Reklama

Reklama

Insidious: Červené dveře

  • USA Insidious: The Red Door (více)
Trailer 1

Aby rodina jednou pro vždy skoncovala se svými démony, musí se Josh (Patrick Wilson) a vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) vydat dál než kdy dříve, a čelit temné minulosti své rodiny a zároveň novým, ještě děsivějším hrůzám ukrytými za červenými dveřmi. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (211)

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Jak tvrdím, že trojka a čtyřka jsou vlastně zbytečné filmy (byť celkem ucházející), tak pětka už vážně vůbec vzniknout nemusela. A to to vůbec do zhruba poloviny nevypadá špatně, první lekačku bych dokonce ocenil jako luxusní. Jenomže od astrální návštěvy kappa tau se snímek začne úplně sypat kvůli naprosto nahodilému chování postav a slabým dialogům. Je tu strašně moc situací, u kterých si člověk říká "proč? Co to má znamenat?" Pak se teda snímek odbelhá do totálně pitomýho finále, ve kterým se skoro nic nestane. Šroubování na jedničku a dvojku bylo strašně na sílu a zbytečné. A kvůli jinému režisérovi (i když je to i herec) má film jinou náladu (a především pravidla cestování) než ostatní. Camea Elize a lovců duchů mi dala "no my potřebujeme natočit ten film tenhleten týden, takže jestli nemůžete přijít tak budete jenom na YouTube." Maminka asi nechtěla být ve filmu vůbec, tak ji zabili. A jak moc definitivní pětka je? No, vzhledem k tomu, že uzavřená už byla i dvojka, nevidím důvod, proč by neměl Blumhouse za pár let franšízu zase vyšťavit, když tohle nebude úplný propadák. Potitulková scéna to naznačuje dost okatě. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Už od tretieho dielu nastal pád tejto značky do prízemia (zatiaľ nie suterénu) hororového žánru a stal sa len prostriedkom na ždímanie peňazí pod hlavičkou značky, ktorej základy položil James Wan. S pôvodnou značkou Insidious má však tento, ale aj predchádzajúce dva kúsky, spoločné len postavy a motívy astrálneho cestovania. Posledný (snáď už definitívne) film série má však pramálo spoločné už aj so samotným žánrom hororu. Ak naň však nazerám nie ako na horor ale ako na temnú rodinnú drámu skúmajúcu vzťah otca a syna využívajúc k tomu prvky pôvodného Insidious, moje dojmy sú o niečo pozitívnejšie ako tomu bolo napríklad v prípade predchádzajúceho filmu (posledný kľúč), ktorý bol vyslovene len nefunkčným hororom. Za návštevu kina však nestojí, ide skôr o televízny film na upršané nedeľné popoludnie. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tahle série se vyčerpala  už druhým dílem tam to taky pokud se nepletu zapíchla i nejlepší postava série Lin Shaye (zde má tak 2 minuty)  a pak už dostávala jen mini role. Z třetího dílu si nepamatuji nic a z čtvrtého jen záblesky a i na tohle brzo zapomenu.  Dalton z jedničky a dvojky (byl to ten co byl v kómatu pro ty co to neviděly) nastupuje na výšku rodiče se mu rozvádějí a jeho babička zemřela do toho má problémy s otcem jelikož si nerozumí a jak on tak otec něco vidí a nemůžou si vzpomenout na co. Lekačky jsou nudné a nemají čím zaujmout navíc Daltonův otec je idiot jelikož nemá hned dvakrát žádné prostorové vidění je zde i jedna zvracející scéna co zde nedává ani smysl a je spíše k smíchu. Daltonova linka je zajímavá jeho otce je naopak nudná chtěl jsem vidět horor ne starosti otce s  synem. Konec to opět zachraňuje , ale tu nudu nevyváží a potitulkovka vyloženě nasere. 40 procent ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Patricka Wilsona nemám moc rád ako herca, lebo mi pripadá jeho herecký postoj stále rovnaký a to mdlí a nevýrazný. A ako režiséra som si ho zatial po tomto filme tiež neobľúbil. Séria sa dostala do stavu, kde sa toho už nového nedá veľa vymyslieť a preto načo to má zmysel stále naťahovať a rozoberať staré časti a to len preto, že je to známa značka mi pripadá už trocha od veci. A tak Patrick sa ani nejako nesnažil dať do filmu niečo osobitého a originálneho, len čerpal už z toho čo sám zažil ako herec pri iných filmoch, alebo čerpal aj z iných znamych filmov. Jedna scéna mi pripadala veľmi povedomá a naozaj niečo podobne som veľakrát videl v šiestom zmysle a tak tá scéna sa mi vryla do pamäti a tu bola podaná podobným a hádam tým istým štýlom. Tak je tu sterilná réžia, ktorá ide svojim zaužívaným štandardom a vobec sa nechce rozvíjať, práve naopak len prešľapuje na jednom mieste. Tak dúfam, že po tomto miernom fiasku si už niekto z kompetentných uvedomí, že to nemá cenu ďalej rozoberať a minimálne na dlhší čas, ale najlepšie na stálo by to bol toto posledný diel zo serie . Slabé 3*. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[20%] Je to pro mě zklamání, ale utěšuji se, že je dobře, že jsem se na poslední chvíli rozhodl na to nejít do kina. První dva díly Insidios od Jamese Wana byly naprosto skvělé, to samé můžu říct o Conjuring. Třetí a čtvrtý Insidious – to už bylo výrazně slabší, ale furt to nebyla taková slabota jako toto. Dějově to jakoby má navazovat na druhý díl. Jenže mě to tak nudilo, tak to bylo nezáživné, že mě i ten Wilson přišel místy otravný. A to už vůbec nemluvím o jeho synovi, který zde působil jak podivín z ústavu. Nějaké ty lekačky? Žádná mě nevyděsila a to tajemno, propojení do nitra těch přízraků, to zde bylo rovněž uspávací, včetně hudby. Takže víc to asi okecávat nebudu, je to jedna velká zbytečnost. Neříkám, že je zde něco nelogického, držel jsem Patrickovi pěstě, aby se mu jeho režijní debut povedl, ale bohužel … Ono celkově dnešní duchařské horory upadají – je to prostě o tom samém. A to jsem je kdysi hltal všema deseti viz výše zmíněný Wan, který tehdy tyhle moderní horory zahájil a sem tam se ostatním povedlo navázat v jeho stylu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

Související novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Reklama

Reklama