Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (223)

castor 

všechny recenze uživatele

Sly nesype moudra, protože vyklidil s vyčichlou dvojkou pozice. Adonis se naštěstí už neutápí v mdlých rodinných hodnotách (jako minule), naopak ho dostihly vlastní přešlapy z dospívání. Drsné pohledy, burácivá muzika i kapky potu a krve ve zpomalených záběrech nicméně zůstávají. K tomu každopádně potřebujeme jistého Damiena (velmi dobrý Jonathan Majors), který strávil skoro dvě dekády ve vězení a v dětství byl Adonisův nejlepší kamarád. A taky talentovaný boxer. Pánové jsou najednou na kordy, postupně zjišťujeme, proč je jejich společná minulost poskvrněná temnotou, jen je to najednou trochu uspěchané a s nadužíváním zkratek. Zároveň se mnohé stává podstatně schematičtější, než by si divák přál. A ano, dočkáme se skvěle natočených soubojů, nechybí montáž funění, prskání a cenění (zubů) při intenzivním tréninku, ale emoce zdaleka nešlapou tak dobře jako třeba u prvního Creeda nebo čtvrtého Rockyho. PS: Michael B. Jordan je sebevědomý před kamerou i za ní, Tessa Thompson mě znovu nebavila. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Vnútorne som mal pocit, že "Creed III" sa stal filmom, ktorý som tak nejako vnútúrne potreboval vidieť. Mal som potrebu vidieť osobný príbeh, kde minulosť začne prenasledovať nášho hrdinu a bude sa jej musieť postaviť čelom. Kde sa ukáže, že dusiť v sebe minulosť a pocity krivdy alebo naopak aj pocity viny úplne nefunguje. Vždy človek narazí na prekážky, ktoré ho potom vedia stiahnuť ku dnu. V tomto smere ide pre mňa o absolútne unikátny zážitok, za ktorý musím Michaelovi B. Jordanovi pogratulovať. Primárne ako režisérovi, že sa k tomuto príbehu postavil týmto spôsobom. Pamätám si ako kritici po "Creed II" hovorili, že najlepšie by bolo asi ostať tu a nerobiť ďaľšie pokračovanie, lebo by to mohlo celú sériu pokaziť. Nuž, myslím si, že k tomu v žiadnom prípade nedošlo a to práve vďaka Jordanovi a rovnako úžasnému Jonathanovi Majorsovi, ktorý si po "Ant-Man And The Wasp: Quantumania" vychytil ďalšiu vynikajúcu rolu a som úprimne zvedavý v čom ho uvidím nabudúce. Záverečný súboj medzi Creedom a Andersenom považujem za jeden z najlepších súbojov, aké som kedy mal možnosť v Creed sérii vidieť a absolútne nádherne v ňom vidno, ako veľmi osobný bol pre oboch aktérov celý tento súboj. Až všetko okolo nich zmĺklo a jediné čo existovalo boli dvaja bývalí priatelia, ktorí potrebovali uzavrieť roky trvajúci konflikt. Takže výsledok je viac než uspokojivý a ide o jeden z highlightov tohto mesiaca. Bez debaty. Hodnotenie: A ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po filmařské stránce z hlediska režisérské vize, finálního looku, celkového vizuálu i dynamiky filmu proložené s retrospektivním odvyprávěním minulosti vlastně nemám výtky a klidně bych střílel čtyřku. Nicméně obdivovat realistický box a trénink může zkrátka jen “nezasvěcený” člověk, který nikdy neboxoval, ovšem tohle není jen problém Creeda, ale všech martial arts snímků, jelikož takhle prostě reálný fight nevypadá ani zdaleka a asi je to můj osobní blok, že kdykoliv někdo tohle téma zfilmuje, musím se smát nad naivitou všech úderů a téhle zábavné “čisté” choreografie. Stejně tak heavyweight championi sprintující na horu a potící se v záři zapadajícího slunce na pláží je taky solidní ryze filmová chuťovka, která by v reálu asi neprošla. Jinak jde ale o svižnou, oddechovou akci, která šikovně kombinuje příběhové drámo do boxerského kabátku a Jordan za kamerou se teda taky vytáhl. