Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (223)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Creed III je důstojným závěrem trilogie, který ukazuje, že Michael B. Jordan není šikovný jenom před kamerou, ale i za ní. Jonathan Majors je castingovou trefou, souboje jsou ideálně intenzivní a v IMAXU vypadají velkolepě, intenzivnější jsou ovšem paradoxně ty pasáže, které se odehrávají mimo ring. Creed se poté sice může snažit, aby opustil stín Rockyho, dost možná jde ovšem o krapet prohraný souboj. Italský hřebec sice nechybí tolik výrazně, Creed má ovšem dost možná problém v tom, že do budoucna neexistuje směr, kterým koncept série nějak zásadně posunout. Při podobné nastavené laťce ovšem Creed IV ani spin-off Draga rozhodně neurazí…. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Poprvé bez Rockyho/Stalloneho a jde to znát. Jasně je vidět, že i bez Rockyho se to dá, ale přiznejme si, Rocky je srdcem této série a on v tomhle filmu přeci jen chybí. Chybí tady jeho motivační věty. Každopádně i bez něho to přeci jen funguje. Jedinou výtku vidím v tom, že neuměli odůvodnit proč tam není. Michael B. Jordan odvedl na pozici režiséra dobrou práci velmi dobrou. Po technické stránce pěkně nápaditý snímek, kde několik kamerových záběrů potěší. Slow motiony byli za mě efektivní a například když ve finále dojde na fight při kterém zmizí diváci a sledujeme pouze Adonise a Damiena, tak je to opravdu dobrý. Creed III nevybočuje z klasického standardu této série a přináší nadprůměrnou podívanou u které se neubráním pocitu, že se z filmu dalo vytěžit víc a že další díly prostě nemůžou nabídnout nic nového. Ale když něco funguje a ještě k tomu se jedná o filmy zaměřené na box, tak asi nějakou originalitu chtít nemůžu. Jonathan Majors super. Jsem s tím spoko.  Z celé trilogie je to pro mě rozhodně nejslabší díl. A možná za to může neúčast Rockyho :-D. Pořád se ale jedná o dobrý film. 7/10 ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Krýďák je jasným zklamáním a né že ne! Snaha zrcadlit klasickou Sly šablonu prostě nefunguje a působí lacině, místy dokonce jako parodie.... nic neříkající a slabě nazvučený soundtrack nebaví a ufňukané klišé dialogy rozhodně nenakopne...zůstává tak jen sportovní podívaná, dobře nasnímané fighty a těch pár povedených tréninkových sekvencí.. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Od třetího pokračování spin-offu Rockyho, jehož první dva díly byly pecky a profesionální řemeslo a jen tak mimochodem vybudovaly fungující globální značku CREED, jsem čekal mnohem míň, a jsem jen příjemně překvapený. Dostal jsem opět stylový motivační nářez s parádním soundtrackem. Prázdný stadion super nápad, zápletka pěkná pohádka, režie prvotřídní. Takhle spolehlivě v Hollywoodu už točí málokdo. Vůbec mi nebude vadit repríza. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Připraveni na pořádnou boxerskou podívanou? Třetí Creed je režisérským debutem Michaela B. Jordana, který v sérii hraje i hlavní postavu. Tentokrát se poprvé neobjeví ani Rocky, což může budit menší znepokojení. Mohu Vás ale uklidnit, že i bez ikonického italského hřebce snímek funguje skvěle a Jordan si připisuje úctyhodnou premiéru v režisérském sedle. Další Creed je totiž nejenom dobře natočené sportovní drama, ale i solidní přehled toho, jak natočit boxerský zápas, ze kterého divák odejde s deseti monokly a třemi zlomenými žebry. Ačkoliv samotný box tvoří jen část celého příběhu, každý zápas je natočen s největší precizností, nechybí jim nápady a každá rána bolí nejenom protivníka. Kamera, střihy, skvělé efekty, zpomalovačky. Každý direkt či hák přistává na těle až nechutně přesvědčivě. Vrcholem je pak finále, u kterého jsem radši ani nedýchal. Lepší natočený souboj jsem snad ještě neviděl a to, co Jordan předvádí jako režisér, bere dech.  Nic z toho by ale nefungovalo, kdybychom neměli boxery, co si dají přes držku. Majors, jenž se do série dostává poprvé tady předvádí neskutečný výkon (Ne jen fyzický). Jako herec dokazuje, proč je teď momentálně v kurzu. Jeho postava je zvíře plné svalů, ale také vzteku a nebojí se to využít i při zápasech. Každá jeho rána, je jako dělová koule. Jordan je klasicky bezchybný a už dávno vím, že před kamerou mu to prostě jde.  Ačkoliv jsem z kina odcházel vyloženě nadšený, jedna věc mi trošku vadila. Cesta, která vede k velkému finále, je už ve druhé půlce filmu malinko zkratkovitá. Je to škoda, protože, kdyby se déle dva kocouři kočkovali, posledních 15 minut by bylo o to údernějších. Zamrzela i kratší tréninková montáž, která je vždy to nejlepší na filmu. Kdyby byla o něco delší, nezlobil bych se. I tak se jedná o Boxerský orgasmus, který chrlí nápady jak na běžícím páse, vizuálně vytře zrak velkým Marvelovkám a herecky převládá na všech frontách. Vše zaobalené do velice slušného soundtracku. Jasné K.O. na poli Boxerských filmů. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Ludwig Göransson, ktorý skomponoval hudbu k prvým dvom filmom Creed, sa už ku komponovaniu nevrátil kvôli časovému konfliktu. Namiesto neho sa o hudbu k filmu postaral Joseph Shirle. (MikaelSVK)
  • Deň premiéry filmu v USA je veľmi zaujímavý. Vychádza totiž ako tretí film zo série Creed na tretí deň tretieho mesiaca roku (marec), tretieho roku tretej dekády tretieho tisícročia nášho letopočtu. (Muel)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama