Reklama

Reklama

VOD (1)

Basketbalový skaut, kterému se smůla lepí na paty (Adam Sandler), objeví hráče s jedinečným talentem a taky komplikovanou minulostí. Nemá sice souhlas klubu, ale rozhodne se svoji hvězdu dostat do Států na vlastní pěst. A všemu navzdory oba nakonec dostanou poslední šanci ukázat, že koše pro ně nevisí příliš vysoko ani v NBA. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sandlera moc nemusím, ale pokiaľ hra v niečom zaujímavom, nemám s nim problém, no a tento film zaujímavý je. Príbehom je to taká klasika, ktorá tu už bola niekoľko krát. Hlavný hrdina, ktorý nepatri medzi výberovú smotánku, to nakoniec všetkým natrie a vypracuje sa medzi elitu. Keď máte sympatické postavy ľahko sa im fandi a toto je presne ten typ filmu, kde sú všetky klasické športove prvky zakompované do filmu. Takže nechýbajú víťazstva aj prehry, tréning v štýle Rockyho, či odlúčená rodina, ktorá dodá filmu trošku emócii. Taktiež aj humor sa podaril a nie je to zbytočne prehnané. V žánri píšu, že je to komédia, ale viac menej sa jedna o seriózny film. Keď to zhrniem bavilo ma to, sú tu sympatické postavy, ľahko sa s nimi divák stotožni, funguje vtipná aj dramatická stránka a je to pekne natočene. Ak by som bol fanúšik basketbalu, bavilo by ma to možno viac, no ja radšej hokej. V dnešnej komixovej dobe prijemný film a dobra športová oddychovka, ktorú odporúčam. 75% - 4* ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Výborné! Športové filmy mám celkovo rád (okrem bojových), a hoci ma basketbal nikdy nejako nebavil, tak tento film bol skvelý. Pohľad prostredníctvom basketbalového skauta bol originálny a aj vďaka tomu to malo úplne inší pohľad na celý príbeh ako pri iných filmoch typu "zrodila sa hviezda". Adam Sandler sa mi v dramatických rolách páči oveľa viac ako v tých starých "sandlerovkách". Film mal výborné herecké obsadenie, v závere som bol prekvapený, koľko veľa reálnych basketbalových hviezd sa vo filme predviedla (úprimne, nepoznal som nikoho). Príbeh o objave budúcej hviezdy kdesi na streetballovom ihrisku v Španielsku bol chytľavý, a páčilo sa mi, že tu bolo ukázané, že talent bez disciplíny, pokory a psychickej stability je len polovica úspechu. Som rád, že som po dlhej dobe narazil na kvalitný športový film. 4* (nemal ďaleko ani od piatich) ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se ani nepokoušeli přijít s něčím originálním. Najde se spousta lidí, kteří mají basket rádi a totéž platí i o Sandlerovi, takže zadání Netflixu bylo nejspíš v duchu #Sandler and basketball. A i když je to scénáristická břečka, tvořená spoustou klišé a hereckých nevýkonů...komu by to vadilo? Snad jen těm, kterým je trnem v oku Sandlerovo civilní herectví a basket považují za sport pro chudáky s poruchou štítné žlázy. Přestože nechápu, proč se rozhodli takový film sledovat, tak se jim samozřejmě nedivím. Jestli nesledují NBA, tak nezaznamenali desítky narážek a pidirolí a  nepochopili, proč se všichni tvářili, že kromě NBA neexistuje jiná možnost, kde by mohl Bo hrát... . Takže ano, Hustle si nejvíc užijí basketbaloví fanoušci Philadelphie, pak fanoušci NBA a až pak ti, kteří mají rádi filmy ze sportovního protředí. Sandler je mi sympatický, basket jsem hrával a jednu dobu i sledoval NBA, takže i přes ten nepřekvapivý a v mnoha ohledech slaboduchý scénář, jsem se nenudil. Nějak tak, by měla produkce nenáročných VOD filmů vypadat. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V těch záverečných titulích je vlastně odpověď proč se mě film líbil. Adam Sandler má basket rád o tom nemám pochyb a podle toho je film natočen. Jistěže není nějak objevný pokud jde o hlavní postavu a jeho příběh a vlastně ani vedlejší, tedy tu co hraje Adam, ale působí to upřimně a člověk jim fandí a btw. Adam v dramatičtějších rolích se mě líbí mnohem víc než v komedií, má charisma a možná budu jedinej na csfd, ale myslím si, že hrát umí, pokud k tomu má adekvátní filmvou postavu ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

V kontexte americkej športovej drámy to nie je ani He Got Game, ani Ali, ani Moneyball. Je to však ďalší zaujímavý twist v kariére a celkovom mediálnom obraze Adama Sandlera. Hviezda (okrem iného aj športových) komédií berie moreless charakterovú úlohu (už druhú vrámci netflixovej produkcie) a dokáže ju solídne ukočírovať. Dokonca mám chuť použiť tú desivú novinársku frázičku "predvádza herecký koncert". Intergrálnou súčasťou jeho postavy je aj šialená fashion game, ktorú predvádza. sandlerov anti-štýl sa v poslednej dobe mení na oceňovaný módny postoj (stačí si poscrollovať magazíny ako GQ)a začína byť jasné, že ešte donedávna "filmového trtka" začína publikum chápať ako ikonu. A Hustle je po Uncut Gems ďalším dôkazom tejto transformácie. Sandlerovka raz bude samostatný subžáner americkej kinematografie. Wait for it! ()

Galerie (143)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu si zahrály více než 2 desítky v té době aktivních nebo bývalých profesionálních NBA basketbalistů, kteří většinou ztvárnili sami sebe. Výjimkami ale byli například Juancho Hernangómez (Bo), Kenny Smith (Leon) nebo Anthony Edwards (Kermit Wilts), tedy právě ti, kteří dostali nejvíce prostoru. Kromě toho se zde objevilo i několik legend streetballu. (ArsenalEagle)
  • Natáčení začalo ve Filadelfii v říjnu 2020. Natáčelo se i na Croatesville Area High School v Pensylvánii. (Cever)
  • Na konci filmu nastupuje Bo (Juancho Hernangomez) za Boston Celtics s číslem 22 na počest Stanleyho (Adam Sandler). Toto číslo bylo ale v roce 1963 vyřazeno, neboť patřilo legendárnímu Edu Macauleyovi. Mezi lety 2021–2022 byl Juancho skutečně hráčem Bostonu, oblékal ale dres číslo 41. (ArsenalEagle)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama