Reklama

Reklama

Mé soukromé Idaho

  • USA My Own Private Idaho (více)
Trailer 1

Scott (Keanu Reeves) se živí, na protest svého původu z vyšších vrstev, prostitucí. Jednoho dne potkává Mikea (River Phoenix), mladíka, kterého k prostituci přivedla naopak potřeba vůbec nějak přežít. Jeho život komplikuje narkolepsie, nervové onemocnění způsobující naprosto nečekané kolapsy v těch nejnemožnějších situacích. Spříznění pocitem vyděděnosti mezi nimi roste přátelství, které je trochu jinak vnímáno homosexuálně zaměřeným Mikem. Jejich vztah je to jediné, co jim pomáhá najít sílu k vyrovnání se se svou minulostí a odvahu postavit se tváří v tvář realitě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (138)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To si takhle jedu sérii filmů s Keanu Reevesem a přemýšlím, kde by mě ještě mohl nějak výrazně sejmout. Tady by to třeba šlo. Gus Van Sant podle mě připravil poctivej příběh dvou kluků, co se na ulici prodávají. Pro dva herce rozhodně vyslovenej filharmonickej koncert. Jenže River Phoenix je tady až nechutně slizkej. V tom nejlepším pak odpadne, za což může nemoc jeho filmové role zvaná narkolepsie. Prostě upadne zničehonic do kómatu a spí. Keanu na něj pak mluví. Skoro mi přijde, jako kdyby si v tyhle momenty se svým filmovým bráchou nejlíp pokecal. Všechno mu to vysvětlí, pak ho odklidí někam do křoví a druhej den si pro bráchu přijde, v lepším případě se nějak domů dostane sám. Brácha jak poleno, fakt. Gus Van Sant má drsný příběhy, ale musím říct, že málokdy mi to od něj sedne. Tady jsem to prostě nedal. ()

RockChick 

všechny recenze uživatele

Sice pěkná audiovizuální podívaná, ale jinak ničím nevýrazné, od nikud nikam motající se dílko. Bez smysluplného příběhu se klidně obejdu, ale aspoň by mi ten konkrétní film měl něco dát, probudit ve mně nějakou myšlenku. V Mém soukromém Idahu se tak nestalo. A všechna čest Phoenixovi, ale proč mi během děje přišlo, že se tak zoufale moc snaží svým hereckým projevem přiblížit Jamesi Deanovi? Vedle civilního Reevese to často dost bilo do oči, ale jak říkám... Velký talent, rest in peace! ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert dvou velkých talentů,z nichž jeden se vypracoval na uznávanou hvězdu a druhý bohužel zemřel dřív,než se mu povedlo totéž.Mé soukromé Idaho je zajímavý pohled na lidi,kteří se "trochu" liší od běžné konzumní společnosti,a rozhodně ho každému doporučuju.Chvílemi nuda,chvílemi skutečně úžasné a i když nemám moc chuť se dívat znovu,zapůsobilo to na mě a pod čtyři nepůjdu. 80 % ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Sympatické počiatočné zoznamovanie s postavami a vtipné momenty vyplývajúce z Mikovho náhleho spánku zo stresu ma hneď na úvod zaujali, no ako film pokračoval, vyvolával u mňa naozajstné pocity, ten vzťah som im naozaj verila. Moja obľúbená scéna bol ten prepad v ružových županoch, čo nemalo chybu. Vtipné scény teda striedajú tie vážne a dojemné, celý film je citlivo natočený, a jeho obsah vypĺňajú skvelé herecké výkony, hlavne však R. Phoenix, pri ktorom som sa nestačila diviť ako ma dokáže v jednej sekunde rozosmiať šľahnutím seba o zem a v ďalšej ma rozľútostí až na pokraj sĺz. Ešte taká drobnosť, že v tomto filme bolo zobrazenie sexu, ktorý ma neiritoval, nedostával do rozpakov, a k tomu pôsobil umelecky, musím povedať, že asi to vyznie divne, no pre mňa asi najestetickejšie zobrazenie sexu vo filme – ak to vyznelo divne, pozrite si, pochopíte. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Tím špatným způsobem statické a bez jakéhokoliv závanu větříku, udušené jak motor na pouštní dálnici. Možná ta prázdnota má korespondovat s nitrem postav, co já vím, ale to vakuum mě zkrátka nutilo ke spaní. Světlým momentem je jen Udo... protože je to zkrátka Udo ( http://youtu.be/i-8T1X62AaA ). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • River Phoenix (Mike Waters) se rozhodl přepsat scénu u táboráku. Nový scénář sepisoval na malé útržky papíru. Gus Van Sant byl překvapen, když mu River sdělil, že ještě skládá písně. Překvapenější však, když ho požádal o předělání scény. Režisér ale neměl nic proti, měl k Riverovi naprostou důvěru. Prozradil mu, že jeho scénář ke scéně je lepší než původní. (Kacitr)
  • Během natáčení se Keanu Reeves, River Phoenix, Flea a Michael Parker (mimochodem inspirace pro postavu Mikea ve filmu) spolu s dalšími členy štábu nastěhovali do vilky Guse Van Santa v Portlandu, kde pořádali večírky tak živé, že se nakonec sám režisér musel na chvíli uchýlit ke známému, aby se vůbec vyspal. (aluna)
  • Mé soukromé Idaho je výsledkem spojení tří projektů. První byl moderní verzí Jindřicha IV. s názvem "Howling At The Moon" o mladých na ulici v Portlandu a byl psán shakespearovským veršem. Druhý se jmenoval "In A Blue Funk" a byl o dvou španělských bratrancích žijících na ulici v Las Vegas, kteří se rozhodnou jet do Španělska a dozvědět se něco o sobě a své rodině. Třetí měl titul My Own Private Idaho (Mé soukromé Idaho) a byl o Mikeovi, který se živí jako prostitut. Toho vyzvedne Němec prodávající díly do aut a doveze ho domů. Gus Van Sant měl problém s dokončením scénářů, a tak je spojil do dohromady. (barazara)

Reklama

Reklama