Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 1

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity: Found Footage Revival! Nejsem fanoušek PA ani FF, ale s tímhle jsem teda velmi mile spokojen. Je jasné, že film bude rozdělovat na 3 tábory, kde dva budou nespokojené-TI, kteří očekávají další PA a ti kteří milují Found Footage, já však nový směr uvítal a 90 minutovou hororovou jízdu jsem zvládl na jeden nádech. Found Footage žánr měl Boom pár let zpět a poslední roky byl na ústupu, což je možná dobře, protože teď se ukazuje modernizovaný a v plné síle a funguje to výborně. Na hororové poměry má film atraktivní zápletku, kde máme možnost nahlédnout do komunity Amišů, tímhle je film neskutečně atraktivní, poutavý, znepokojivý a zajímavý už od samého začátku, kde někde na přelomu 45 minuty se začínají dít velmi nepříjemné věci, příjde silná kanonáda intenzivních jump scarů, temné hudby, překvapivě slušná porce hm 3 zvratů?? a skvělé půl hodinové finále s démonem, ze kterého se svírá zadek a zatajuje dech i hodinu po zhlédnutí. Líbila se mi strávitelná kamera a fakt, že byť se tvůrci inspirovali spíše Blair Witch, tak narozdíl od ní tvůrci mají koule i něco ukázat. Překvapily mě i cool Slow-mo efektivní záběry a pěkně chaotický masakr ve finále. V určitých scénách jsem uvažoval i o plné palbě. Eubank je rozhodně režisér, který do žánru ještě může přinést spousta nového a já už teď jsem zvědav s čím příjde příště. Chci okamžitě dvojku, Next Kin je společně s Deep House letošní největší strašící atrakcí. Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8/10. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle už nemá s sérií Paranormal Activity nic společného (viz zajímavosti) momentálně teda stačí, aby kdokoliv natočil démonský horor o posednutí formou found footage a může se to točit donekonečna. Nejprve upravím popis děje jelikož tenhle je hodně mimo ženská zjistí, že její matka byla Amiška a kdysi ji odložila a chce zjistit proč najde si chlápka co byl taky Amiš a jde do nejbližší osady zjišťovat o ní informace. Není to vyloženě , že by točily dokument o životě Amišů , ale , že se ptá lidí na svoji matku co o ní ví a tak. Samozřejmě zjistí, že její matka tam je a není to člověk dál nebudu spoilerovat. Jinak mě se to líbilo má to dobrý námět i zpracování jediné blbosti mě přijdou tam, že nevidím důvod proč by jim to povolily tam natáčet a zajímalo by mě kde nabíjely ty kamery, notebooku a podobně v jedné scéně jde vidět sice i prodlužka nicméně i na tu potřebujete zásuvku. Konec potěšil dokonce i se slow motion záběrem smrti klidně bych to rozvinul do dalších dílů. 80 procent ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby to natočili normálně, a ne jako fucking Paranormal Activity, tak to mohl být povedenej bratříček Midsommaru a Hereditery, protože Eubank je na to podle mne dostatečně šikovnej. Což teda občas prosvítá i tady přes ten unavenej found footage formát, na kterej už dneska imho nikdo není zvědavej. Pojítka na původní sérii veškerá žádná, takže i z tohoto ohledu se PA rámování jeví jako zbytečné. Vlastně se divím producentům, že tuhle sérii chtěli vzkřísit, i Eubankovi, že si jako další projekt po skvělém Underwater vybral tohle. Mizerný to není, ale jestli někomu v roce 2021 přinese upřímou diváckou radost sledování něčeho, co jsme v posledních pěti letech viděli spoustakrát (a mnohdy lépe), ve formátu, který byl módní před lety deseti, to teda pochybuju. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod je třeba říct, že tohle nemá s konceptem Paranormal Activity vůbec nic společného, tudíž nechápu ten název. V podstatě stejný případ jako letošní Wrong Turn (2021) . Vlastně se nejedná ani o, jak jen to říct, ''čistokrevný'' found footage. Vše není zabíráno samotnou kamerou v ruce a hraje zde třeba i hudba, s čímž jsem se doposud nesetkal. Já teda chápu, že tvůrci se snaží nějak inovovat, experimentovat, ale tady se to nepovedlo. Paranormal Activity je moje srdcovka a tady mi to přijde, že se snaží jen nést na vlně úspěšného a průlomového subžánru a tohle prostě u mě nepochodí. Neříkám, že celý ten příběh/nápad je nějak špatnej ( i když mám pocit že se tady trošku kradlo od Slunovratu a Ghoula ) ale s tím, jak je to s FF v poslední době velká bída a najednou na Vás vyskočí tato novinka a očekáváte, že dostane pořádnou FF nálož, u které se poserete strachy, tak je to velkým zklamáním. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nakonec tu čtvrtou * musím dát, díky parádnímu závěru. Ono se to do poloviny jeví, jako klasický PA s tím rozdílem, že se nacházíme na odlehlé, lesní farmě uprostřed ničeho a to dodává lepší a Hororovější atmosféru, než ostatní díly, které se odehrávají pokaždé v rodinném baráku (pokud se nemýlím). Po polovině dojde k pěknému zvratu a začne solidní, děsivá nálož, kterou jsem vůbec nečekal a v tomhle ohledu, je to asi nejlepší a nejstrašidelnější díl. Třešničkou na dortu je tady slaďoučká Emily, na kterou se hezky dívalo. Za mě spokojenost a klidně ať série pokračuje. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)
  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)

Reklama

Reklama