Reklama

Reklama

Neporazitelný

(seriál)
  • USA Invincible
Trailer 2
USA, (2021–2025), 20 h 22 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Robert Kirkman

Předloha:

Robert Kirkman (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Steven Yeun, J.K. Simmons, Sandra Oh, Seth Rogen, Zazie Beetz, Mark Hamill, Walton Goggins, Jason Mantzoukas, Mae Whitman, Max Burkholder (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Neporazitelný je americký animovaný televizní seriál o superhrdinech pro dospělé, který vychází ze stejnojmenné série Image Comics od Roberta Kirkmana, Coryho Walkera a Ryana Ottleyho. Seriál sleduje sedmnáctiletého Marka Graysona a jeho proměnu v superhrdinu pod vedením jeho otce, Omni-Mana, nejmocnější bytosti na planetě. Během své proměny se Mark ocitá v rozporu mezi svým osobním životem a superhrdinskými povinnostmi, kdy bude nucen dokázat, že dokáže být takovým hrdinou, jakým je jeho otec. (LUKICKK)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (110)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

8/10. - Velice kvalitní kousek dílny Prime Video, který se opravdu vydařil. Premisa z razu připomínající kreslený The Boys s hlavní postavou připomínající Homelandera s dalšími LIDL DC supráky ke konci ukázal opravdu úžasnou a kurva originální premisu. Děj pojednává o otci a synovi, otec z planety Viltrum snažící se ochraňovat nebohé lidi na zemi a čeká dokud jeho syn nedospěje a dostane také své schopnosti. Miluju na tom to tu hravou kreativitu. Styl animace mi moc nesedl a nepřináší nic novýho v branži animáků. Ale svěží brutalita s touto animací mi připomněla animovaný filmy s Batmanem kde taky krev byla. To hlavní proč sem se vydal seriál sledovat byl hlavní scénárista Robert Kirkman, kterého především mám rád díky komiksům a také Živí mrtví, který sám napsal. Už v první epizodě sem opravdu viděl náznak toho Robertova stylu. Kdy opravdu se snaží podat situaci doopravdovou a "filozofickou".  A také ještě aby toho nebylo málo dabér hlavního protagonisty Steven Yeun též hrál v The Walking Dead :D ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01 - Mám z tohoto seriálu obrovskou radost. A ještě větší radost mi dělá fakt, že zabodoval u diváků, a my díky tomu dostaneme další řady. Na Amazonu trefily zlatou žílu s dospělejšími komiksovými seriály. Seriál The Boys po zásluze sklízí ovace, a totéž se stane i se seriálem Invincible. Troufám si tvrdit, že se časem ze seriálu stane menší kultovka a lidé si k seriálu najdou cestu, přesně jako to bylo u Ricka a Mortyho. Lidé mají rádi drsnější komiksovky, kde se hlavní hrdinové dost ušpiní a nejsou to svatoušci jako Superman. Zvláště, když je to ještě lehce přepálený a zábavně provedený. Dá se to brát vážně, ale všem zúčastněným je jasný, že to je superhrdinský komiks se vším patosem, klišé a dalšíma věcmi, co k tomu patří. Tohle Invincible splňuje na 150% a ještě k tomu přidává skvěle napsané postavy, výborné komiksové a superhrdinské okamžiky a parádně vystavěné zvraty. A já jsem z toho byl nadšený. Seriál je animovaný, díky tomu může na obrazovce předvést věci, které by v hrané podobě nešly, nebo by stály neskutečné peníze. Těch osm dílu mi opravdu rychle uteklo a slabší momenty bych musel hledat lupou. Určitě tam jsou věci, které by šli zlepšit, ale to jsou z mého pohledu maličkosti. Teď doufám, že Amazonu nestoupne úspěch do hlavy a seriál nezkazí. Autorovy komiksové předlohy Robertu Kirkmanovi se tohle už jednou stalo u jeho nejslavnějšího díla, a tím je The Walking Dead. Tak doufejme, že jsou v Amazonu chytřejší, než v AMC. S02 - Koho napadlo rozdělit druhou řadu na dvě půlky?? Ten dotyčný by si zasloužil dostat pár facek. Tohle je seriál, který se vyplatí sledovat až když jsou všechny díly venku, protože o to více pak funguje. Druhá řada má spoustu luxusních momentů, ale je tady dost znát, že si tvůrci připravují půdu na další řady a proto rozjedou snad deset linek. Seriál má díky tomu hodně roztříštěné tempo, skáče se od jedné zápletky ke druhé, a místy tomu chybí ta potřebná gradace jako měla první řada. Je to velká škoda, protože očekávaní byly velké a bohužel přišlo menší zklamání. Nicméně na třetí řadu se hodně těším. ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakticky nejkomiksovější filmařský počin všech dob. A to i když jsem komiksovou předlohu nečetl. Postavy (superhrdinové a superpadouš) jsou dělány podle klasických komiskových šablon, kdy je o jejich historii známo jen a pouze to nejdůležitější a tím otevírají prostor pro sebevětší scénáristův výmysl, příběhy jsou dělány jakýmsi impulzivním a jednoduším stylem vyprávění, který povoluje jakkoliv experimentovat a ke konci se vše tak nějak spojí dohromady a vytvoří jakýsi nejistý celek, jednotlivé charaktery jsou zase na první pohled přímočaré, ale po důkladném prozkoumání se v nich skrývá genialita... ale občas se ta genialita hledá fakt špatně. Tím tomuto rozhodně nadprůměrnému seroši rozhodně nechci křivdit, stejně jako nechci křivdit komiksům. Zkrátka a dobře to je nejen díky věrné animaci své předloze extrémně komiksové všemi rysy. A opravdu se v tom skrývá moře geniality. Rozhodně oceňuji  mnoho drobností, které z těchto komiksových jatek rovnou dělají nadprůměrnou zábavu, ať už se jedná o litry krve, které nejsou bezúčelné, i když se tak zprvu mohou jevit (jak komiksové!!!), nebo o extra přesně zvládnutý soukromý život hlavní postavy, která balancuje na rohu geniality. Fakt nevím, jak to ti dozajista už starší tvůrci dělají, že dokáží vystihnout tu nepříjemnost, trapnost a nerozhodnost zlaté mládaže. Dokonce i soundtrack je trefný (a to tadytu muziku nějak nemusím). No, ale největší plus má ta promyšlenost a občasné filozofické myšlenky (ať už o životě klona nebo nesmrtelnosti) či kulturní podobenství (Viltrumani jsou jasný nacisti!!!), které sem tam padnou. Ale samozřejmě to není bezchybné. Ať už se jedná o pomalejší rozjezd, z počátku rozpačité postavy či styl animace, který skutečně není pro každého. I mě trvalo těch osm epizod než jsem si na ni zvykl, jelikož rozhodně není můj šálek kávy. Ale i přes tyto nepatrné minusy (v šesti epizodách, až musím srazit jednu hvězdu) se ale jedná o něco opravdu nevídaného a překvapivě chytrého, které mě dokázalo na další série vskutku nalákat. Tleskám. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Inu, potenciál tenhle seriál určitě má. Hlavní hrdina se celkem typicky snaží vypořádat s tím, že se postupně stává dospělým. Až na to, že se zároveň taky stává superhrdinou za dost brutálních okolností. A má "daddy issues". A sebestřednou holku. A kamarádku, kterou možná miluje. Sympatický pokus, který má svoje problémy (rozhodně by měl ubrat na aktivismu a část krvavosti akčních scén zkrátka je samoúčelná), ale zároveň se nebojí některých nepříjemných témat. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Očividná inspirace The Boys, tentokrát ovšem mnohem lépe zpracovaná a závěrečným dílem se velmi blížící plné palbě. Jsem zvědavý na další sérii a budu doufat, že to tvůrci nějak neposerou, protože nakročeno k parádnímu pokračování mají solidně. 90% Update po druhé sérii. Kvalitativní propad. Místy velká paráda, místy zbytečné kecy o ničem. Seriál je to pořád velmi dobrý, ale ne vynikající. 80% ()

Galerie (218)

Zajímavosti (8)

  • Komiksová predloha vyšla prvý krát v nakladateľstve Image Comics v roku 2003. Vychádzala do roku 2018. Celkovo bolo vydaných 144 dielov. (toi-toi)
  • Mark se měl v alternativní realitě potkat se Spidermanem, jako se potkal v původním komiksu, nicméně pro seriál se na to tvůrcům nepodařilo sehnat příslušná práva. V komiksu se také Mark potkal s dalšími postavami z marvelovského univerza, včetně Avengerů a Wolverina. (vojtaruzek)
  • Hrdnovia z Guardians of The Globe sú výrazne inšpirovaní postavami z Justice League od vydavateľstva DC Comics. Immortal nesie rovnaké schopnosti ako Superman, War Woman ako Wonder Woman, Aquarus vládne moru rovnako ako Aquaman, Darkwing má podobné zbrane a kostým ako Batman, Red Rush je výrane podobný s Flashom a každý tím má svojho marťana - Martian Man, respektívne Martian Manhunter. (toi-toi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama