Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka. (Tomáš Magnusek s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

Tunri odpad!

všechny recenze uživatele

Po třetině filmu jsem si řekla, že aspoň jednu hvězdičku za to, jak se nasměju u těch rozmazaných retrospektiv a dementnímu vysvětlování úplně všeho. Ale pak přišlo vyprávění u táboráku v barber shopu a zamilovanost a já už jenom řvala NE TO NEJDE NE UŽ NE UŽ NEMŮŽU NE a muselo se to vypnout. Nedá se to, nepouštějte si to. Zestárnete. Je to strašně trapný, mizerný, jakoby amatérský film z devadesátek s obřím rozpočtem na obsazení nebo já nevím k čemu to přirovnat. Je to mimo. Všechna klišé tam jsou. Celý je to navrch přikrytý takovýma hereckýma talentama jako Karlos vole Vémola se skvělou rétorikou, že jsou potřeba titulky. Třešničkou je drsný nájemný (ale NEMOHOUCÍ) zabiják s bílou šálou a parkinsonem v podání Krampola. Nic, nevim jak to dopadlo, sorry jako. Koukat třeba na tureckou telenovelu dává větší smysl. Jo a to ještě netušíte, kdo koho v tom filmu opíchá, to je na tom nejbizarnější. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Tak ale toto bolo už extrémne hovno aj na Magnuska. Jednotka navždy v našich srdciach, ale toto stretko s odrastenými cigánmi z pôvodnej triedy vo mne nič nevyvolalo. A pritom snaha na spomienkový optimizmus obrovská, len zle podaná. Karlosa s Kajumim som tam fakt nečakal. Aspoň že nám tento film dal Grossovú, tá nech sa objavuje aj naďalej, bitch jedna. Pochovajme túto sériu, alebo reštartujme, ale už pod iným vedením. Žiaľ, ale musím. ODPAD! ()

Reklama

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

první díl tohoto opus magnus mi svého času nepřišel zas tak špatný. Snažil se poukazovat na vážné problémy a i když to dělal dost amátersky až prdelně, dalo se v něm něco najít. Dvojka už byla podstatně horší a trojku sem nikdy neviděl a nehodlám na tom nic měnit. Čtyřka je opět plně v Magnuskově moci a je to na ní dost vidět. Scénář je dost strašidelný už jen v tom jak si Magnusek napsal na tělo roli romského spasitele a k tomu si přidal Godlu jako svého poskoka, který mu každou chvíli neváhá připomenout jak je chytrý a úžasný a on (Godla) naopak hloupý. Nemluvě o tom, že v alespoň trochu reálném světě by někdo jako Magnuskova postava nemohl ani uvažovat o tom, že by snad začal znova učit. I kdybych si pak tohle všechno nějakým zázrakem odmyslel, zůstala by jen prázdná nuda na hraně studentského filmu, která je navíc tragická po technické stránce. Kamera sice ještě docela ujde, ale třeba zvuková stránka je naprosto hrozná a polovina dialogů zní jako z kýblu a není jim prakticky vůbec rozumět. Když nad tím ale teď zpětně přemýšlím tak je to možná dobře...10% ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Magnusek byl adekvátní v jediném filmu - ve Shokym & Morthym, protože tam hrál debila. Čtvrtí Bastardi mají ovšem potenciál zkultovnět po vzoru Wiseauova The Room. Oba filmy mají lecos společného: otřesnou technickou stránku, herce, jež by vyhodili i od ochotníků, těžkopádně předříkávané bláboly místo dialogů, řádku nepopsatelně bizarních scén (ať už provedením nebo naprostou nesmyslností) a v neposlední řadě ufňukané tvůrce. Na druhou stranu, u The Room jsem se díky afektovanosti a tvůrčí panovačnosti nasmál víc - Magnusek je ve své ukřivděnosti směšně melodramatický a při tlučení prázdné slámy tupě kouká do nostalgického blba. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Magnuskovo nekončící snaha o natočení něčeho skvělého je stejně sympatická jako naštváníhodná. Tyhle filmy jsou prostě už z podstaty žumpa úrovně TV Barrandov. Na druhou stranu si nevzpomínám, že by jsem se u předchozích dílů takto bavil. Čtyřka dosáhla té pomyslné hranice profesionálně vypadajicího filmu s polo až amatérským štábem, díky čemuž je téměř každá scéna něčím divná. Film nikomu nedoporučuji, ale osobně jsem se bavil. 30% ()

Galerie (112)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení probíhalo na sídlišti Chanov u Mostu, v místních panelových domech a komunitním centru. (ugugege)
  • Když je učitel Majer (Tomáš Magnusek) na konci filmu odváděn za železná vrata, jeden z bodyguardů za ním zabouchne dveře od auta. V dalším záběru jsou ale opět otevřené. (SONY_)

Reklama

Reklama