Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tai, Matt, Sora, Izzy, Mimi a T.K. byli na letním táboře, když náhle začalo sněžit... a otevřela se brána do digitálního světa! Společně potkávají několik přátelských příšerek - Digimonů - se kterými se pak vydávají najít cestu zpátky domů. Podaří se jim však překonat všechny překážky, které na ně čekají a porazit zlého Devimona? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Daleko lepší než vykrádající pokémoni (myšlenka digimonů vznikla daleko dříve). Krom celkem pěkné animace a tradičních demoralizujících bitek rozkošných zvířátek s očima jak melouny je tu taky ústřední motiv boje dobra se zlem (narozdíl od pokémonů, kde trenéři bojují jen pro zábavu), který je překvapivě zpracován docela příjemně. Zkrátka i Digimon patří mezi japonskou vymývárnu dětských mozků, ale ze všech zástupců tohoto nehezkého odvětví u mě svou nenásilností a sympatičností vyšplhal až na tři hvězdy (tedy tak 5 z deseti...). ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Při premiéře jsem to ještě lehce žral, odchován Pokémony a znalec pouze Monster Ranchera a jiných úchylovin z RTL2 nebo Cartoon Networku. V současné době (a současném výběru) všech možných i nemožných anime ovšem nevidím důvod sledovat tenhle seriál kromě nostalgie. Podobně tenhle seriál upadl v zapomnění z hlediska herního a hračkového. Sezonní záležitost, která je na sobotní dopoledne ideální, ovšem vůči seriozním anime by nevydržela ani pět minut. ()

Reklama

La_Valette 

všechny recenze uživatele

Digimoni byli jedním z mých nejoblíbenějších seriálů, které jsem sledoval jako kluk, a tak jsem se na ně nedávno podíval znova, v japonské verzi. A musím říct, nebe a dudy. Americká verze je v porovnání dost ubohá, což i podle mne vedlo k takové hodnocení ostatními uživateli (mimochodem na IMDb mají Digimoni téměř 70%). Originál má o moc lepší soundtrack (a hlavně úvodní písničku), původní scénář je výborný, no a japonština přeci krásně zní. Jinak myslím, že Digimoni kopií Pokémonů nejsou, přípona mon je asi tak všechno. Takže pokud chcete objektivně hodnotit, podívejte se na všech 54 episod v japonštině (samozřejmě jsou slabší i lepší díly, ale jinak to nejde). Dávám 70%. ()

kobras5 

všechny recenze uživatele

Ach, kde je to naše mládí... tehdá ještě člověk brzo ráno vstával, aby tam viděl ty superúžasné japonské animované ptákoviny, jako jsou Pokémon, Digimon, Beyblade... ale o tom to je, pokud to děti baví, nemělo by se jim to brát. Přeci jen je to pro děti a ne pro dospělé. Já mám teda Pokémony raději, ale i tak digimoni a kor první série není zase tak špatná, aby si vysloužila odpad. Kdyby byl lépe vymyšlený konec, určitě bych sáhl i po vyšším hodnocení, ale místy zbytečně prodlužované, což v tomto případě hodně škodí. 50% (viděno v dětství v TV, připomenuto na VHS česky). ()

greymon 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek tak jako malý jsem se na tyto pohádky jako například pokémon díval velmi rád. A musím přiznat, že se podívám občas i teď. Když mi bolo 5-6 let myslel jsem si, že je to nejlepší seriál na světě. O pár let později na ČSFD jsem bohužel zjistil, že je to jeden z nejhorších seriálů. Později jsem si řekl, že se to dalo čekat. Ale na druhou stranu je to pohádka pro děti a ne pro nás starší. My to hodnotíme takto a děti jinak. K seriálu Digimon mohu říct, že to není úplně nejhorší. Viděl jsem i jiné seriály, které nebyli pro děti a přesto byli horší než digimoni. Na seriálu Digimon obdivuji především snahu, postavy a jména. Jinak pro děti povedená pohádka proto dávám 3 hvězdičky. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (3)

  • Japonská originální verze seriálu Digimon Adventure (1999) má ve znělce píseň "Butter-Fly od Kōji Wady. Znělka ze Severní Ameriky se jmenuje "Digimon Theme" od Paula Gordona a byla přeložena a použita taky v České republice. (davidrohusch)
  • Původní název pro druhou část filmu byla "Digimon: Our War Game". (HellFire)
  • Seriál je výsledkem práce amerických cenzorů, jedná se o upravenou verzi japonského seriálu Digimon Adventure (1999). (Toyotomi)

Reklama

Reklama