Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (222)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Krýďák je jasným zklamáním a né že ne! Snaha zrcadlit klasickou Sly šablonu prostě nefunguje a působí lacině, místy dokonce jako parodie.... nic neříkající a slabě nazvučený soundtrack nebaví a ufňukané klišé dialogy rozhodně nenakopne...zůstává tak jen sportovní podívaná, dobře nasnímané fighty a těch pár povedených tréninkových sekvencí.. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Creed III je důstojným závěrem trilogie, který ukazuje, že Michael B. Jordan není šikovný jenom před kamerou, ale i za ní. Jonathan Majors je castingovou trefou, souboje jsou ideálně intenzivní a v IMAXU vypadají velkolepě, intenzivnější jsou ovšem paradoxně ty pasáže, které se odehrávají mimo ring. Creed se poté sice může snažit, aby opustil stín Rockyho, dost možná jde ovšem o krapet prohraný souboj. Italský hřebec sice nechybí tolik výrazně, Creed má ovšem dost možná problém v tom, že do budoucna neexistuje směr, kterým koncept série nějak zásadně posunout. Při podobné nastavené laťce ovšem Creed IV ani spin-off Draga rozhodně neurazí…. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Baví mě, že i v devátém filmu z jednoho vesmíru je kde brát nová témata, kombinovat motivy z pozapomenutých dílů (Rocky III, Rocky V) a zároveň je nabalovat na vedlejší linky ze samostatných Donnieho příběhů. Jen bych si přál, aby se do sociálního dramatu, v první polovině tak uvěřitelně budovaného, zatnulo ještě usilovněji a rouhačsky jsem doufal v odklonění se od nevyhnutelného zabočení směrem k ringu. Naštěstí i tam si je Jordan na režisérské pozici neuvěřitelně jistý a i přes vytření všech očekávaných žánrových klišé dává Adonisově charakteru punc dospělosti. Velké díky za komornost, kdy se mezi rytmickými beaty nebojí úplně zpomalit a ztichnout a jen nechat působit Majorsovo i vlastní charisma. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dost mě štve jak tvůrci zametli s postavou Rockyho, nejen že se zde ani jednou neobjeví, ale ani se o ní nemluví, prostě jakoby neexistovala. Jinak se jedná o překvapivě povedený kousek. Minutáž šla trošku dolů a celý příběh je dosti osobní. Vytahují se tady dávné události a ty je potřeba nějakým způsobem uzavřít. Jako v každém filmu i tady bezezbytku platí pravidlo, že jak kvalitní je záporák, tak kvalitní je výsledek. Tady je záporák přímo luxusní. Jednoznačně nejlepší z trojdílné série. Jonathan Majors, ať už je v soukromí jaký chce, může být pro Hollywood obřím přínosem. Charisma z něj totiž je tryská. Označil bych jej za takovou černošskou verzi Toma Hardyho. Pokud bych něco kritizoval, tak asi fakt, že jsou ve finále vlastně všichni hrozní přátelé. I mladý Drago zde už vystupuje v kladné úloze. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Vnútorne som mal pocit, že "Creed III" sa stal filmom, ktorý som tak nejako vnútúrne potreboval vidieť. Mal som potrebu vidieť osobný príbeh, kde minulosť začne prenasledovať nášho hrdinu a bude sa jej musieť postaviť čelom. Kde sa ukáže, že dusiť v sebe minulosť a pocity krivdy alebo naopak aj pocity viny úplne nefunguje. Vždy človek narazí na prekážky, ktoré ho potom vedia stiahnuť ku dnu. V tomto smere ide pre mňa o absolútne unikátny zážitok, za ktorý musím Michaelovi B. Jordanovi pogratulovať. Primárne ako režisérovi, že sa k tomuto príbehu postavil týmto spôsobom. Pamätám si ako kritici po "Creed II" hovorili, že najlepšie by bolo asi ostať tu a nerobiť ďaľšie pokračovanie, lebo by to mohlo celú sériu pokaziť. Nuž, myslím si, že k tomu v žiadnom prípade nedošlo a to práve vďaka Jordanovi a rovnako úžasnému Jonathanovi Majorsovi, ktorý si po "Ant-Man And The Wasp: Quantumania" vychytil ďalšiu vynikajúcu rolu a som úprimne zvedavý v čom ho uvidím nabudúce. Záverečný súboj medzi Creedom a Andersenom považujem za jeden z najlepších súbojov, aké som kedy mal možnosť v Creed sérii vidieť a absolútne nádherne v ňom vidno, ako veľmi osobný bol pre oboch aktérov celý tento súboj. Až všetko okolo nich zmĺklo a jediné čo existovalo boli dvaja bývalí priatelia, ktorí potrebovali uzavrieť roky trvajúci konflikt. Takže výsledok je viac než uspokojivý a ide o jeden z highlightov tohto mesiaca. Bez debaty. Hodnotenie: A ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Natáčalo sa hlavne v Los Angeles v Kalifornii, Tampe na Floride a v štáte Georgia, najmä v Atlante. Natáčanie začalo v januári 2022 a trvalo až do apríla toho istého roku. (Arsenal83)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama