Reklama

Reklama

Maso a krev

  • Česko Krev a maso (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Na začátku šestnáctého století zuří kdesi v západní Evropě jedna z mnoha šarvátek podporovaných dosud ještě stále netuchající morovou nákazou. Italský šlechtic Arnolfini (Fernando Hilbeck) se snaží za každou cenu dostat zpátky svůj hrad a slíbí bandě žoldáků několik hodin plenění, pokud se jim podaří ho dobýt. Jenže žoldnéři jsou horší jak smečka vlků a tak se rozhodne svůj slib změnit. Odebere jim zbraně i kořist a pár jich pro výstrahu nechá pověsit. Malá skupina z nich vedená Martinem (Rutger Hauer) se ale rozhodne svou křivdu napravit loupením. A jaké je jejich překvapení, když se jim do kořisti připlete i sličná nastávající choť Arnolfiniho syna Stevena (Tom Burlinson) Agnes (Jennifer Jason Leigh). A netrvá dlouho a Martin se zamiluje... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (205)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak teda nevim, co na tom bylo tak moc brutalniho, uz sem videl filmy, kde litaly streva a vsechno mozny a to tady neni. Ale atmosfera stredoveku je dobra. Hodne me potesil Rutger Hauer, kteryho vetsinou ve filmu vidim v nejaky mensi roli, je tlustej jak prase a moc mu to nejde. Kdezto tady je to o necem jinym, mladej, hubenej a docela drsnej. Jennifer Jason Leigh je taky dobra, jak dela, ze pomaha Rutgerovi, ale vlastne je proti nemu, ale myslim, ze si lidi budou spis vsimat jejiho obleceni, nez jejiho hereckyho talentu, protoze zadny obleceni vetsinou nema. Pribeh byl hodne jednoduchej, ale docela poutavej a par scen bylo fakt dobrejch, ale nektery byly naopak zbytecny. Hodne me nasrala zaverecna bitva, pride nejakej mladej blbecek a za par hodin postavi neco jako tank, to bylo dost prehnany. A ten konec me taky nastval, fandil sem Martinovi, protoze ten byl podle me kladnej a byl sympatak. Je fakt, ze Verhoeven natocil lepsi filmy, ale za tenhle se stydet nemusi. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to s tim očekáváním drsných scén přehnal, ale mě to prostě nepřišlo až zas tak brutální. Je sice fakt, že taková středověké atmosféra je zde navozna opravdu dobře, k tomu určitě napomáhá i dobrý výběr herců, kteří jsou fakt odporný a koukat jak žerou jako prasata mi nepřipadá nepřirozený, jenže já čekal k tomu všemu ještě stejně drsně zpacovaný bitvy a to se tomuhle filmu nedostává, myslim že jsem tam snad neviděl jedinou useknutou končetinu nebo nějakej jinej brutální střet meče či sekery s tělem. To mě asi nejvíc zklamalo, určitě by to filmu jenom prospělo.To co mě ale docela potěšilo, byl výkon Rutgera Hauera a Jennifer Jason Leigh, hlavně Leigh ve svých převtářkách byla dokonalá. Od Verhoevena jsem už viděl lepší filmy, ale přesto tenhle film svojí kvalitu má a pod 4* prostě jít nemůžu, na to to bylo až moc dobrý ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Musím pochvalně zatleskat pazourama... Tohle se Verhoevenovi vážně povedlo. Středověký novověk (1501, přes veškerý vliv renesance se toho zas tak moc nezměnilo) je sice přece jen oproti tomu, jak to asi vypadalo ve skutečnosti, celkem čišťoučký, ale zas tak to moc nevadí. Jennifer Jason Leigh tu předvání něco naprosto mimořádného, s její Agnes bych se opravdu chtěl potkat, to je neuvěřitelně silná a zároveň sympatická žena... Nakonec tam té krve anoncované v názvu ale zas tak moc nebylo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zvrhlý Verhoeven, tentokrát ve středověkých kulisách, které používá naprosto originálním způsobem, kdy nevyužívá žádných konkrétních dobových reálií, ani postav. Na jednu stranu pohádkový dějový rámec, na stranu druhou poměrně nekompromisní brutalita, všudypřítomná nahota, nějaké to hromadné znásilňováníčko. Je to fakt divný film, ani nijak extra zábavný a pocitově působí tak o hodinu delší než ve skutečnosti je, ale přesto způsobem, jakým pojímá středověk, je vlastně dost zajímavý. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

maso a krev.. co byste čekali od filmu s takovým názvem? maso a krev? áno, áno.. dočkali byste se.. já se navíc dočkala úžasné, cynické, černočerné komedie z temného středověku, kdy na dobro a zlo sral černej pes, kdy vaše bylo všechno, co jste si prostě vzali, aniž by vás okradl někdo další, případně vám rovnou vrazil kudlu do zad.. máme tu mladého, naivního šlechtice, tlupu zlotřilých žoldáků v čele s charismatickým (a neuvěřitelně šukézním) martinem, jednu andělskou nevěstu (krom toho nestydatou manipulátorku, ááách..:), spoustu nebeských znamení.. a taky tu máme jeden nesplněný slib a jeden dobytý hrad.. je to pohádka, je to fantasy, je to drámo, je to komedie.. je to všechno, co budete chtít.. račte vstoupit do těchto dávno zapomenutých časů alá paul verhoeven.. račte vstoupit a nečekejte nic, co jste už stokrát před tím viděli.. je to maso.. (díky drahý příteli, tenhle film byl opravdu neskutečným zážitkem.. a já se bála, že tě zklamu..:) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (14)

  • Film je částečně založen na nevyužítých scénách a materiálu ze seriálu Floris (1969), ve kterém debutoval režisér Paul Verhoeven a ve kterém také hrál Rutger Hauer. (Terva)
  • Poté, co Verhoevenovi přestaly stačit pokusy o získání vládních dotací na jeho kontroverzní nizozemské filmy, hledal pro tento film finanční prostředky jinde a nakonec získal většinu rozpočtu od hollywoodského studia Orion Pictures. Orion si však brzy vyžádal změny, protože měl pocit, že film potřebuje milostnou zápletku; místo vztahu mezi Hawkwoodem (Jack Thompson) a Martinem (Rutger Hauer) tak byla představena Agnes (Jennifer Jason Leigh) a pozornost se obrátila k jejímu milostnému propletení s Martinem i Stevenem (Tom Burlinson). Verhoeven později řekl: „Zpětně si ale myslím, že jsme měli zůstat u Hawkwooda a Martina. Trojúhelníkový vztah Martin-Agnes-Steven je nyní hlavní dějovou linií. Neúspěch filmu byl pro mě lekcí – už nikdy nedělat kompromisy ohledně hlavní dějové linie scénáře.“ (classic)
  • Postava menom Hawkwood (Jack Thompson) bola pomenovaná po Sirovi Johnovi Hawkwoodovi (1320-1394), skutočnej historickej postave. Hawkwood viedol skupinu condottiérov - talianskych žoldnierov v 14. storočí. (misterz)

Reklama

Reklama