává i na této frontě, navíc tu jsou doslova logické krátery. Dalším mínusem je hlavní peroxidem odbarvený hrdina, který tak nesnesitelně přehrává - alespoň jako jediný prvek filmu budí nějaké emoce - hrozně moc si přejete aby ho už někdo zabil. Sympaťák z jedničky naštěstí zůstává, i když je upozaděn, bitevní scény mají pravda náboj a šmrnc, ale převod ze "zábavné" vraždící hry na libovolný vojenský opus nebyl nejšťastnější nápad. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Trochu pokles z extratřídy, ale rozhodně ne sestup do vod odpadních. Děj se posunul o pár led dopředu, takže v Requiemu sledujeme co způsobil konec jedničky a doslova se tu dějí věci. Svět se zbláznil ještě více než v předešlém dílu a tentokrát se zde více masakrují starší lidé než žáci, což je podle mě další rozumný posun. Rozhodne jde o film, který si je vědom kvality svého předchůdce a budoucí srovnávání s ním, ale snaží se posunout vše co se stalo v prvním díle dopředu a dovést do důsledku, což z něj dělá takový dodatek, který nahrazuje nápis " a žily spolu šťastně až do smrti ...". Pro někoho bude odklon od prvního dílu,v kterém se vraždilo jak na běžícím páse, velký, ale na výsledné kvalitě to nic nemění. Opět jde o velmi kvalitní film, kterému chybí lepší uchopení a domyšlení do detailu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Asijská originální lahůdka zmrvená hůř než hollywoodsky-sequelovským způsobem, aneb jakou roli může hrát změna režiséra z ostříleného veterána na mladého floutka. Pokus o větší velkolepost (přitom akce více není) na úkor komornosti ztroskotává na poli prožitosti a uvěřitelnosti, herci se vyžívají v nevhodně posazených patetických průpovídkách, ze zápletky se vytratila originalita, téma je vyčpělé a přitom se nikam neposunulo, možná dokonce nazpět. Tomuto filmu nelze věřit a pořádně ho prožívat, zábavná vyvražďovačka místy ano, ovšem nuda také. Emoce nelze jen tak vyvařit z vody a inteligentní kontrast neznamená, že vedle sebe mrdneme černou a bílou a pak si velkolepě zatleskáme. 4/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)

Reklama

Reklama