Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ester vypadá i po 13 letech stejně - sakra, jak to ta Isabelle dělá? Než jsem si pustil dvojku, podíval jsem se ještě jednou na jedničku z roku 2009 a udělal jsem dobře, protože ten, kdo ji neviděl, vůbec nemůže chápat oč jde. Škoda jen, že se to tady trochu zvrtlo, protože já více fandil Esther, než rodině ....a tím film přestal být horrorem. ⭐⭐⭐ ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dlouho tady nebyl film, jehož existence na tomto světě by byla zbytečnější. Kouzlo originálu je samozřejmě absolutně pryč, protože První oběť nemá naprosto nic, čím by mohla překvapit. Isabelle Fuhrman je sice opět excelentní a Esther si užívá, ale na deset let prostě už většinu času opravdu nevypadá a to, jak se to tvůrci snažili zakrývat, působilo občas směšně. Její výkon jsem si ovšem od začátku do konce užíval, protože na své démoničnosti a psychopatickém módu prostě Isabelle neztratila naprosto nic. Docela se mi líbila i první polovina filmu - atmosféra byla více než sympatická a Esther jela bomby. Jenomže poslední půlhodina už byla docela mimo. To, co se dařilo do té doby budovat, se poměrně rychle rozpadlo, psychologie nefungovala, atmosféra byla ta tam a protože jste viděli jedničku, je vám stejně jasné, jak to dopadne, takže tutam je v tu ránu pryč i veškeré napětí, jen Esther pořád jede bomby. Jednička je pořád luxusní film, rád si ji kdykoliv zopakuju, ale tohle znovu vidět nemusím. Ale Isabelle je prostě boží. 55 %. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Původní Sirotek je jedním z nejintenzivnějších hororů, co jsem kdy viděl, dvojku jsem tedy chtěl svéhlavě vidět, ačkoli jsem mohl čekat, že po tolika letech nebude ždímaný prequel žádnou hitparádou. Film sám o sobě špatný není, zdobí ho spoustu skvělých hororových prvků, které mnohým rádoby zástupcům tohoto žánru značně chybí, bohužel se ale zde mácháme ve skoro totožných vodách co v jedničce, jen podstatně méně zajímavě. Ale na klasický 14denní deficit od filmů a neklasický 3měsíční deficit od kina slušný zážitek. [viděno v Cinestar Plzeň 14.8.2022] ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

První Orphan je pro mě jeden z nejlepších hororů vůbec, takže jsem se těšil. Tedy jen do doby, než jsem zjistil, že to má být prequel. A co k tomu teď říct. Jako samostatný film by to bylo docela dobré. Ale je tu velké ALE: ten film měl být natočen maximálně rok po prvním filmu. Teď už je to tak pozdě, že to mírou opožděnosti překonává i Saxanu a lexikon kouzel. I když je Isabelle Fuhrman moc pěkná, vypadá na svých 25 (nebo i víc), ale rozhodně ne na 12. Konkurs na film "V síti" by určitě nevyhrála. No a teď s takovou herečkou natočíte film, kde ji vydáváte za 12letou holčičku, a všechny postavy ve filmu jí to bez mrknutí oka věří (dokonce i rodiče té opravdové ztracené holčičky, za kterou se vydává - to nepoznají vlastní dítě?). Uděláte jí culíky, oblečete dětské šatičky a optickými triky (ve stylu scén s hobity v LOTR) ji uděláte o polovinu menší. Výsledek je fakt creepy._______ Twist v polovině filmu je sice originální, ale už tak hloupá zápletka se stane ještě hloupější._______ Viděno v Sintře (do 46. minuty) a v Lisabonu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Největší problém filmu je ten, že víme , že Esther přežije tudiž zde chybí moment překvapení a celkově víme už od začátku jak to bude probíhat čekal jsem i nějaké narážky na dvojku, ale ani ty nepřišly.  Ačkoliv se to jmenuje první oběť není to pravda jelikož je tam řečeno , že Esther už dříve lidi zavraždila a konec je hodně uspěchaný a nedává ani moc smysl jak by to chtěla vysvětlit, že někdo umřel zvláště poté co volala s manželem a říkala, že je vše v pohodě je zde i nedomyšlené to, že náhodné děcko prostě dojde řekne jsem pohřešovaná holka a všeci jí prostě věří. Film ani nevysvětlí proč ji z toho institutu nehledaly to nevysvětlila ani dvojka, ale tohle je prequel .  Konec je hnusný s těmi digitálními plameny jako je jasné , že točit to s reálnými je o hubu , ale tady to bije do očí speciálně ten konec kdy Esther prochází hořící budovou Jinak je to spíše průměrný horor 60 procent ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Aby se Isabelle Fuhrman co nejvíce podobala Esther z předchozího Sirotka (2009), pokusili se jí tvůrci „omladit“ kombinací make-upu, souborem triků a prací s hloubkovou kamerou. Navíc měl štáb k dispozici dvě malé dublérky. (Robbi)
  • Z neznámých důvodů se na filmu nijak nepodílelo studio Warner Bros., které stálo za prvním dílem. O distribuci tohoto prequelu se nakonec postaral Paramount. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama