Reklama

Reklama

Lupin

(seriál)
  • Francie Arsène Lupin
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
Francie / USA, (2021–2023), 13 h 6 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Maurice Leblanc (kniha)

Hrají:

Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Soufiane Guerrab, Vincent Furic (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (155)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lupin by strašně chtěl být detektivka plná zvratů, policejního vyšetřování a utíkání šikovného lupiče spravedlnosti, ale z výsledku si nejsem úplně jistý, jestli se to podařilo. Omar Sy je herecky významná osobnost, jeho temperament tady sedl výborně a celý seriál se točí vlastně čistě kolem něj. Co seriálu vlastně podkopává nohy je samotný scénář. Všechno působí strašně prvoplánově a příhodně pro hlavní postavu, všechno mu vychází, všechno umí (ukrást někomu náušnice, aniž by si všiml, rvát se, IT hacking...), všechno zná a do cesty se mu nepostaví jediná věc. Právě proto snímek působí tak trochu uměle a na sílu tlačená efektnost vůbec nepomáhá. Na vážnou mysteriozní detektivku tady působí proti nejen tenhle prvek, ale je tady málo toho "detektivování", na komediální sérii je tady zase málo komedie a ve finále se Lupin pohybuje na hodně nejisté hraně a nemá čím vyloženě zaujmout. ()

Raijin 

všechny recenze uživatele

Damn, uz dlho ma nic nepohltilo tak velmi. Hned na uvod seros oslovi silnoi kinematografiou. Blokovo a kompozicne to je na urovni obrovskych filmov, ale tocenych skor starsim stylom. Skvelo to zapada do tematiky Lupina. Dejovo je to take, ze sa tomu musi verit, inak to nema ani zmysel pozerat. Tak ci tak, hlavny protagonista a detektivny pribeh, ktory sa nonstop rozuzluji su absolutne navykove ako som uz uviedol na zaciatku. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu má tenhle Lupin s tím klasickým jen hodně málo společného a není to jen jen dobovým zasazením. Ale to vůbec nevadí. Ústředním motivem je pomsta, prostřednictvím které se hlavní hrdina snaží očistit jméno svého otce a potrestat bezohledného boháče. A v tomto ohledu to funguje. povedla se i povinná soukromá linka s Ludivine Sagnier, kterou můžu. A konečně seriál funguje i co se tempa, zábavnosti a vtipu týče. Povedl se samozřejmě casting s Omarem Sy na čele Jen mi připadá, že pět dílů pro první řadu je málo a tvůrci tak museli z větší části oželet Lupinovo mládí a jeho nástup na zločineckou cestu. Pár střípků tu je, ale to je málo. Druhá řada je v tomto případě samozřejmostí, protože konec je otevřený tak, že otevřenější být nemůže. Ale zaplať Bůh, nutit se do toho nebudu muset. 85% ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemný seriál v dobrém tempu, Omar Sy je velmi charismatický a hlavně díky němu je seriál tak poutavý. Finty lupiče jsou vymyšlené dobře, pár případů bylo trochu extrémních, ale dá se to přehlídnout. Škoda, že udělali pouze pět dílů, zápletka mi nepřijde až zas tak dramatická, aby byla roztahaná na dvě sezony, ale třeba se to tvůrcům povede aspoň stejně jako první sezona. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

No, začal jsem na to koukat, došel jsem myslím k druhému dílu v druhé serii a pak jsem se k tomu už nějak nevrátil. Začátek dobrý, to moji osobu drželo a lákalo ale pak to postupem začali nějak opadat, nedokážu asi přesně popsat proč ... ale poslední díl a pak ten přelom na druhou sérii prostě už spíše do pozadí a nuda. Než jsem na ten seroš začal koukat , tak recenze a trailer říkali něco jiného proto jsem i trochu fantazíroval něco jiného... Určitě si svou část fanoušků najde. Rozhodně neříkám že je to nějaká nekoukatelná blbost. Jen to chce najít ty správné diváky. Za mě 50% ;) takové ty dvě a půl hvězdy ... ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Postava Arsène Lupin byla vytvořena francouzským romanopiscem a spisovatelem povídek Mauricem Leblancem v roce 1905. (Kuzmik)
  • Herec Omar Sy, ztvárňující hlavní postavu Lupina, má rovněž ve skutečnosti otce pocházejícího ze Senegalu. (Kuzmik)

Související novinky

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

13.10.2021

Streamovací služba Netflix má nového krále. Stalo se jím jihokorejské drama Hra na oliheň, které za první měsíc vidělo zhruba 111 milionů domácností. Neuvěřitelný virální potenciál tak vyšoupl seriál… (více)

Reklama

Reklama