Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka. (Tomáš Magnusek s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Abychom pochopili hloubku Magnuskovy patologie, je třeba si uvědomit, že v původní trilogii stvořil převážně romské děti tak zlé a zkažené, aby je jím ztvárněná postava mohla systematicky zabít a zachovat si sympatie vyprávění. V Reparátu pak nechá romské postavy vyjadřovat za tyto vraždy vděk, nechá se jimi opakovaně prohlašovat za „jednoho z nich“. Godlovi napsal sestru ztvárněnou modelkou Gabrielou Gášpárovou, aby mohla mít s o patnáct let starším protagonistou s vzezřením Tomáše Magnuska náznak milostného románku. Godla také Magnuskovi opakovaně vysvětluje, o kolik je chytřejší a že by si bez něj neporadil. Magnusek si tedy ve svém filmu stvořil hloupého romského kamaráda, aby mu mohl být mentorem a vzorem. Ten člověk absolutně nemá stud! Celí Bastardi jsou produkt neukočírovaného mesiášského komplexu v kombinaci s absolutní filmařskou neschopností. Je to kouzelné. ()

NiWi odpad!

všechny recenze uživatele

Původní trilogie je sice extrémně amatérská, nelogická, většinově i trapná, ale alespoň první díl má něco malinko do sebe. Tohle pokračování je už jen vrchol tragédie, která nemá jediné opodstatnění. Místy se to snaží hrát na jakousi nostalgii, která ale vůbec nefunguje protože ani první Bastardi nejsou žádná kultovka, kterou by bylo záhodno si připomínat. Je to celý absolutně ponurý, šedivý, trapný, herecky mdlý až strašný, a Magnusek ukazuje téměř nulovou sebereflexi. Těžko říct, proč do tohohle někdo dal prachy, ale rozhodně si jich neváží. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Předchozí trilogii mám bohužel stále v živé paměti, doufal jsem tedy, že se pan Magnusek z předchozího vývoje trochu poučí a Bastardi: Reparát, tedy zakončení celé teď už série, nebude až tak velký propadák, jakým byl třetí, a vlastně i druhý díl. No, doufal jsem marně. Abych však nebyl nespravedlivý, tak k jednomu zlepšení skutečně došlo. Snímek je k mému velkému překvapení v rámci možností jakž takž slušně natočený, což je ale asi jeho jediným kladem. Jinak se jedná o naprosto zbytečné pokračování, které nenabízí absolutně nic zajímavého, až moc hraje čistě na nostalgii, příběh často nedává absolutně žádný smysl, navíc je šíleně nudný a nezáživný. Korunu tomu všemu dal závěr, u kterého jsem si nebyl jistý, zda to bylo myšleno vážně, nebo se jedná o provokaci či recesi. Bastardi: Reparát jsou velkým zklamáním, pro jednou jsem zase rád, že jsem do toho kina raději nešel. 1/10. ()

sykyntosh 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem vůbec nic nečekal. Proto bylo velké překvapení, že i přes svou značnou podprůměrnost si tento film v některých momentech dokáže s divákem pohrávat a trochu jej i překvapit. Nejedná se v žádném případě o kvalitní film, ale jeho hodnocení musím trochu více vyzdvihnout, neboť když se podívám na jiné české filmy z posledních let (které navíc disponovali velkou produkcí), tak tohle vlastně není tak bolestivé pro mé oči. Je tu minimálně snaha o něco hodnotnějšího, což se většinou nedaří, ale občas to k velkému překvapení funguje. 5/10 ()

Tadas 

všechny recenze uživatele

Magnuska mám celkem rád, nejvíc ho obdivuji za to, že napíše scénář, ještě to celé režíruje a do toho hraje hlavní roli. Sám vím, jak extrémně náročné to je a za to má můj obdiv. Co se týče Bastardů, celou sérii filmů mám rád, samozřejmě první díl je prostě první díl, ten už se překonat nedá, ovšem Reparát má zas takový jiný nádech oproti ostatním, ale příběh mi nesedí tak dobře a celkově je to takové zvláštní... člověk fakt musí pochopit tu Magnuskovu filozofii. Kdybych měl hodnotit jen scénář a film jako takový, dávám jednu hvězdičku, ale já dám tři, za tu práci a snahu se k Bastardům po tolika letech vrátit. Jsem zvědavý, jaký bude pátý díl, jestli teda bude. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (20)

Reklama

Reklama