Reklama

Reklama

Bílý tygr

  • Indie The White Tiger
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jestli chce ambiciózní řidič bohaté indické rodiny uniknout před chudou a začít podnikat, musí vzít rozum do hrsti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výstižně popsané, jak chudý člověk bez postavení nemá ve světě boháčů šanci. I když se chovají jako blahosklonní přátelé, ve skutečnosti je pro ně jejich sluha maximálně kašpárkem. Kterému dají odškodné ve výši dvou biodeodorantů, co se jim válí v koupelně. ____ Nemorální moralita o tom, že když se chceš vyšvihnout, musíš začít používat nečestné metody bohatých, je zábavná a plnokrevná. Ukazuje různé aspekty soužití podřadných sloužících a nadřazených pánů. Jistá tezovitost filmu příliš nepřekáží, protože dokáže udržet zajímavý děj. SHRNUTÍ: Když se ocitneš mimo systém oficiální spravedlnosti, musíš to skousnout nebo si prosadit vlastní variantu. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Jako návod na zbohatnutí by tohle nemělo fungovat nikde, navíc ten konec, kdy mám věřit tomu, že jiná možnost není a je to vlastně správné, mě dostala. Co bude se zbytkem nemalé rodiny je celkem jedno. Všude jsou chudí a všude bohatí. První půle mě bavila a věřila jsem v něco jiného, druhá polovina mě nudila a přímo sr..., docela zklamání. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Exkurze do temnoty podle bestseleru New York times. Vyvolava to nejhorsi pudy. Chvili je to naivni a vzapeti studene vypocitave s davkou arzenu. Gourav dokazal sveho Balrama ztvarnil pritazlive po celou stopaz. Je to pekny film na patecni pandemicky vecer. Chybi bollywoodske pisne. Kdo ma rad prach,stale tisice lidi kolem sebe a stale husty dopravni provoz i na nejzapadlejsich silnicich,at tuto zemi navstivi. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

O tom jak Slídil utek z Chatrče a k bohatství přišel. Je to ale nuda, chybí tomu živelnost, styl a výraznější režie. Na druhou stranu je dobře, že si Indové odpustili všechny svoje filmový trademarky a ukázali nám špínu a sociální selhání střízlivýma očima. Na jedno shlédnutí naprosto v pořádku, ale o den později už nebudete vědět, že jste to viděli. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Z chudáka chlebodárcem snadno a rychle: ve filmu.... jako tragikomedie vypovídající o malichernosti života v banánových republikách/sociální kritika indického kastovního systému - který není pouhým obrazným kontrastem mezi luxusem a chudobou - funguje koprodukční snímek 'Bílý tygr' na výbornou. Když se ale příběh v polovině stopáže žánrově až agresivně otočí o 180° a bezprecedentně přepne na kriminální thriller, Ganéša snímku pozitivní karmu moc nepřeje, a zbytek děje tak marnotratně vyšumí do ztracena - a to je ohromná škoda. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Väčšina hlavných postáv je vykreslená ako zvieratá, ktoré symbolizujú ich povahu. Napríklad biely tiger Balram (Adarsh Gourav) za to, že bol vypočítavý a nebezpečný, jahňa Ashok (Rajkummar Rao) za to, že bol mäkký a rozmaznávaný, Mukesh (Vijay Maurya) ako mungo a otec (Mahesh Manjrekar), ako bocian. (belinko)

Reklama

Reklama