Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (128)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nooo, toto je jedna z mála ukázek výjimečného filmu z dílny Netflix. A to nechci ukazovat na brutalitu imigrantů, potažmo stálých obyvatel Marseille, nevážících si francouzského občanství a neustále si stěžujících na svůj životní status. Tento film ukazuje jak je práce polišů nevděčná a jak se to ve finále může všechno obrátit proti nim, když tedy budou poslouchat své nadřízené. Samozřejmě, že skutečnost je asi vždy trochu jinde, ale na každém šprochu je pravdy trochu, že?...Takže dělejte svou práci celou svou duší, poslouchejte svého šéfa a nakonec.... skončíte v lepším případě...v prdeli!!! Tak jako všude...Za mě 90% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Další ze syrových francouzských krimi z prostředí marseillských čtvrtí no-go zón dle skutečného případu policejní jednotky, která byla obviněna z vydírání a ochodu s drogami. Do polovinu filmu to je náhled za jakých podmínek a jak fungují policajti v těch nejnebezpečnějších čtvrtí Francie, kde mají nulovou autoritu a připomíná to Bídníky (2019), kteří jsou v tomto o trošku přesvědčivější, pak je akce zásahu uprostřed té čtvrtě a impozantně to připomíná náháněcí zombie filmy a druhá polovina je lapení prohnilých policajtů a to je nuda až do překvapivého konce. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Oč raději bych se na takovýto film ze současné Francie dívala s vědomím, že se nejedná o příběh podle skutečných událostí, nýbrž o fikci. Zahráno to bylo výborně, problémy nastíněny věrohodně, ovšem dají se vůbec ještě jako celek řešit? I kdyby byla vůle na straně státního aparátu, což zdá se, zrovna moc není. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šikovný Cédric Jimenez po La French servíruje další pravdivý příběh tentokrát z rizikového sektoru v Marseille, které je ovládané drogovými gangy a vysokou kriminalitou. Film je docela podobný Bídníkům nebo Dánské Shortě a já pro podobné filmy mám slabost, takže jsem se skvěle bavil. Není to tak úderné a syrové, ale depresivní atmosféra, zběsilé tempo a výborní herci ( Gilles Lellouche a François Civil jsou už osvědčení Francouzi) z toho dělají nadprůměrnou podívanou, která se v závěru promění z Akčního/Krimi v Drama, ale díky zajímavého rozuzlení určitě zaujme. Je fajn, že Netflix po delší době opět koupil povedenou Francii. Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 7/10. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Přestaň se hrabat v debilních ubikacích. Sto eur za zásah.“ - „Někdo to musí dělat!“ - „Srovnej si to v hlavě. Špičkovej dealer či kapsář, žádnej rozdíl. Jasný? Chtějí, abychom plnili. Spolu s kvalitou.“ - „Kvalitou?“ - „Jo, kvalitou. A vyřizovali pouze stížnosti. S dealery jsou jen potíže…“ Marseille, malebný jih Francie a ideální místo pro život, chtělo by se říct. Ale zároveň i oblast, kde vládnou drogové gangy, které se policii vysmívají a jednotliví pěšáci s odznakem můžou tak akorát sklopit hlavu a chytat malé ryby. Každodenní marný boj proti lidskému odpadu ovšem člověka omrzí a udělat rozhodnutí, které může všem změnit život, je tak lákavé. Jenže nakonec vás ani nemusí dostat v ulicích, ale pěkně od kancelářského stolu…Krimi, které se nebojí pojmenovávat věci tak, jak jsou. Je plné (lidské) špíny, frustrace, slušně akce (samotný zátah je parádně napínavý a o postavy máte skutečně strach, protože situace se může kdykoliv nepěkně vyhrotit) a směrem ke konci i deziluze (neb hrdinům je potřeba se patřičně odměnit za jejich službu, že). Solidní 4*. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Film je inspirován skandálem, který se odehrál v roce 2012 v rámci protizločinecké brigády (BAC) v Marseille: osmnáct jejích členů bylo posláno do nápravných zařízení za obchodování s drogami a vydírání. (bianci)
  • Natáčení začalo 5. srpna 2019 a trvalo 10 týdnů. Natáčelo se v Marseille a okolí. (bianci)
  • Na záběrech, které představují ghetto, v němž se odehrává klíčová akce, je vidět sídliště Aigues Douces v přímořské obci Port-de-Bouc, asi 50 kilometrů západně od Marseille. Skutečným ghettem však není. (ČSFD)

Reklama

Reklama