Reklama

Reklama

Cesta z města

  • angličtina Out of the City
TV spot

Obsahy(1)

Může počítačový expert najít štěstí v lůně přírody? Lyrická komedie režiséra Tomáše Vorla s humorem líčí pokus programátora Honzy nalézt smysl života v návratu k přírodě. Když Honza bere na výlet do přírody svého předpubertálního syna z rozvedeného manželství, nezapomene samozřejmě přibalit mobil, notebook a digitální kameru. Všechnu techniku ale postupně odhodí. Víkendový výlet do malé podhorské vesničky se protáhne na několikatýdenní pobyt. Postupně se oba spřátelí s místními figurkami a zejména s půvabnou rebelující Markétkou. Honza propadá nejen dívčímu kouzlu, ale i vábivé vůni domácích likérů její babičky, drsnému přátelství venkovské rodiny Ludvy a Vlastičky a koloritu svérázného venkovského života. Tomáše Hanáka v hlavní roli provázejí Barbora Nimcová, Bolek Polívka, Eva Holubová a další herci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (399)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Za 1) Dělám s počítači; 2) miluji údolí Střely, kde jsem se něco navstřebal vzpomínek; 3) mám svý vypitý v Rabštejně nad Střelou, ó ano v té filmové hospůdce... toť občerstvovací stanice nejednoho človíčka a houbaře putující tím nádherným krajem v trojúhelníku Žihle-Rabštejn-Manětín...; 4) mám pro "Sklepáky slabost"... a i když Bára Nimcová je tady trochu malinko prkenná, je zas na ni pěkný pohled a narodila se v mém rodném stadtu.... tak co já mohu tomuto snímknu vytknout.... jdi mi k šípku s kritikou, řekl by určitě Mirek Dušín.... prostě Cesta z města je pohoda, kterou mám rád ()

kagemush odpad!

všechny recenze uživatele

Zatím nejhorší z českých opočinů co jsem kdy viděl(Andělskou tvář jsem zatím nedokoukal). Pro mě horší,že ten unylý umělohmotný paskvil dost lidí Vorlovi sežralo. ( s Civalem v podstatě souhlasím,jen si myslím že k tomu rozpadu hodně napomohla Vorlova úporná snaha alespoň něco natočit ,,jako že myšlenkuju" a že paní Nedošínská by byla vedle Hanáka bohyní hereckého kumštu) ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

aneb jak si koupit lístek z šílenství civilizace do poklidného lůna přírody a zpět. Programátor Honza poznává, jak je příjemné dráždit prstíky klávesnici notebooku mezi rozkvetlou flórou, vypouštět z úst přehnané anglikanismy, zamilovat se i s nadhledem poslouchat moudrosti místních buranů. Štěstí však v Česku nikdy netrvá příliš dlouho. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Útěk z civilazičního shonu k přírodě, ke skromnosti. A Tomáš Vorel umí o tom báječně, i když trošku naivně vyprávět. Pravda, každému nemusí vyhovovat mile praštěná sklepácká poetika, a Vorlův poněkud nezvyklý styl vyprávění, což ale není můj případ. Jediné, co mi nesedělo, je nevhodně vybraná představitelka hlavní ženské role. Její herecká topornost hodně vadí. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Film, co se mi strefuje do noty. Na nic si nehraje a nemyslím, že by chtěl nějak poučovat a moralizovat. Jen reflektuje to, co si dnes mnoho lidí přeje, mnohokrát o tom ale ani nevědí. Příjemný humor, pěkné prostředí a vizuál a Luba Skořepová je jako babka "kořenářka" na jedničku s hvězdičkou. Klidně si ho pusím opakovaně a budu snít, jak by bylo fajn zavést znovu směnný obchod, žít bez přebytku hloupostí, česat jablka a trhat bylinky.:) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Režisér Tomáš Vorel st. mluví o dvou variantách filmu, té jedné říká „sprostá“, v té druhé verzi jsou utlumeny erotické scény. (sator)
  • Ve scéně 48. minutě, kdy Markéta (Barbora Nimcová-Schlesinger) holčičce tvrdí, že strom, na který se dívka ptá, je buk, jde ve skutečnosti o jilm. (ČSFD)
  • Malý Honzík (Michal Vorel) hrá na začiatku filmu na notebooku akčnú hru "Shadow Warrior" z roku 1997. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama