Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zbytečné určitě ale špatné překvapivě ne. Nápad natočit prequel 10 let starého hororu, kdy se použije stejná herečka je dost bizarní a 25 letá, 12 letou nezahraje ať je sebelepší herečkou. Tvůrci si naštěstí připravily nečekaný zvrat, díky kterému má příběh jiné vyznění, než opakování již viděného. Nový Orphan není takovým průserem, ale pořád nenabízí nic, čím by opodstatnil svou existenci. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

První Orphan z roku 2009 byl fajn horor, kterej měl originální zvrat, ale natočit po 13ti letech pokračování, který má fungovat jako prequel se stejnou herečkou (kterou samozřejmě neomladí digitální jedničky a nuly nebo tuna make-upu na úroveň prvního filmu) mi nepřišel jako nejlepší nápad. Na film jsem se teda podíval s minimálním očekáváním a řeknu to takhle… nebylo to tak špatný jak jsem se obával. Ano, vizuálně už ester nepůsobí jako ta malá podivínská holčička z prvního filmu, ale upřímně… po nějakejch 10ti minutách si na to rychle zvyknete a přistoupíte na hru tvůrců. Jakej je ale film obecně? No, pár šťavnatých smrtí tam je, ale nečekejte nějaký jatka ve stylu Pátku 13týho. Spíš je to malá psychologická hra na kočku a na myš, kdy na rozdíl do prvního filmu není Ester ten Alfa samec, kterej má všechny esa v rukávu… a to je strašně osvěžující. Jedinej zápor filmu vidím v jeho zakončení, který bylo předvídatelný, ale na druhou stranu to je logický, protože musel příběh musel bejt ukončenej takovym způsobem, aby mohl chronologicky navázat na originální jedničku. First Kill je zábavnej, ale zbytečnej film, kterej si už asi nikdy znovu nepustím. 5,5/10 ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Tvůrci pochopili že je naprosto zbytečný zkoušet v sequelu (tady v prequelu) po hromadě letech navodit tu stejnou atmosféru, či zkusit dát copy paste a jen to přenést na to co se stalo před jedničkou. Místo toho aby se vykrádali, tak nám tu dali vtipnější, více "self-aware", ale i tak dost atmosférický prequel. Kamera, hudba, nasvícení a celkově režie je tu zmáknutá skvěle a i jak si to občas hravě hraje s některými tropami duchařským horor klišé apod. Fakt ten film vypadá skvěle a herecké výkony jsou taky fajn, hlavně Isabelle Fuhrman, ta herecky vyzrála a předvádí tu ještě lepší výkon než v jedničce. Co je ale na celém tomhle filmu to best, je zvrat uprostřed filmu, který mi sedl prostě neskutečně. Takže jo, fakt super, jsem rád že si uvědomili že když už herečka z jedničky zestárla, tak že nemá cenu se brát moc vážně a upustili uzdu, díky tomu tu má Esther i docela pár vtipných hlodů! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Esther is Back! Prequel samozřejmě nedosahuje kvalit kultovního originálu a byl to předem prohraný boj, ale i tak musím uznat, že jako psychothriller to funguje relativně solidně. William Brent Bell po The Boy natočil svůj druhý nejlepší film a snaha se mu upřít rozhodně nedá. Sledujeme Leenu Klammer, která uteče z ústavu ( docela slušný masakr hned na úvod), která se chytře infiltruje do jiné rodiny a vydává se za jejich ztracenou dceru. Vizuálně to působí béčkově, ale až tak mi to nevadilo. Herecké výkony jsou ucházející a celá ta rodina je poměrně dost zvrácená, což se mi zamlouvalo ( některé dialogy jsou nečekaně dost ostré). Hlavní zvrat, který příjde v první polovině je šikovně vymyšlený a celý film okamžitě nabere jiný podtón a psycho atmosféra se hezky stupňuje. Filmu trochu kazí fakt, že jde o prequel, takže víme, že Esther se nic nemůže stát. Gore mohlo být výživnější, ale o to tu až tak nešlo. Já se bavil, byly tu prvky, které se mi hodně líbily, některé věci mohly být naopak lepší, ale ve výsledku převládá spokojenost. Lehký nadprůměr. 65% ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Isabelle Fuhrman vyzerá vo svojich dvadsiatich šiestich rokoch na tridsať a to je problém, keďže hrá, že úspešne hrá desaťročnú. Tentokrát naša sirôtka skončila v novej rodine za zaujímavých okolností. Esther si opäť presekáva, prebodáva, prevražďuje cestu za šťastím a keďže má isté potreby, tradične sa jej nevhodne zapaľujú mini lýtka. Zvrat naozaj zvráti smerovanie dobrodružstiev estónskej trpaslice a sama bude mať čo robiť, aby sa dožila adoptívnej rodiny z jednotky. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Začátek filmu se odehrává v Estonsku v psychiatrickém ústavu v roce 2007, pak krátce v Rusku a zbytek v nejmenované vesnici v Connecticutu na východě USA. (noelcoward73)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama