Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Terapie pro „eroticky závislé“ svede dohromady naprosto nesourodou pětici. Sympatický a nesmělý učitel Cyril (Jiří Mádl) se obává svých lechtivých představ o studentkách. Neomalený erotoman a notorický záletník Eda (Milan Šteindler) si stále dokazuje svoji mužnost. Mladý ajťák Martin (Martin Leták) se prezentuje jako velký milovník, ale jeho vystupování budí spíše rozpaky. Postarší scenárista Přemek (Bolek Polívka) by se rád ubránil svodům své dlouholeté múzy, zatímco vyhořelý rocker Gigi (Zdeněk Žák) už má to nejlepší očividně dávno za sebou… Nebo ne? Sezení výstředních účastníků probíhají pod taktovkou atraktivní, ale nepříliš zkušené psycholožky Lindy (Kristýna Hrušínská), které se terapie brzy vymkne z rukou. Otěže přebírají samotní „klienti“, setkání nabírají nečekaný spád a rozjíždí se svižná mozaika neuvěřitelných příběhů. Komedie o lásce a jejích podobách a o tom, že nikdy není pozdě pokusit se něco napravit. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (117)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

wau ... příjemné překvapení ... jeden z mála ... fakt mála českých filmů, kde nebyly jen debilně poskládané únavné a už naprosto okoukané a trapné stereotypy, ale celkem brilantně napsané dialogy a hlavně precizně zahrané ... je příjemné po delší době samých émerických sraček plných spešl efektů a nelogických událostí odpírající celou škálu zákonů od Alberta Ejštajna až po Newtona či Žáka Asimova - ano mluvím o Rychle a Debilně, kde herecké výkony jsou na bodě nula ... zde naopak bylo příjemné vidět skvělou mimiku a občas i hra těla ... bylo vidět, že herci/čky hrají i divadlo a mě to fakt potěšilo a mile překvapilo ... na českou scénu osvěžující ... přišlo mi to ... pravdivé, upřímné a hlavně reálné ... Czech film is not dead ... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zapletka uzavrena do obyvaku byla od roku 2019 hitem v prazskem divadle Na Jezerce. V teto filmove adaptaci je prostredi vice, ale dovedu si predstavit, ze divadlo bylo zabavnejsi. Je tu par vtipnych napadu jako tisic hodin porna a potesi Bolek Polivka a Jiri Madl. Jde o prvotinu Mateje Balcana, takze by mel byt clovek pri hodnoceni shovivavy. ()

Reklama

hony23 

všechny recenze uživatele

Další zoufalý pokus natočit českou komedii na téma partnerských vztahů a sexuálního chtíče. Celý vtip má být založen na tom, že se sejde 5 exotů na sezení pro závislé na sexu, které vede pohledná a začínající terapeutka. Jenomže to, že z většiny postav uděláte naprosté blbce, ještě neznamená, že to bude vtipné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak předně, převádět divadelní inscenaci do filmu podobného charakteru je holý nerozum. Pánové z terapie se po pár hodinách spolu baví, jak kdyby se znali dvacet let, až na čestné výjimky je každý z nich za čím dál tím většího kokota a za některými scénami vidím pokusy udělat jej i z diváka (především ty v call centru a na jeho toaletách). Balcar, který kdyby to šlo, napíše Volavka a mrchožrouti i Šteindlerovi na štangli, natočil skrz jakože vědomá klišé komedii, kterých máme za rok dvanáct do tuctu a tahle se lišila jedině tím, že v ní nehrál král českých filmových šovinistických obšoustů Jirka Langmajer. Závěrem mi dovolte předložit ucelený seznam všech vtipných momentů, které se ve filmu objevily: ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Upřímně vůbec nechápu, kam se z filmové adaptace celkem povedené Balcarovy divadelní hry Pánský klub vytratil humor, kterého tam bylo opravdu požehnaně. Třeba postava nesmělého učitele Cyrila by měla podle původního scénáře svým chováním vyvolávat salvy smíchu, kdežto já se při sucharském pojetí Jiřího Mádla nezasmála snad ani jednou. Ne, že by tu roli hrál vyloženě špatně, ale zkrátka tady nepůsobí příliš zábavně. Vše aspoň částečně zachraňuje slušná herecká sestava, v níž vynikají zejména Milan Šteindler a Bolek Polívka. (50%) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Pánský klub se stal celovečerním filmovým debutem nejen pro režiséra, scenáristu a koproducenta filmu Matěje Balcara, ale zároveň i pro celý jeho hlavní tvůrčí tým. Šlo o kameramana Aleše Svobodu, střihače Jana Vondráška, vedoucího produkce Ondřeje Prášila, scénografa Jana Balcara ml. a skladatele Jana Kučeru. Zároveň celá realizace připomínala takový rodinný podnik, protože Matěj Balcar údajně do filmu zapojil přesně 16 svých příbuzných, pokud počítáme Balcary i Hrušínské. Na place prý dokonce vznikla panákovací hra, že za každého Balcara na plátně si musíte dát drink. Dokoukat závěrečné titulky je tak pro hráče prý poměrně náročné. (Nerdik)
  • O tom, zda má příjmout roli, se Zuzana Žáková radila se svým otcem Zdeňkem Žákem, který ve filmu také hraje. „Když jsem mu volala, jestli by mu to nevadilo, protože bych ho nechtěla přivést do rozpaků, tak z něj vylezlo, že je to přece práce a jsme profesionálové. Nakonec jsme to zvládli, k masáži došlo, ale měli jsme patřičné rozestupy,“ prohlásila Zuzana o jejich společné scéně. (Duoscop)
  • Film je adaptací úspěšné divadelní hry Matěje Balcara uváděné od roku 2019 na prknech Divadla Na Jezerce. Ve filmu je i odkaz na toto divadlo, a to v 53. minutě, kdy jde Cyril (Jiří Mádl) na rande s Lindou (Kristýna Hrušínská) právě před Divadlem na Jezerce. (Zdroj: Nikola Hrkl'ová; Divadlo Na Jezerce)

Reklama

Reklama