Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hollow man je čistá filmařina. Tak trochu remake Invisible man. S vynikajícím Kevinem Baconem. Tan ze začátku na Hollow man jsem se těšil, hodně těšil. No tak jsem ho zkoukl sice nejsem zklamaný ale taky jsem čekal trochu něco jiného. Film je celkem pomalý, a dlouho se čeká než Baconovy jebne. Ale naneštěstí film nenudí. Tak trochu mi připomínal i Mouchu(spíše tou psychykou postav). Verhoeven má za sebou už daleko lepší filmy(snad nemusím říkat jaké). Ale i tak jsem si film užil, navíc film má velmi vydařené efekty, hlavně proměna opičky byla úžasná. A hudba od Goldsmithe neměla chybu(hlavně úvodní skladba). Flmu nemám moc co vytknout možná jen některé slabší scény které přespsíliš zdržovaly. Ale zklamaný nejsem. Dvojka je na tom o něco hůř. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Za Kevina snad i tu čtvrtou * - v pubertě jsem si říkala, jaký by asi byl sex s ním, a teď si můžu říkat, jaký by asi byl sex s ním neviditelným (no dobře, nemusel by to být konkrétně on - prostě někdo neviditelný, toho bych si snad i vzala). (SPOILER) Ale ten nechutně klišovitý konec, kdy samozřejmě zlo v podobě Sebastiana (mno, zlo - rovnou říkám, že mít takový "dar" já, taky bych se ho taky nechtěla jen tak vzdát) musí prohrát a dobro zvítězí (trapné hraní si na MacGyvera v mrazáku) - tfuj. Tak aspoň ty 3* za triky a jitření pubertálních představ. ()

Reklama

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Muž bez stínu si na nic nehraje a to se mi líbí. Ačkoli k látce Verhoeven nepřistupuje s nijak zvláštní inovací, dokáže i z tohoto tisíckrát omletého tématu vytřískat dobrý biják. Nejde o to, že recykluje už zajeté schémata a klišé, ty mimochodem používá velmi dobře a umí je používat a dávkovat je, ale spíš o to, že výsledné dílo si nijak neodporuje a dokáže odsejpat. A na tom to stojí. Film má neustále spád, někam utíká a to je jen dobře, protože zde o nic jiného neběží. Opět skvělá Verhoevenova práce s gradováním scén a mimo jiné také pěkné počítačové efekty. Paul to koncipoval jako akční film, nikoli jako psychologické drama s prokreslenými charaktery - a tak to musíme brát. A užít si to tak. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Verhoevenov Hollow Man si až do záveru udržiava celkom slušnú atmosféru béčkového sci-fi trileru. Caine od začiatku pôsobí ako šialenec, a tak je jeho postupná premena uveriteľná. Množstvo logických dier a prostých dialógov však z filmu robia nechcene paródiu. Koniec je navyše otrasný a všetci sa správajú ako blbci. SPOILER: Po tom rebríku nad výťahom mohli postavy utiecť hneď na začiatku. Prakticky sa tak nechali podráždiť kvôli vlastnej hlúposti. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Expozice, zbytečně natažená takřka do poloviny snímku, udržuje diváka v napětí, v jakou podívanou vlastně nakonec příběh o jednom vědeckém experimentu vykrystalizuje. No a pak se ukáže, že to všechno vykrystalizovalo v úplně normální a dosti obehranou horovou naháněčku, která už poté v divákovi udržuje napětí leda nad tím, jeslti hlavní hrdinka stihne zavčas utéct, jestli zemře první ta utrhovačná veterinářka nebo ten počítačový mág, či jestli Matta rozmáčkne výtah nebo ne. Na Verhoevena prostě nečekaně prázdný, ovšem očekávaně dobře natočený film. Že v něm hraje i ten Josh Brolin, přikláním se ke čtyřhvězdí... P.S: To je pro Američany vážně tak těžké dorazit své pronásledovatele, kteří jsou mnohokrát z různých důvodů paralyzování? ()

Galerie (28)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu je použito na 560 trikových záběrů. (Karlos80)
  • Deset dní poté, co se stal Sebastian (Kevin Bacon) neviditelným, Laura říká, že je v tomto stavu déle, než všechna ostatní zvířata. Pes byl však neviditelný o mnoho déle. (Kroup4)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama