Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 1

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

tron 

všechny recenze uživatele

Sága disponuje oveľa horšími dielmi. Tento je miestami taký dobrý, že som dokonca zvažoval 4*. Bohužiaľ, ku koncu postavy začínajú konať skutočne až neskutočne nepochopiteľne. Jedna z postáv sa roky pripravuje na stret s Leatherfaceom, ale v praxi to vyzerá tak, že sa naň vôbec nepripravovala. Ťažko sa verí nielen tomu, že identitu Leatherfacea nikto za celé roky neodhalil, ale neuveriteľné je tiež to, že sériový vrah desaťročia nezabíjal (aj keď možnože Zodiac a Jack Rozparovač to dokázali, už sa asi nikdy nedozvieme, ako to s nimi bolo, no možnože žili dlho po svojej poslednej vražde). To je proste blbosť. Rozčuľujúco pôsobí množstvo momentov, v ktorých mali postavy dokonalú príležitosť zlo poraziť a samozrejme to neurobili, lebo by to musel byť kraťas. Naopak potešilo ma, že je to sympaticky krátke, texaská výprava je dusná a buranská, Leatherface budí rešpekt (ale na dôchodcu behá podozrivo svižne), úmrtia sú nepríjemne realistické a gore je na nadštandardnej úrovni. Na niektoré zábery tak skoro nezabudnete, uviaznu vám v pamäti. Lacnú kópiu scény z Terminátora 2 (keď uvidíte, spoznáte) nekomentujem. Scenár prekvapivo kráča v stopách Halloweenu Davida Gordona Greena: t.j. ignoruje všetko okrem jednotky, do popredia stavia preživšiu obeť z prvej časti, z ktorej sa stala naštvaná dôchodkyňa, ktorá nemá problém svoju nemesis nekompromisne zavraždiť. Produkcia Fede Alvareza (remake Evil Dead, Muž v temnote, Dievča v pavúčej sieti) je cítiť. Posledná scéna silená? ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem přítelkyní říkal, že je zajímavé, jak se některé hororové série točí už prakticky několik desetiletí, pořád recyklují a stále nacházejí své diváky. A já mezi ně patřím, i když se mi nějaké zpracování nebo nějaký díl nelíbí, tak jsem stejně zvědavý na to nejnovější zpracování. Tentokrát úplně nadšený nejsem. Sice oceňuji rukopis současného světa, nicméně příběh je absolutně slaboduchý. A mužský divák byl vždy zvyklý na výraznou ženskou postavu s notnou dávkou půvabu, což tady zatraceně schází. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Už to neni co to bejvalo a příběh byl otravná nuda. Gore bylo skvělý, pěkně nechutně krvavý, nejvíc mě zklamala délka filmu. Mohlo to bejt kurva delší do prdele :D Ale ten konec jsem nečekal, ten byl dobrej, protože to byla totální píča. Vlastně všechny postavy stály za hovno :D Já jako fanoušek gore a postavy Leatherface musim dát čtyři. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jediným, velkým mínusem, je katastrofální casting. 2003 - Jessica Biel, 2006 - Jordana Brewster, 2013 - Alexandra Daddario. Tady prostě ta hlavní, pěkná ženská chybí. Místo toho tu máme klasickou Netflixovskou sestavičku, kde samozřejmě nechybí černoch chodící s blondýnou, třetí pohlaví, škaredou noname postavu a ... Teslu. Každopádně, u Texaského masakru, jsem se tešil na to hlavní - na Gore. A Musím říct, že už dlouho jsem neviděl takový jatka ! Je to brutální víc, než všechny předešlé díly dohromady a to já cením. Hned při úvodním masakru v policejní dodávce jsem dostal husinu. Za mě (až na ten casting) hodně povedená motorová pilka a vypadá to, že by se z toho mohla stát série, jako u Halloweenu :o) Závěrečný titulky excelentní. (TCHM je o brutalitě !!) ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film me bolel asi vic, nez tu pipku z autobusu rozriznuti vejpul. Jako, gore bylo realisticke a ty dve hlavni herecky celkem sympatacky, ale bohuzel scenar daval dohromady nekdo, kdo si jeste pred psanim potykal s Leatherfacovym kladivem. Jako divak jsem celkem jednodussi a neni tezke mne potesit, o cem obcas ma vysoka hodnoceni vypovidaji, ale az tak jednoduchej nejsem… ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Jedinou přeživší Leatherfaceova řádění z úplně prvního Texaského masakru z roku 1974 byla postava Sally Hardesty v podání herečky Marilyn Burns, která si tuto roli zopakovala i ve snímku Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) – mimo jiné měla i cameo ve čtvrtém díle (1994), ale jako zcela jiná postava. Tvůrci se rozhodli Sally zakomponovat i do tohoto pokračování, ale jelikož Marilyn Burns roku 2014 zemřela, museli roli přeobsadit – získala ji Olwen Fouere. (fiLLthe3DD)
  • Štúdio Legendary Pictures film predalo Netflixu po katastrofálne negatívnych testovacích premietaniach. (Real Tom Hardy)
  • Film měli původně režírovat Ryan a Andy Tohillovi, ale byli vyhozeni jen týden po začátku natáčení, jelikož studio nebylo s jejich prací spokojeno, a proto na post režiséra najalo Davida Blua Garciu. Záběry, které bratři v Bulharsku natočili, pak ve filmu nebyly vůbec použity. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama