Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

6. října roku 1973 vypukla jomkipurská válka, když arabské země vedené Egyptem a Sýrií zahájily překvapivý útok a téměř porazily Izrael. Příběh je vyprávěn z pohledu tří postav, které se ocitly uprostřed této válečné smršti. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na místní poměry je tu vidět i snaha o jakousi nestrannost, což se v případě Izraele zvláště cení. Nechybí mnoho patosu, zejména v druhé polovině. Tankové a bitevní scény jsou slušné, naopak ta osobní dramata jsou spíš směšná. Syřani nejsou líčeni jako bezbožná zvířata což je pokrok. Začátek seriálu vidím na plný počet, pak bych tedy intenzivně stříhal, spousta scén neúměrně dlouhých. Celkově tedy bohužel jen 65% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Izraelský válečný seriál reflektující jomkipurskou válku z roku 1973, což byl nejlépe připravený pokus arabských zemí zničit Izrael , který byl tak překvapivý, že se jim to málem i povedlo. Tento seriál sleduje válku skrz několik postav posádky tanku a dvou členů odposlouchávací jednotky. Dobře namíchaný koktejl se zajímavými vykreslenými figurami ( nakonec se mojím největším oblíbencem stala zprvu nepříjemná hysterka, kterou jsem pracovně nazval izraelský Jan Cina s brýlemi ) Poslední dva díly trochu ztratí na tempu, ale zase se po hodně dlouhé době jedná o čistě válečný film s tankovými bitvami, což už se dnes vidí jen v ruských filmech z druhé světové. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Během prvních dílů se rozjíždí poznávačka s hlavními postavami. V tu chvíli jsem se mnohdy zasekl nad počínáním kdekoho, až jsem měl pocit, že koukám na bandu kreténů a ne na vojáky jomkipurské války na straně Izraele. Izrael by podle této minisérie nikdy neměl válčit. Jako národ si užili už velké příkoří a válka jim teda zatraceně nejde. Jediný, opravdu zajímavý příběh se točil kolem toho židovského Honzy Ciny. Ten mě fakt bavil a měl minimálně v první polovině seriálu nejlepší a nejzajímavější scény. Postupem času se ale v díle přidává na poctivé válečné atmosféře, kterou jsem v nějakém filmu nebo seriálu dlouho nezažil a ke konci jsem musel uznale pokývat, že tady je to poměrně vydařené a přitom za málo peněz. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Valecne drama. Neni to emocionakne snadne divani a mel jsem radu otazek. Ale je to ambiciozni serial a velmi nalehavy. Vyborne vyrobeny. Prvni epizody zacinaji mocne energicky, ale pak se to zhorsuje a v zaveru je to skoro odpad. A je prilis snadne zapomenout, jak blizko byly arabske armady ke zniceni Izraela prvni dny valky roku 1972. Dnes je radu let klid jen diky izraelskym atomovym pumam. O mnoho let pozdeji za valky v Syrii a vzniku Islamskeho statu nekolik milionu Arabu dobylo demograficky vymirajici Evropu, zejmena Nemecko, kde se reprodukovala jen kazda treti nemecka zena coz byl povalecny stav. Zdalo se mi ale, ze serial moc nezachytil podstatu a intenzitu bitvy o Golandske vysiny. Bylo tu nekolik malych bojovych scen. Je to jen fiktivni. Jen zalozene "na skutecnem pribehu". Jsou tu za srdce berouci silna pratelstvi a postavy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Izraelci tohle vyrovnávání se se svojí pohnutou,krátkou a adrenalinovou historií umí a ani Valley Of Tears není výjimkou.Skrze několik postav nám tu tak dávají nahlédnout do intenzivní války počínaje nečekaným napadením,přes ne zrovna příznivý vývoj kdy byl Izrael na pokraji zániku až k finálímu vítězství nevítězství.I když ta poslední část vlastně není tak úplně pravda,protože seriál končí ve chvíli kdy se izraelci nadechnou k protiútoku a zbytek se dozvíme jen z titulku.Což je vlastně největší mínus celé téhle výborné série - nenabízí divákovi plnohodnotný závěr a je to škoda.Velká škoda,protože do té doby měl našlápnuto na plnou palbu a za mě si příběhy postav,které dokázali divákovi přirůst k srdci pořádný závěr zasloužily...80%. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (11)

  • Seriál se natáčel na lokacích, kde se válka skutečně odehrála a obsazeni byli téměř výhradně izraelští herci mluvící mateřskou hebrejštinou. (Duoscop)
  • Když se Dafne (Joy Rieger) vrátí na základnu, tak se jí během rozhovoru s Tamirem (Tom Avni) mění účes. (Duoscop)

Reklama

Reklama