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Dobrý boxerský film, který funguje i mimo ring. Michael B. Jordan mi několikrát předvedl, že je šikovný herec, který zvládne více hereckých poloh. Teď mi ukázal, že z něj může být i dobrý režisér. Jordan z natáčení okoukal, co dělají režiséři a teď nám to předvádí v třetím díle Creeda. Hodně se mi líbí, že Jordan k látce přistupuje trochu jinak. V jeho podaní má film vlastní obličej, ale nikdy se neztratí propojení s Rockym a předchozími dvěma filmy. Líbilo se mi, že film nikam nespěchá, a že všechno zajímavé a důležité se děje mimo ring. Problém se ukáže v momentě, kdy zjistíte, že těch zajímavých linií je ve filmu hodně, a film nemá čas se jim věnovat, jelikož se musíme přesunout do ringu, aby si to kluci vyříkali. Těch motivů je tady hodně a některé jsou zajímavější, než samotný duel mezi Creedem a Damianem. Michael B. Jordan je v roli Creeda moc dobrý a odmakal si to. Jonathan Majors se neskutečně vymakal, aby působil jako zabiják a hraje dobře, škoda že ho scénář tlačí do polohy, která je úplně zbytečná. Tessa Thompson nemá tolik prostoru a je velká škoda. Určitě bych se nezlobil za více scén s ní. Třetí Creed je hezky natočený, opět funguje to, co fungovalo minule, jediná výrazná změna je v duelech, se kterými si Jordan pohrál. Creed III je dobrý a zábavný film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chýba tomu ten známy Rocky element. A teda samotný Rocky. Tak je to iba jedna boxerská etuda, kde síce Michael B. Jordan preukázal výborné režisérske schopnosti, ale akosi zabudol na všetko čo táto séria ponúkala. Dodáva to iba v neistých dávkach, ako keby bol niekym hnaný k progresii, ktorá fandom rozhodne nedodá možnosť tlieskať. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Sylvester Stallone sa pre magazín The Hollywood Reporter vyjadril o tom, že si v tomto pokračovaní nezopakuje úlohu Rockyho Balbou: „Je to poľutovaniahodná situácia, pretože viem, čo z toho mohlo byť. Ubralo sa to úplne iným smerom, ako by som to urobil ja. Je to iná filozofia producentov Irwina Winklera a Michaela B. Jordana. Prajem im to, ale ja som oveľa väčší sentimentalista. Mám rád, keď sa moji hrdinovia bijú, ale jednoducho nechcem, aby sa dostali do toho temného priestoru. Mám jednoducho pocit, že ľudia majú temnoty dosť." Stallone v rozhovore tiež prezradil, že napriek tomu, že vytvoril Rockyho Balbou, nikdy nemal na túto postavu žiadne práva, hoci o to žiadal Winklera. „Nikdy sa to nestane. Bola to dohoda, ktorú bez môjho vedomia uzavreli ľudia, o ktorých som si myslel, že sú mi blízki a v podstate mi odopreli všetky práva, ktoré som mohol mať. V tom čase som bol taký nadšený z práce a nechápal som, že toto je biznis. Kto mohol vedieť, že Rocky bude pokračovať ďalších 45 rokov? Nikdy som nepoužil jediný riadok dialógu od niekoho iného a iróniou je, že nič z toho nevlastním. Vlastnia to ľudia, ktorí neurobili doslova nič. Nie som výkonným producentom série 'Creed'. Ryan Coogler a Michael B. Jordan sú. Deti Irvina Winklera a jeho kolegu, producenta Roberta Chartoffa sú. Ja som jediný, kto je vynechaný." (m.a.t.o.)
  • Ludwig Göransson, ktorý skomponoval hudbu k prvým dvom filmom Creed, sa už ku komponovaniu nevrátil kvôli časovému konfliktu. Namiesto neho sa o hudbu k filmu postaral Joseph Shirle. (MikaelSVK)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama