Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějka na útěku, Marion Crane (Anne Heche), najde útočiště v motelu spravovaném Normanem Batesem (Vince Vaughn) - mužem, jehož oběti se utkávájí s jeho tajemnou "matkou". Marion se brzy stane další obětí a její zmizení podnítí její sestru (Julianne Moore) a soukromého detektiva (William H. Macy) k okamžitému vyšetřování. Brzy oba objeví morbidní závazek Normana k jeho záhadné "matce" v Bates Motel. Režisér Gus Van Sant´s přispěl ke všem novým napínavým verzím filmu Alfréda Hitchcocka - PSYCHO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel jsem zatim nevidel puvodni Psycho, takze nemuzu srovnavat, ale i tak me tenhle film velice zaujal. Trochu mi tam vadil Mortensen a Heche taky nejak velka kraska neni, ale na druhou stranu tu je skvely Macy a velice dobry Vaughn. Jediny co bych filmu vytknul jsou samotne vrazdy. To byla fakt traparna nejvetsi, dramaticka hudba a do toho zaber bud na nuz a nebo na vykulenou obet a zadnej poradnej zaber na bodnuti. Neco podobnyho jsem obcas videl ve filmech se Seagalem. Jako celek to horor neni, ale sceny s Vaughnem jsou misty docela o nervy a hlavne diky nim to jsou pekny 3*. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Ako film značne neporovnateľné z nezabudnuteľným Hitchcockovým originálom. Ja som sa nenudil, herci podali štandartné výkony, až na kvalitného Williama H. Macyho. Vince Vaughn v roli Normana Batesa v tých časoch ešte nebol komikom, no myslím si, že to zahral celkom dobre, Viggo Mortensen mi bol v tomto filme nesympatický, ale nemôžem povedať, že hral zle a najslabšie výkony podľa mňa podali ženy Anne Heche a Julianne Moore. A film by som zhodnotil ako priemerný, aj keď dosť napínavý (nemožno mu poprieť akú-takú atmosféru). ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ano souhlasím s názorem že jde o naprosto zbytečný film, ale když už jsem si jej pustil a koukal na něj, nepřišel mi ničím tak hrozný a tragický. Herecké obsazení je na vyšší úrovni a například Vince Vaughn mi do role seděl solidně. Určitě je originál lepší, ale kdo jej neviděl a mrkne na tohle tak se určitě nudit nebude. 55% ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Gusovu tvorbu mám velmi rád. Původní Psycho považuji za skvost, ale nikoli nedotknutelný. Líbily se mi i jeho nepříliš originální a kvalitní pokračování. Trailer, který jsem na film viděl kdysi v kině, mi přišel mimořádně působivý. Tím vším chci naznačit, že startovní pozice tohoto filmu u mě nebyla špatná a apriorně jsem jej určitě neodsuzoval. Nicméně toto ? Nebudu se zde rozepisovat o zbytečnosti a nefunkčnosti a za všechny vzpomenu jen scénu, kdy psychiatr Forster přijde oznámit výsledky výslechu Normana Batese. Takovou přehlídku amatérského či spíše totálně apatického herectví jsem v této lize pěkně dlouho neviděl (Mortensen, Moore). ()

MIMIC odpad!

všechny recenze uživatele

Ak by som tak ako Gus van Sant získal dôveru nejakého veľkého štúdia a teda i peniaze na ďalší projekt, rozhodne by som ich nevyplytval na tento postmoderný (?) experimentálny (?) počin, či už je extrémne naivnou alebo extrémne sofistikovanou (vložené masturbačné intermezzo nie je nič extrémne sofistikované) poctou originálu. Táto redefinícia remaku (reamake sa rovná kópia originálu) mi pripadá úchylná rovnako ako Norman Bates. Alebo že by tu šlo o výsmech remaku ako žánru, ktorého prítomnosť je znakom úpadku? Pokiaľ áno, tak potom stačilo napísať esej do novín - vyšlo by to trochu lacnejšie. Van Sant chcel možno nakrútiť najkontroverznejší možný film v dejinách kinematografie. Možno sa mu to podarilo. Možno za cenu toho, že zároveň nakrútil film najhlúpejší. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Během natáčení měl Gus Van Sant sebou DVD přehrávač, na kterém si pouštěl původní snímek a sledoval všechny detaily. Když byl například v původním snímku otevřeny dveře bez klíčů, Van Sant se rozhodl dát stejnou chybu i do svého filmu. (henrycruel)
  • V poslednej scéne je matkin monológ zmesou 3 hlasov: matky z tejto verzie, matky z verzie z roku 1960 a Normanov hlas. (rador)
  • Nůž, kterým je Marion (Anne Heche) ubodána, vůbec není od krve. (R´Hell)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Remake Vtákov!

Remake Vtákov!

27.04.2005

Nesmrteľný hororový príbeh o agresívnych vtákoch terorizujúcich malé mestečko a jeho obyvateľov dostane nový kabát. Štúdio Universal Pictures totiž pripravuje remake klasiky VTÁCI od majstra filmovej… (více)

Reklama

Reklama