Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka. (Tomáš Magnusek s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

první díl tohoto opus magnus mi svého času nepřišel zas tak špatný. Snažil se poukazovat na vážné problémy a i když to dělal dost amátersky až prdelně, dalo se v něm něco najít. Dvojka už byla podstatně horší a trojku sem nikdy neviděl a nehodlám na tom nic měnit. Čtyřka je opět plně v Magnuskově moci a je to na ní dost vidět. Scénář je dost strašidelný už jen v tom jak si Magnusek napsal na tělo roli romského spasitele a k tomu si přidal Godlu jako svého poskoka, který mu každou chvíli neváhá připomenout jak je chytrý a úžasný a on (Godla) naopak hloupý. Nemluvě o tom, že v alespoň trochu reálném světě by někdo jako Magnuskova postava nemohl ani uvažovat o tom, že by snad začal znova učit. I kdybych si pak tohle všechno nějakým zázrakem odmyslel, zůstala by jen prázdná nuda na hraně studentského filmu, která je navíc tragická po technické stránce. Kamera sice ještě docela ujde, ale třeba zvuková stránka je naprosto hrozná a polovina dialogů zní jako z kýblu a není jim prakticky vůbec rozumět. Když nad tím ale teď zpětně přemýšlím tak je to možná dobře...10% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já bych se asi jen opakoval. Nevím kde ten člověk bere peníze na své filmy a minimálně obdiv si zaslouží. Pouštět se do stále dalších a dalších nevýdělečných projektů chce kus odvahy. Protože se asi jedná o závěrečný díl Bastardů, lze shrnout, že stejně jako ve všech filmech ani zde nefunguje prakticky nic. Scénář je o ničem, dialogy příšerné, nemluvě o faktu, že chování postav mnohokrát nedává žádnou logiku. Zastává se inkluze ačkoli romské děti jsou tu zobrazené v negativním smyslu, čemuž se ale nelze moc divit a za pravdu tvůrcům dá každý, kdo někdo v sousedství většího počtu této skupiny obyvatel musel žít. O inkluzi si já myslím svoje, podle mě je to blbost, naštěstí o tom nemusí rozhodovat, ale vím jistě, že učit bych nešel ani kdyby zástupci tohoto povolání brali prezidentský plat. Faktem je, že když vytvoříte dobrý projekt - viz. Ochránce, vznikne nějaká debata, diskuze na dané téma. Bastardi neprospějí ničemu a Tomáš Magnusek si jen odškrtne další zářez na pažbě. Divím se, že na jeho filmy do kina vůbec někdo chodí. ()

Reklama

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Návrat k lejno záběrum..jako tradičně spousty pohledů do minulosti.. Nerozumím tomu..že Magnusek stále nepochopil že filmarina mu fakt nejde..strašné záběry kamery..špatně nezazivne nasnimane..prostě jako všechny jeho hovnofilmy tragédie..hvězdička za drzost po letech vyblejt další zbytečné pokračování..10% ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Tak ale toto bolo už extrémne hovno aj na Magnuska. Jednotka navždy v našich srdciach, ale toto stretko s odrastenými cigánmi z pôvodnej triedy vo mne nič nevyvolalo. A pritom snaha na spomienkový optimizmus obrovská, len zle podaná. Karlosa s Kajumim som tam fakt nečakal. Aspoň že nám tento film dal Grossovú, tá nech sa objavuje aj naďalej, bitch jedna. Pochovajme túto sériu, alebo reštartujme, ale už pod iným vedením. Žiaľ, ale musím. ODPAD! ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Za mě to je nejlepší díl celé série.Po kamerové a technické stránce to bylo velice dobré. Z celé série konečně díl, kde technicky vše fungovalo. Celý film byl ale zvláštní. Bylo to příjemné vzpomínání, bylo to i vtipné a uteklo to rychle, ale celý film se hrdinové snaží otevřít školu a jestli ji otevřeli to jsme se nedozvěděli. Jen, že byla nějaká párty bez Magnuska a Godly. Celý film Godla Magnuskovi pomáhá, ale nakonec ho zradí, čemuž celých 80 minut nic nenasvědčuje. A ten konec byl úplně zabítý. Nevíme, jestli ho zabili nebo ne. A vlastně ani nevím, jestli měl Magnusek to zařízení pro domácí vězení,  co mívají vězni nebo ne. Ale jinak že všech 4 dílů mě to bavilo nejvíc, herecky to bylo dobře zahrané, jen Godla neskutečně huhlá, tak mu mnohokrát nebylo rozumět, a film si zaslouží ode mě 3*a 50%. TŘEBA BUDE 5 DÍL, V KTERÉM TVŮRCI VŠE VYJASNÍ.Ale je fakt, že minulé díly byly akčnější, tady se v podstatě krom poslední scény, v které se nic nestane a jedné scény, kde klukovi přejíždí nožem pp zádech, tak se celý film jen povídá a akce žádná.Tak snad to příště bude lepší. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (20)

  • V barber shopu kadeřník vyloženě holí strojkem zákazníka, zatímco jeho kolega neustále otírá kartáčem na odstranění zbytku vlasů Tomáše Majera (Tomáš Magnusek). (Nick321)
  • Natáčelo se ve stejné škole, kde se odehrával příběh trilogie Bastardi. Škola se nachází v České Skalici a před natáčením prošla částečnou rekonstrukcí. (ugugege)

Reklama

Reklama